HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Nyugtával dícsérd a napot!

2009.03.24. 23:35 :: urbangeri

Panyi Szabolcs Gyurcsány értékelő cikkéhez írtam egy hosszabb kommentet, ahelyett, hogy a lisszaboni stratégia magyar programjának gyengeségei kapcsán mutassam be problémákat. De hát nekem is kell egy kis szórakozás. Imho:

Egyrészt kissé pallérozatlan vagyok Tisza, meg Bethlen ügyben, illetve Bethlent annak fényében kicsit mozgatom magamban felfelé, hogy Romsics Ignác még anno Friderikusznál odavilágított, hogy a  - Horthy/Bethlen (?) - korszakban - bizony jobban zárkóztunk fel a világ élbolyához, mint Kádárék alatt.

De nem mennék ilyen messzire, én Gyurcsányt inkább egy másik nagy túlélővel, a honi politika másik állócsillagával, Orbán Viktorral hasonlítanám össze. Mindkettejükre és az országra nézve is ciki, hogy Horn Gyulánál mértékadó források szerint   kisebbet alkottak. Bár páros vergődésükben kétségtelen vörös herceg oka nagyobbrészt mai bajainknak, de hát éppen nagy ellenfelét másolja, amikor bukása ellenére tovább ügyeskedik.

Aztán ez a szocialista párt igencsak megérdemli Gyurcsányt, ha igazak a szerző állítási, mert Gyurcsánynál már csak ők teljesítettek rosszabbul. Gyurcsány még így is jobb mint bármelyik helyettese, és semmit sem mutató alelnökei. Ez fontos tény, amit ennek a szörnyű 7 évnek értékelésekor nem kéne elfelejteni.

Hogy mi legyen nekem nagyjából mindegy, mert szinte egyforma lutri program nélküli Orbán, vagy a szakértői kormány a fenti Gyurcsánnyal és MSZP-vel a hátában.

Végül azt is megjegyezném, hogy egy tökös liberális párt már sokkal hamarabb megoldhatta volna a gondokat és bátran vághatna neki akár a 10% reményében a következő időszaknak.

1 komment

Címkék: gyurcsány új baloldal

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr351023772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panyi.szabolcs 2009.03.25. 20:34:11

Kedves Urbangeri!

Szerintem is az Orbánnal való összehasonlítás a legindokoltabb. A cikkemben volt két mondat, ami végül nem került bele, mert éppen akkor azt az infót kaptam, hogy Surányit kilőtte az MSZP. De ez lett volna:

"Ha történetesen mondjuk az esélyesként emlegetett Surányi Györgyöt húzzák, különösen pikáns volna a helyzet, hiszen ezzel az egész bábjátékkal Orbán Viktor próbálkozott először, aki ráadásul éppen a Surányit az MNB élén váltó Bod Péter Ákosra gondolt 2006-ban. Ha Gyurcsány történelmi előképeit és valódi párhuzamokat keresünk, azt inkább errefelé kellene…"
süti beállítások módosítása