HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

A leg szakértőbb kormány

2008.07.29. 00:30 :: urbangeri

Navracsics írását nyilván irónikus szövegnek szánta. Csakhogy nem az, mint azt egy Navracsics Tibornál sokkal értőbb figura is megírta (48).

Bármennyire fáj Navracsicsnak, de Horn-kormány indította el azt a folyamatot, amit nevezzünk az egyszerűség kedvéért első generációs reformnak, és aminek kulcsfigurája Bokros Lajos volt, és aminek eredményeként pár év múlva elhagytuk K-Európát, mint ahogy a szlovákok most minket. Alatta még a félnótás Medgyessy Péter is összehozott egy nyugdíjreformot. Azóta se történt túl sok érdemleges, bár egy korona is leúszott a Dunán.

Persze a dolgokat helyén kell értékelni; ma már kevésbé korrupt az ország, mint anno volt, ez a demokráciák fejlődésének természetes trendje. Ellentétben azzal, hogy ma már boldog békeidőként tekintünk vissza annak a kornak a nyugodt közbeszédére. Szakértőzni meg még mindig ízlésesebb trükk, mint nemzetieskedni, mert nem szakértőkkel szemben még a hülyébbek sem tesznek olyan lépéseket, mint a nemzetellenesekkel.

A gond az - hogy Karácsony Gergely tollaival ékeskedjem -, hogy közben eljött az ideje az átmenet második generációs reformjainak, és ebben Magyarország sehol nincs.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr57590284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.29. 08:29:07

Jó ez a Matula cikk. Különösen a 22.-es tetszett, Fábryról:

"Nem az ő hibája, hogy a magyar "liberális" "értelmiség" még nem ért fel az ő szintjére."

Hát igen. :D

mm 2008.07.29. 10:32:18

legalább ők nem kúrták el (horn gyula innen nézve egy zseni volt, pedig nem az). ti megtettétek. nem kicsit... szdsz... broáf!

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.07.30. 00:22:38

phaidros: kötelező ujjgyakorlat letudva

mm: valóban személyesen én kezdtem csökkentetni az ÁFÁt 2006-ban, aztán a tévészékházat is jól felgyújtottam, h helyükre kerüljenek a dolgok.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.01. 13:21:56

"ma már kevésbé korrupt az ország, mint anno volt, ez a demokráciák fejlődésének természetes trendje."

geri

A valóság szelétől ritka védett zugban élhetsz. És hamár: szerinted ez lenne a demokrácia fejlődésének természetes trendje?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.08.01. 18:40:49

bazalttufa: valóban vannak sikeres demokratikus átalakulások és vannak sikertelenek. A mienk nem egyértelmű siker, és jelenleg komoly krízist él át, aminek eredményeként a szerény eredmények akár el is tűnhetnek.

De szerintem ma már elképzelhetetlenek olaj-ügyek, Tocsik-ügyek, Torgyán-féle banda sincs. A két oldal sajtója, ha saját oldalra nem is, de az ellenfelre árgus szemekkel figyel, vagyis van kontroll. (A ballib sajtó szerintem jobban figyel saját háza tájékára.) Vannak ügyek, de ez már nem rendszer szintű, Bencze József se egy Pintér Sándor. A lebukások olyanok mint a láz, nemcsak a betegség, de a gyógyulás jele is. Igaz, a büntetések nem mindig megfelelőek, de azért Princ is legalább meg lett hurcolva egy kicsit.

És bár Orbán szerintem vissza felé lépést jelentene, de nem lenne itt akkor sem Putyin-féle Oroszország. (Főleg ha Orbán lépne párat vissza '90-es énje felé, akkor én személyesen is lökném az SZDSZ-t és az országot is a karjaiba.)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.07. 13:38:34

geri

Nem hivatkoznék a FAZ vagy transparency jelentéseire, azok nélkül is egyértelmű, hogy a korrupció ma inkább rendszerszerű, mint mondjuk tizenéve volt.

Igaz, ma már privatizációs konc helyett az EU-s támogatások, ill. a közbeszerzések a rendszer forrásai, és a technikák sokat finomodtak (ezért a csend). A korrupció volumene biztosan nőtt, a csatornái üzemszerűvé váltak, sőt, ami nagyobb baj, ma már gyakran szerves, elfogadott része a multik üzletpolitikájának is. Olykor korrupció meghajtású ma már a hiperek beszállítói lánca is.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.08.12. 22:27:54

de hivatkozz csak, sosem árt, emeli az állítások súlyát.

A volumen növekedésénél kérdés, h megelőzte-e a GDP növekedés volumenét is, mert ha nem akkor csökkenő tendenciáról beszélhetünk.

És az említett források felett, ki diszponál ha nem 95%-ban a Fidesz-MSZP?

A piac korrupciója viszont már a választó korrupciója is nemdebár? Aki talán saját képére választja a két korrupt óriást.
süti beállítások módosítása