HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Nehéz lesz

2010.03.13. 00:59 :: urbangeri

Magyarország ügyei jó bonyolultak. Bármekkorát zakóztunk is 2009-ben nagyobbat estek nálunk a románok, bolgárok, szlovének. Igaz utóbbiaknak volt honnan. Még így is a leggazdagabbak a régión belül.

Velünk meg az a helyzet, hogy el vagyunk adósodva, de mégis pénzt kéne spórolnunk. Pénz kéne az oktatásra, hogy a hülyéket is szakmáig vigyék el, hogy később ne eltartott, ill nagyoncsóró legyen belőlük. A hülyék között felülreprezentáltak cigók, h erről is szóljak.

Kevés a pénz az egészségügyben. Menekülnek, menekülnének az orvosok. Aki kimegy nyugatra, annak egyetemi oktatását adóból fizetjük, de hasznait nyugat élvezné. Nem tehetjük meg, hogy nyugatnak képezzünk orvosokat. So ha kimegy a drágán képzett rezidens, akkor vissza kéne fizetnie a lóvét, mert az új orvos kiképzése pénzbe kerül. Vagy másik lehetőség, hogy a dokiknak is emelni kéne a pénzt. De megint csak: honnan. 

A kevés pénzt gyakran a rendszereken belül kell megspórolni.  Mindenhol össze kell húzni a nadrágszíjat. De senki nem akar spórolni.


Magasak a kamatkiadások az adósságainkon is, hogy mindezt keretbe foglaljuk. Ha lecsökkentjük a deficitet, akkor kisebb lesz a kamatkiadás. De előbb kell pénzt elvenni, és a kamatkiadás csak egy év késéssel érezhető.Szóval vissza az alrendszerekhez, benne az emberekhez.

Senki nem akar spórolni. A BKV-s sofőr többet akar keresni, mint egy tanár. Lebénítja a fővárost, ha arról van szó, h pénzt vesznek el tőle, h a tanároknak több jusson.

A rendszereke belül ha kevés van adódik a lehetőség, hogy valahonnan el kell venni. Jellegzetesen a nem jövedelmet termelő pénzosztásból. Csökkenteni kell városszépészeti pénzosztást, hogy inkább üzemeket,vállalkozásokat támogassanak, mert a vállalkozás pénzt termel, a szép főtér meg nem. Hátrébb lehet tolni a listán.

Állami intézményekben még sokan alibiznek. Nem mindenhol, de néhol még igen. Vagy nem hasznos munkára megy a pénz. 10 000 ember intéz nyugdíj ügyeket. Papíron. Ha gépen menne a harmada elég lenne. Embereket kéne utcára küldeni. Vagy méltányosabb ha csak a felesleges részlegeknél csökkentjük a béreket. Hogy egy idő után hátha elmennek.

(És ami itt jön azt majd lecserélem. Az eredeti egy levelezés része volt...

Sok embertől kell pénzt elvenni. Pl. tőled is. Igaz azért, hogy később neked is legyen nyugdíjad. Öcsémtől is, meg még sokaktól. Nekem is kisebb lakást kellett volna vennem. Anyáméktól is lehet többet, pedig sokat dolgoztak, becsülettel. És ha egy ideig bírjuk, ha olyanok leszünk mint a puritánok, akik kiutaztak az Újvilágba, akkor az eredményeink is elkezdenek hasonlítani. 2-3 év kell hozzá, hogy a ötödünk helyzete javulni kezdjen. 4-5 év, hogy a harmada. 6-7 hogy a több mint a fele. Ez a szomorú, de valós helyzet.

A Jobbiknak annyiban lehet igaza, hogy tisztának kell lennie annak, aki erre a szenvedésre és önmegtartóztatásra kéri a népet.)

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr961835837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása