HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Új kormányzati struktúra

2008.05.11. 14:13 :: urbangeri

Nagyon is egyetértek Molnár Lajossal, az SZDSZ csak ne szavazzon meg jelentős apparátusbővítést. Ehhez szerezzen Gyurcsány a nagyméretű állam híveitől szavazatokat. Persze nem önmagában ezzel az 50-100 fős apparátusbővítéssel van gond, hanem az üzenettel; ha valami szar, akkor nem oldjuk meg jobb szervezéssel, koordinációval, hanem felveszünk még x sameszt.

Két lehetőséget tartanék elfogadhatónak:

1) Semmi apparátusnövekedés, csak minisztercserék. Ez a leginkább elvszerű az SZDSZ részéről. Persze Fletó így mattban lenne, Gyeneseit másképpen kéne megvennie kisebbségi kormánynak, de ez legyen Gyurcsány gondja. (Amúgy Gyenesei minisztersége ellen semmmi kifogásom.) A problémát ebben a felállásban a Szabó-Puch  páros jelenthetné,  különösen utóbbi úrnak van hírhedt rekordja. Ez viszont megintcsak a kormányfő hatókörébe tartozó feladat. Ha az SZDSZ kilépett, nem szólhat bele a személyi kérdésekbe.

2) Lehet változás, de K+F tárcanélküli miniszter nélkül. K+F marad, ahol volt, a GKM
Gazdaságfejlesztési Szakállamtitkárságán, ami egy minisztériumba kerül az ÖTM Fejlesztéspolitikai SZÁT-jával. (Turizmust meg be kéne olvasztani valahova.) A K+F amúgy is a GKM-ben van felerészt, a másik felét meg nem kéne kivenni az OKM-ből, már ha el van döntve, hogy onnan kivesznek bármit. A GKM giga SZÁT-ja, az Infrastuktúra (+ benne az Energetika) így is külön helyre kerülne, és egy újabb miszteri (+államtitkári) stábnak kéne felállnia, ami évi 250 millió Ft alsó hangon. Na ebből az összegből nem lenne duplázódás, a K+F miniszter kiesésével. Bajnai már bizonyított, még miniszterelnökként is szóba jöhetne nálam. Molnár Károly meg ki a csoda, azon túl hogy volt BME rektor? Szerintem nem akceptálható, hogy a minisztériumok között megosztott szakterületek koordinációs zavarait újabb - költséges - apparátus felállításával orvosolják.

Szólj hozzá!

Címkék: államigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr78463755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása