HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Viszony a nagyokhoz

2010.02.11. 21:00 :: urbangeri

Megkísérlem pozícionálni ideológiailag a maradék és inkább csak az én fejemben létező SZDSZ-t a többi párthoz képest. Először a nagyokon kezdem. Azt is előre bocsátom, hogy nem hiszek a nagy eszmék (lib-konz-szoc) kizárólagosságában sem, így ideologizálásom elég pragmatikus érveken fog alapulni.

Az MDF-SZDSZ vonzereje leginkább abban keresendő, hogy se nem MSZP, se nem Fidesz. A Jobbikot meg nem igazán tartom alternatívának. (Noha találkoztam már nem szélsőséges, szilárd prátpreferenciával nem rendelkező illetővel, aki Vona G-ékre adná a voksát, azzal az alapállással, hogy történjen már valami.)  

Az MSZP tönkrevágta az országot, ezért nem kell és lehet szeretni. A régi SZDSZ nagy bűne, hogy sose mert ellépni mellőle, noha éppen az legitimálta volna részvételét a koalícióban, hogy nem hagyja tönkrevágni az országot a kamenisták által. Még akkor sem, ha jön a Zorbán. Mert ha a Zorbán tönkreteszi az országot, az komoly baj a hazáncskákra nézvést, de még mindig jobb, ha mi aszisztálunk a haza megfektetéséhez. Másrészt attól sem kell félni annyira, hogy Orbán tönkrevágja a demokráciát. Mert csak a minőségét rontja el. Igaz elég komolyan. Viszont a pocsék életkörmülmények, amit a gazdaság lefulladása, az államcsődközeli helyezet okoz, éppúgy tönkrevágja a demokráciát.

A Fideszt meg nem pusztán azért könnyű nem szeretni, mert megszoktuk. Ugye elhangzik mindig a 'nem elég demokrata' érv. Ez nekem kissé homályos. Bezárja a Parlamentet, riogatnak. Nohiszen, eddig se sok érdekes történt arra felé. Bár kétségtelen, hogy én arra szavaznék, aki javítana rajta, mintsem félredobná, és helyette nagy hitgyülis szeánszkon  értékeli az évet a hívők között. Ami Német Sándorral összevetve talán nekik bejön, de nekem kevés. Lehet, hogy másnak elég az az egy-két lózung, de gondolom sokan többet akarnak tudni saját országuk tervezett sorsáról. Az ilyeneknek kell a program.

A Fidesz eléggé aljas versengési taktikája pedig sokat rontott az ország sorsán. Elég visszatetsző, amikor a tönkrement egészségügyet kárhoztatja az, aki szociális népszavazás keretében 100 milliárdot vett el a forrásokból. Ja fizessék ki ezt is az a 20%-nyi kényszerből vagy meggyőződésből becsületes, hülye adófizető. Mert az adófizetők a nemzet gerince, a nemzet közös infrastrukturáinak fenntartója, velük kicseszni, az a nemzetellenes tett.  

No persze az MSZP-nek se kell szomszédba menni populizmusért és övön aluli ütésekért. Egyből hiszterizálták a közbeszédet, szinte minden alap nélküli, a svéd-modelles nyugdíj elképzelések kapcsán. Szóval ennyit a józan ész másik pártjáról. Ahol nem kockáztatunk túl sokat ha kimondjuk, Bajnai Gordon csak egy rendszeridegen anomália.

Szóval higgyen mindenki nyugodtan a szemének, az ország a két nagytól szar, és nem pedig a tel-avivból irányított törpék fondorlatos üzelmeitől.

7 komment

Címkék: válsztás2010

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr501750553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heima (törölt) 2010.02.12. 08:05:56

felszínes, üres, selejt gondolatok, vizionált baromságokkal fűszerezve, gyenge önigazolási kísérletként. nem értem miért nem jobb nyíltan szembenézni a dolgokkal (főleg ha már úgyse kötődsz ezer szállal, és ehelyett maszatolni. Sorjában:

"Az MDF-SZDSZ vonzereje leginkább abban keresendő, hogy se nem MSZP, se nem Fidesz." Hanem még annál is rosszabb, nyíltan a mentelmi jogért hajtó, a túlélésért mindent beáldozó senkikkel. Ha holnap épp onnan jön fizető ajánlat, akkor beállnak szientológusnak, hitgyülisnek, orosz energiamaffiának, akárminek. Ez lenne vonzó egy pragmatikus értelmiséginek?

"Az MSZP tönkrevágta az országot, ezért nem kell és lehet szeretni. A régi SZDSZ nagy bűne, hogy sose mert ellépni mellőle" Mese habbal. Az MSZP-SZDSZ vágta tönkre az országot, kéz a kézben. Sajnos ezt a belső ellenzék izét rajtad és kb tucatnyi párttársadon kívül másnak nem lehet eladni, a minisztériumi álomvilágon innen sulinet expressz, egészségügyi "reform", cigánytenyészet, kirekesztés mindenkivel szemben aki nem tartozik az akolhoz, kőkemény korrupció, Budapest, tehetségtelenség, kisebbség terrorja a többség felett, ezek látszanak az SZDSZből. Megdöbbentő, de igaz, hogy a legnagyobb elkúrásokat ott sikerült elérni, ahol az SZDSZ szabad kezet kapott. Meg a száznapos elkúrás, Fletó, Bajnai megszavazása és életben tartása mind a mai napig. Ilyen lenne a hiteles belső ellenzék egy pragmatikus értelmiségi számára?

"Mert csak a minőségét rontja el. Igaz elég komolyan." a lovasroham családok közé, az utcai embervadászat, traktorral behajtani tilos tábla a belvárosba, a haverikutya, az köztársasgi elnök és az AB által visszadobott törvények sora, a parlament alól kiszervezett kormánybizottságok, tanácsok stb a demokrácia csúcsa, mi?

"Bár inkább javítani kéne rajta, mintsem félredobni, és helyette nagy hitgyülis szeánszkon évet értékelni. Az ilyeneknek kell a program." A polgári demokráciának ugyanúgy része a gyülekezési jog, a politikai rendezvények, mint a parlamenti felszólalás. Mókás amikor a demokráciát olyan demokraták oktatják, akik a fogalmat mindig úgy határozzák meg, ahogy épp pillanatnyi érdekük megkívánja. Az ilyen selejtes gondolkodásnak a végterméke a "túlnyerte" "túlgyűjtötte" stb kifejezések.
Van program, de ha nem is lenne, az se kötelező kellék egy választáshoz. Nem program kell, hanem bizalom, hogy képes ellátni a feladatát a jelölt megválasztása esetén. Valóban, egy jól megírt program sokat lendíthet a bizalom kialakulásában, de vannak esetek, amikor talán még az se kell. Mert tudni lehet, hogy mi lesz anélkül is, főleg ha pragmatikus értelmiségiről beszélünk, aki nem a fejében hordja a seggét.

"Elég visszatetsző, amikor a tönkrement egészségügyet kárhoztatja az, aki szociális népszavazás keretében 100 milliárdot vett el a forrásokból. Ja fizessék ki ezt is az a 20%-nyi kényszerből vagy meggyőződésből becsületes hülye adófizető."

Hát igen, némi önellentmondást vélek felfedezni ("Bár inkább javítani kéne rajta, mintsem félredobni"), egyrészről itt vannak a drága adó (járulék) fizetők, akik összedobnak évi ezermilliárdos nagyságrendű összeget egészségügyre, ebből az összegből pedig a kormányzat képtelen megfelelő minőségű ellátást szervezni. A helyett, hogy érdemi egészségpolitika, ellátásszervezés, szervezetfejlesztés, intézményfinanszírozás, azaz reform történne, inkább kivetünk még egy extra sarcot, persze úgy, hogy kizárólag az eddigi járulékfizetők fizessenek ténylegesen. És akkor az a csúnya gonosz, akinek ez nem tetszik, persze csak a pragmatikus értelmiségi számára.

"Szóval higgyen mindenki nyugodtan a szemének, az ország a két nagytól szar, és nem pedig a tel-avivból irányított törpék fondorlatos üzelmeitől."

Én abszolút hiszek a szememnek, és nem nagyság, hanem oldal alapján lehet besorolni a pártokat, a ballibnek (MSZP-tól SZDSZen át az MDF-ig, LMPig) valamilyen számomra ismeretlen okból különleges érzéke van az elkúráshoz, a nemzetellenes politikához, az arányérzék teljes hiányához, és nem csak az elmúlt pár évben, hanem nagyon rég óta.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2010.02.12. 18:00:53

@heima: az indító mondatot még a kommented előtt átírtam, abban részben benne a válasz.

Ha tényleg csak a mentelmi jogért hajtanak, akkor tényleg nincs szükség az SZDSZ-MDF-re. Én most azt az opciót, utat kísérelem meg bemutatni, amin, ha az SZDSZ jár akkor szerintem érdemes a túlélésre. Ha nem talál erre vagy más értelmes útra, akkor egy szép természeti hasonlattal, inkább dőljön ki a beteg fa, ne lopja a fényt és a helyet az új hajtások elől.

heima (törölt) 2010.02.12. 21:28:10

@urbangeri: látom, egy fokkal korrektebb. én szerintem nemhogy SZDSZre, de liberális (balliberális) oldalra sincs szükség, ha ennyit bírnak kipréselni magukból, és tényleg ne vedd sértésnek (azon a részen már túlvagyunk:)), de a te fenti érvelésedet is kevésnek érzem. Nem kell "szeretni" a Fideszt, de az ilyen üres és hazug panelek (nincsprogram, nincsdemokrácia, demagógok etc)helyett tisztább lenne annyit írni, hogynemszeressem, oszt jónapot. Van ez így, nincs ezzel probléma. Egyébként szvsz különböző okokból ugyan, de se te, se én nem tudnánk minőségi Fidesz-kritikát megfogalmazni. (és a kritikánk meghallgatása esetén a Fideszből nem is egy 60%-os támogatottságú néppárt, hanem egy max 10%-ra esélyes erősen aktívbarát párt maradna) Egy embertől halottam/olvastam érdemi, minőségi Fidesz kritikát, ő pedig Tölgyessy Péter. Na ő az értelmiségi, nem a bauerek, pethők, mihályipéterek meg a mohácsiviktoriák.

heima (törölt) 2010.02.12. 21:29:29

@urbangeri: és az SZDSZ mint párt annyit tett a nemzet ellen (direkt vagy tudatlanságból egyre megy), hogy nem érdemli meg a szememben a túlélést.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2010.02.13. 20:45:46

Tölgyessy nagy kedvencem, mindig be is adagolom magamnak a hétfői dózist az MR1-ről
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/tolgyessy-minden-egesz-osszetort.html

Nagyon hiányolom ezt a színt a magyar politikai palettáról.

A demokráciás dolgot felül leírtam, a program viszont tényleg nagy hiányosság. Nem kell, hogy mindenben tetszen, de kell a tiszta beszéd. Ez Őszöd-veszély Orbánra nézve is. Én persze ismét örülnék, ha kiderülne az igazság, de a bebénulás veszélye miatt, nem ártana a tiszta beszéd. Bár nyilván a lózunggyűjtemény a mozgástér leszűkítésének elkerülése miatt is van. ' millió munkahely meg teljesen jó. Ez akár lehetne közös nemzeti ügy is, Bokros is ezt mondja. De ilyet egyelőre ez az ország, egészen pontosan a hazai politikai elit nem tud.

heima (törölt) 2010.02.14. 09:24:07

@urbangeri: szvsz nem jó az Öszöd párhuzam, ez a "csomagolás", a sokkpolitika a balliberális oldal sajátja. szerintem lehet ezt jobban csinálni, céltalan azt adagolni, hogy most ettől a pakktól mindenkinek kicsit rossz lesz, aztán meg majd eljön a jóság. ez így bukta. megmondta a Patás is, hogy lesznek olyan döntések, amik pozitívan meg olyanok is amik negatívan fidesz-igeretek.blog.hu/) érintenek, és főleg nem mindenkit, hanem egyes társadalmi csoportokat. Ha gyerekgyártásból, kamu rokkantnyugdíjból, bűnözésből, korrupcióból élsz, lehet meg fogod szívni. Ha dolgozó családos ember vagy, meg lehet jobban jársz etc. Rövidtávon. Mert hosszútávon meg lehet az 1 millió munkahely egyikének köszönhetően a kamu rokkantnyugdíj helyett lesz munkabér jövedelmed, és neked is jónak, állambának is jó lesz, win-win. Egyébként nem lesz belőle nemzeti ügy, még egy szaros zöldbankból se lehet az. Lehet akármilyen zseniális egy Fidesz-ötlet, le lesz húzva, és nem feltétlenül a hivatalos ellenzék által, hanem az igen népes antifideszes fanklub által. Ha épp más nem is, a "nemlehetmegcsinálni", vagy a gyenge és elcsépelt irónia "majdhaviktorjön kolbászból lesz a kerítés" mindig előkerül. Meg a "honnanleszrápénz". Százezres tömegeknek nem kellenek (közpolitikai) nemzeti ügyek, le se szarja a hazáját, csak neafidesz legyen. Ez az ő nemzeti ügyük (és nem feltétlen ballibek ők, sőt), és ezért veszélyes az a propaganda, amit te is bemutattál. ez az igazi szélsőség nem a magyargárda.

ezek megvan?:) www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=304638

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2010.02.24. 00:41:31

megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott
süti beállítások módosítása