HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Parazita elit

2007.11.28. 12:45 :: urbangeri

Kommentnek indult, de végül poszt lett belőle. És kapcsolódik is a hónap írásához, be is indította a diskurzus. (Nagytudású neokonék egyből meg is köpködték, hiszen ők az új élcsapat, számukra nincsen új a a nap alatt.) 

magas adók az állam fenntartása érdekében kellenek. És amit most mondok az liberális és neokon körben egyaránt eretnekségnek számítana: nem az állammal van baj, hanem annak vezetőivel, a hazai gyakorlattal. A pocsék menedzsement kultúrával: a vezetési készségek és képességek nagyfokú hiányával. A piac nem önmagában jobb - lehet, sőt a verseny miatt biztosan jobb, csak jelenlegi fejletségünk fokán ez nem számít - hanem konkrétan az, hogy az ország piaci, nyugati mintákkal fertőzött részén nagyrészt jobbak a menedzsment kondíciók. 

Némileg leegyszerűsítva a dolgot az államon egy rakás kontraszelektált seggfej, meg járadékvadász csoportok tömkelege (pártklientúrák, szakszervezetek, vállalati lobbik, burzsoá nyugdíjasok(!!)) élősködik. Akik nagyon ordítoznak nemzethalált vízionálnak, ha az ő kifizetéseiket le akarják venni. Erre szocialistáink elvágódnak és a magát éppen népfrontosnak hazudó Orbánnal versengve ígérnek nekik szépet és jót. (Sztem Orbán átbassza őket a palánkon és ez rendben is van, csakhát az Őszöd2.0.)

Az érdekcsoportok kifizetéséhez a dolgozó és - adót csalni nem képes - rétegeket kell durván lehúzni. És ez abnormális, erre nem épülhet egészséges közösség. Ilyen méretű parazitákkal  nincs élő organizmus, ami képes gyorsan növekedni. Persze a parazita szót nem szerencsés kiejteni, de mintha ez lenne a legjobb leírás.

Egy IMF tanulmányban olvastam, hogy Afrikában az eliteket predatory behaviour jellmezi. Nagyon megtetszett a hasonlat, hiszen még hat év elteltével is előjön. Ez szegről-végről marxi terminológia, akárcsak a kizsákmányolás. Mindkettő használható leírást ad a korai kapitalista társadalmakról. De mi nem vagyunk korai kapitalista társadalom, nem képzetlen munkásosztállyal rendelkező, fejletlen munkakultúrájú térség vagyunk. Mi a kudarcos szocialista kísérletből jövünk kifelé és megyünk bele a kapitalizmusba. Van "magaskultúránk", relatív jól képzett munkavállalóink. És van egy terhes örökségünk, hogy nálunk szociális érvek mögé bújnak az érdekcsoportok. Mert ezt jól bejáratta az előző szisztéma.  

29 komment · 2 trackback

Címkék: elit

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr43245350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyiket sem! 2007.12.14. 13:32:00

Törödj a saját dolgoddal?Sokszor írtam már, hogy szerintem a politikusok csak a jéghegy csúcsai, a szem előtt lévő szemétkupac. De az, hogy az ország olyan, amilyen, ez semmiképpen sem egy szűk kör tetteinek következménye. A vasutasok most már pénzt is ki…

Trackback: Egyiket sem! 2007.12.11. 16:04:41

A vilĂĄg bonyolultsĂĄga ĂŠs az egyszerĹąsĂ­tĂŠsupdate: utĂĄlom ezt a rendszert, mĂĄr rĂŠg nem ezt kĂźldtem ki, hanem egy ĂĄtszerkesztett verziĂłt. :( Írhattam ĂĄt megint, persze nem lett olyan. ElnĂŠzĂŠst a vĂĄltozĂĄsokĂŠrt. Mi a vĂŠlemĂŠnyetek erről a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.28. 13:07:32

Szerintem jól merítettél ebben a posztban, csak egyet tudok érteni. A politikai alapú szelekció gyümölcse.

S, hogy lehet ezen változtatni? Alaphangon úgy, ha ezt mindenki felismeri, belátja, és fellép ellene. De ennek nincs realitása, legalábbis én nem látom.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.29. 08:18:57

Nem csak a politikai elitről van szó, bár ők is nagyon szarok. De a gazdaságival is. Demján Sándor lefizeti mindkét gigapártot (Felcsúti Fociakadémia, MÜPA visszabérlés), a kulúrális elitet (Prima Primissima), és közben évente százas nagyságrendű kisvállalkozót tesz tönkre, azzal hogy mondvacsinált indokokkal nem fizeti ki őket. Államigazgatásban a főosztályvezetőknél gyakorlat, hogy a közbeszerzésekből szednek közösen sápot. Ez a piacon is megvan.

De láthatóan vannak csoportok akik ezt látják, irritálja őket, vagyis az értelmiség, elit egy része - cyberpolgárék, különböző színekben, tisztán versengő vállalkozók - felvette és viszi a véres kardot.

Keresni kell ütős példákat, ismételgetni, cikket megjelentetni, verni a vasat. na megnézem, hogy azóta konzerv ifjak mire jutottak.

(Korrigáltam is a nagyarcú neokon beszólást, de néha elképesztően okosak a srácok. csak arról feledkeznek el, hogy fanyalgó lángeszükre szar stílusuk miatt kevesebben kíváncsiak.)

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 10:57:57

Igen, figyelni kell a stílusra. Csomó okos de taszító ember van, aki ha rájönne arra, hogy többre menne kisebb arccal, nagyobb szívvel, akkor könnyebben fogyaszthatóvá válna, és még a célját is elérhetné. Valszeg ez rám is vonatkozik, én sem látom magam kívülről. De igyexem...

Államigazgatásról tudnék én is mesélni, de nem tehetem, másnak ártanék vele. :(

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.29. 22:48:12

"na megnézem, hogy azóta konzerv ifjak mire jutottak."

Felkavarták kicsit az állóvizet. :)

gabrilo 2007.11.30. 02:34:13

Urbangeri:

1, Tetra - amennyire emlékszem - kritizálta is és dícsérte is a cikket. Szó sem volt szimpla köpködésről.

2, ránkszórni egyöntetűen a "neokon" jelzőt, az nagyon gyönge:( nálunk azért vannak sokfélék, libertáriusok, sőt, klasszikus liberók is. (na utóbbi az amihez a Magyar Liberális Pártnak az égvilágon semmi köze nincsen:))

3, az "elképesztő okosság" azért kicsit túlzás: előszöris, mi a véleményünket írjuk le, míg a kedves aufklérus (hja, újra csak: Tudjuk, merjük, tesszük...) biztos tudásában bízva megmérnökösködi a társadalmat.
És ha már itt tartunk a biztos tudás hübriszén kívül cinizmusban is messze felettünk állnak.

Tehát akkor melyik is gázabb a csipkelődő konzik, vagy a magukat a gnózis birtoklóinak képzelő aufklérus?:)
Költői kérdés volt.

ps. ne aggódj, nekünk helyén van a szívünk, na a mostani vezetés tekintetében et. vannak kétségeim...

gabrilo 2007.11.30. 02:35:44

nem mellesleg tényleg nincs új a nap alatt, de eztet már nagyon-nagyon régen "megmondták":)))

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.30. 07:56:28

egyiketsem: na az is egy jó téma. % éve zúzom odabenn, muszáj lesz köpnöm. Érdemes lenne csinálni blogokkal csinálni üvegzsebet.

Gabrillo: volt egy olyan verzió, hogy értő módon megköpködték, de a mondatgyárban végül ott maradt a sarokban. De tessék.

1) Igen már Elefántnál is jeleztem, hogy a látszólagos leszólás mödött inkább pontosító kritika van.

2-3) Te is tisztában vagy azzal, hogy nem lehet ezer névvel jelezni, csak a legjellemzőbbel. Amit viszont mmagatoknak megkövetlesz, hogy lássam sokszínűségetek, azt egy mondattal később arcba köpöd, mert az SZDSZ-től és sok benn lévő valódi liberálistől ezt kategórikusan megtagadod. Bagoly mondja verébnek, hogy gerenda ment a szemébe.
Szóval ezért tűntök nagyarcúnak és mérsékelten objektívnek. Pl. ti is éppen aufkléristáknak tűntök, az irány más, meg a hatalomtalanság, de a stílus rendkívül hasonló.
De érdekes látni, hogy a jobboldal is kiforrt valami Orbán Viktoron túlmutatót, tegnap már azon gondolkoztam, hogy 2010-ben nem biztos, hogy Orbán Gyurcsány csata lesz. Sztem nem a másik oldalt kell köpködni, ideje belül szétnézni. A Fidesz előnye akkora, hogy nincs szüksége a szélsőségesekre, ráfordulhatna egy modern irányra. meg kzdhetne lejöni erről a szociális válság hazugságról.

Ja és ütöm, vágom az aufklérust, ahol látok még rajta épp felületet ;)
blogtika.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=6317

gabrilo 2007.11.30. 18:10:01

az a rossz hírem hogy az aufklérizmus szorosan a liberósághoz kötődik:((

"mert az SZDSZ-től és sok benn lévő valódi liberálistől ezt kategórikusan megtagadod."

A "valódi liberális" nem vállal közösséget a kommancsokkal összeállókkal. Ilyen eccerű. Sokan otthagyták, mások miért maradtak ott? a belső "reform" mindig ultima ratio. De már mondtam: ha állandóan mindenkit egynek tekintünk akkor nem jelenthetünk ki semmit a szadeszra mint pártra. De a szadesz egy párt, és aki a tagja, valamint aktív szereplője, az hozzátartozik. Az a relativizálás kifinomult technikája hogyha mondok valamit a szadeszra mint pártra (összefeküdt a komcsikkal, hazudott, részt vett erőteljesen a nagy elkúrásban), akkor mindig lehet azt mondani hogy "dehát nem mindenki"... ha a szovjetek népirtására kívánok utalni, ott is lehet azzal érvelni, hogy "dehát a funkcik közül sem mindenki ölt", és val.szeg. ez igaz is. De emlékeztetlek egy klasszikusra: "... böjt s jámborság néked mint a pélyva, mert vétkesek közt cinkos aki néma". (ez lehet hogy nem szószerint van nincs kezemnél a cuccos)

És az aufklérushoz (mert úgy tűnik két külön dolgot értünk alatta) egy jó kis példa az iraki háború kapcsán nyilatkozó egyik libbertől:
„Az emberi történelem menete ártatlanok millióinak hulláit hagyja maga mögött, és ezt fejlődésnek, haladásnak nevezzük… fontosabb, hogy elsősorban az emberiség fejlődésében elfoglalt helyük szerint vegyük szemügyre a történelmi eseményeket. Ha valamely történelmi esemény megítélésekor az egyéni tragédiákból indulunk ki, elemzésünkben értékelési zavarok jelentkeznek…” (Eörsi István, Népszabadság, 2003. február 17.)

Há hun van ez a kritikus ifjú konzikhoz?:(((

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.01. 17:21:52

Már megint ez a komcsi-sztori. Nézz már szét a Fideszben (Stumpf, Járai, Martonyi, Matolcsy etc.) rendkívül hitelesen nem állnak össze a komcsikkal a hazai konzervatívok.

Nem egy emberről beszélünk, hanem az SZDSZ közel feléről küldöttgyűlés szavazatai alapján.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.02. 17:45:48

Geri,

megnéznéd ezt a posztot?
molnargoreny.blog.hu/2007/12/02/pereljetek_a_rosseb_egye_meg

A ballibek számára nem túl kedves stílustól eltekintve mi a véleményed a benne foglaltakról? Tényleg lehetne ez alapján perelni?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.02. 21:09:52

kedves urbangeri, mindig ugyanaz a technika, erről egy lista is kering a neten, de:
változtat ez azon, hogy az MSZMP és a komcsi hálózat ittmaradt és működik MSZP néven vagy nem? És változtat-e ezeknek a neveknek a sora (akármit gondoljak is róluk egyenként), hogy a szadisták csatlakoztak ehhez a hálózathoz?
A párttagok említése a túloldalról olcsó trükk, mert az országban 800 ezer párttag volt, és mindenkit lehet "együttműködőnek" minősíteni. A tényleges és a kapcsolati tőkét is a szocik nyúlták le, ellenberger, ill, vitték tovább. Ezen néhány párttag a jobboldalon semmit sem változtat.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.12.03. 01:43:03

"De érdekes látni, hogy a jobboldal is kiforrt valami Orbán Viktoron túlmutatót"

Ezt kikérem a magam nevében. Engem nem orbán viktor forrott ki, vagy kakikált a világra. Talán nem mondok hülyeséget, ha azt állítom, hogy személyemben a Konzervatórium legliberálisabb tagját tisztelheted... Tipikus példája vagyok a "kiábrándult liberálisnak", ami akármennyire is kiábrándul, soha nem fog tudni azonosulni az orbánista fidesszel. Szóval csak ne általánosítsunk pls.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.03. 22:18:07

Vigyázni kell a szavakkal, mindenki megsértődik valamire. :o)

De egyébként ez tényleg tipikus, hogy baloldalon csak OV viszonylatában tudják a legtöbbel elképzelni a jobbot. Pedig... s Geri is azt mondja, hogy ne Demszky viszonylatában képzeljük el az SZDSZ-t. Ami mondjuk meg nekem esik nehezemre, de hát tényleg ez jön át.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.04. 00:43:29

gabrillo: ja ezt már ugyanott megbeszéltük, az SZDSZ más kultúrájú hálózat.

tetra: saját felvetéseddel vitatkozol, nem az enyémmel

Leginkább azon töprengek, hogy ha alakulna egy másik liberális párt átlépnék-e. Meg hogy van-e alakulóban. Jobb lenne nekem, ha nem, mert akkor könnyebb a dolgom.

urbangeri · http://blogtika.blogter.hu 2007.12.04. 08:18:28

ennél a posztnál folyt a vita, amit sikerült újra reprodukálni:
ujgen.blog.hu/2007/11/13/miert_jobb_az_szdsz

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.06. 12:23:01

ha lenne tényleges piacpárti jobblib párt, simán odaikszelnék - épp Tetrával beszélgettünk nemrég erről (mint pl. a lengyel szitu nemrég). De akkor télleg legyen az, mert ez a drog-és buziügyön lovagló magasadós ballib cuccos nagyon kaka:(((

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.06. 12:46:15

de a magasadó az emeszpé, bakter. És a gazdaságot sem a GKM fogja meg, hanem a PM az elképesztő újraelosztással.
6,5% a listán meg jön mindenki az 1%-os stat hibával, amivel az szocik egyből belevernek a betonba. Aztán csodálkoztok, h az van, amit ők akarnak. Persze ki lehetne lépni is, csakhogy van ebben a 6,5-ban egy erős (2-3%-nyi) koala párti tábor.

Azért drog- meg buziügy, mert ez a két erőscsoport nem tud máshová húzódni, nekik az SZDSZ a fal, aminek a hátukat vethetik. Nyugaton (Britannia, Hollandia, Ausztrália) meg nem téma.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.06. 13:47:45

Nem azért maradt porondon a drog-meg a langyiügy hogy kerüljenek be a médiába, és erősítsük a köteléket azokkal a libikkel akik még körülöttünk vannak? Szerintem inkább erről van szó. Haladunk, de nagyon, az államcsőd felé, olyankor elő lehet venni a...
a) náciveszélyt
b) drogliberalizációt
c) langyiházasságot.

Ahogy az ország kinéz, asszem nem elsődleges kérdés, házasodhassanak-e a langyik vagy sem, vagy hogy az északbudai raszta illegálisan vagy legálisan veszi-e a füvet.

dekoninckx (törölt) 2007.12.10. 21:11:24

Hö? Bár újonc bloglátogatókánt MGörénynél tett minapi látogatásod kapcsán leseggfejeztelek (ami nyilván nem érdekel), ezzel a cikkel nem tudok nem egyetérteni. Lényegében itt van a kutya elásva, mégha nem is nagy újdonság a megállapításod.
Liberális, konzervatív, egyéb... ehh, nem ez kell ide, hanem józanul gondolkodó ember. Még tryhcydits is megállapította, hogy a Fidesz új programjában van egy rakás dolog, amivel ab ovo egyetért. Vagy: Tarlós, ha főpolgmester lenne, bevenné a szocikat Bp irányításába. Logikus lépés, hiszen biztos, hogy nem mind sátánista vérkomcsi, és persze az árokásás sem mehet örökké, hiszen lassan a bolygót is kettészelik, olyan mélyre ásnak.
Egy dolog azonban nagyon megváltozna egy ilyen "történelmi (?) összefogás (?)" esetén: unalmasabbak lennének a viták az újságok hasábjain, a blogokon meg a kocsmákban.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.10. 22:37:56

Anyám együtt dolgozott Tarlóssal még a szockó rendszerben, ott van az esküvői fotón is. Nem kedvelte, igaz ebbe erős pártprefernciái is bejátszhatnak. Meg lennék lepődve, ha jobb lenne, mint Demszky. De ez nem fog kiderülni, mert Tarlóst vki új lenyomja 2010-ig.

Ja érdekes lenne, romba dölnének a unásig ismert kommunikációs sémák. Csakhát az a vicc, hogy ezeket egy idő után a felek maguk is elhiszik. Az SZDSZ-nek is megvannak a maga hazug mítoszai, amik partiban tartják az elfuserált elitet. A mítoszt kell lerombolni, hogy bedőljenek ők is.

A Fidesz programjában szerintem is vannak jó mondatok, de tetteik ellene mennek. Munka alapú társadalomban gondolkodok én is pl. De szerintem ehhez az ingatlanadó vezet, mert SZJA csökkentés nyilván felértékelné a munkát és büntetné az otthon ülést.

dekoninckx (törölt) 2007.12.11. 02:58:06

Jó mondatok és elvek minden programban vannak, aztán az egyik párt megvalósítja a felét, a másik meg direkt az ellenkezőjét csinálja. 2006-ban lényegében majdhogynem egyforma volt a két nagyé. Még az szdsz a legkorrektebb, mert ők azt képviselik, amit ígértek, más kérdés, hogy pl én annak a 97%-val nem értek egyet. A Fidesz "tettei" - hát, 5-6 éve már nincs miről beszélni, ellenzékben vannak.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 15:01:53

Nem vagyok benne biztos, hogy Tarlós jobb lenne, csak azt tudom, hogy Demszky nem jó - s mindenki tudja, mégis mindig megválasztották, mert még mindig jobb mint a jobboldal. Ez az érv meg nálam nem áll annyira, sztem derüljön ki, miután Demszkyt már ismerjük. De természetesen ez a mondatom csak a választóknak szólhat, mert a pártok kizárólag sajátérdek mentén politizálnak (azaz Bp megtartása/elvesztése/megszerzése, nem az, hogy hogy lesz nekünk jobb).

dekoninckx (törölt) 2007.12.11. 15:46:01

Mgörény írt Gerinek, olvasható a kis kuckójában. Én egy kicsit másként ítélem meg Gerit. Elmondok egy igaz történetet, szerintem vele is ez fog történni.
Luke Skywlaker érezte apjában, az egykor bűntelen Darth Vaderben a jót, és a Halálcsillagon, a végső leszámoláskor kényszerből harcolgatott vele, de nem akarta bántani. Vader persze ettől nem hatódott meg, tovább vagdalkozott a vörös fénykardjával (korábban kék volt neki). Majd olyat ordas dolgot szólt, hogy erre Luke, bármily nemes lélek nagyon betorzult, és levágta a kezét, majd ismét felhagyott az esztelen apagyilkolással, mert látta, hogy az semmi jóra nem vezethet; csak a Császár mamára hajtaná a vizet, aki az egyre hasznavehetetlenebb DV helyére akarta csalni Luke-ot.. A Császár, látván, hogy Luke becsületes és hajthatatlan, el akarta őt pusztítani. Ekkor Vader pálfordult, és végül megölte mesterét. Persze mindez túl, túl későn történt. A Halálcsillag és Vader pusztulása ekkor már elodázhatatlan volt. Az előbbi felrobbanása, a közhiedelemmel ellentétben a közeli békés Endor holdat is halálos meteorzáporral árasztotta el. Így a túlélők ezután hazát vesztve kóboroltak a Galaxisban.
Ez így volt.
Ha nem világos a párhuzam: Császár = Gyurcsány, Kóka, Kuncze, Lendvai,...; Darth Vader = Ugeri; Luke = hát, talán MG, de lehetek én is, ámbátor a valóságban jobban nézek ki.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 16:03:48

Begörcsölt az agyam ettől. %) Egyébként jó példa, csak szerintem Geri meg magát látja Luke-ként, és valszeg igaza is van. Minden attól függ, milyen buborékba teszed. Idetrackbackelem mire gondoltam.

De a lényeg az lenne, hogy Te is képess légy látni Gerit a saját világában Luke-ként, ne csak a saját világodból Darth Vaderként.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 16:14:11

De szar ez a blogmotor. :(

Na mindegy, a lényeg, hogy pl. Tomcat esetében a meglátásai lehetnek jók akkor is, ha nem a Te irányzatod (Geri, ez Neked szól), és attól, hogy jók a meglátásai (aha-élmény megvan, Bombagyár-olvasók? :) ), attól még nem biztos, hogy jók a következtetései (az sem, hogy nem, adott esetben).

Ez még a Bombagyáron belül is megvan, hisz valódi antiszemiták is járnak oda, azok meg nyilván Tomcat ezügyben mérsékelt helyretevéseivel nem értenek egyet.

A probléma ott van, hogy az egyes témák csak egyes körökben merülhetnek fel, ezáltal minősítve a témát magát, pedig ez is baromság. Ugyanis a témát és a tényeket kurvára nem érdeklik a körök, amikben felmerülnek. :)

S amíg nem jutunk el odáig, hogy a másik oldal érveit és véleményét tisztelettel vizsgáljuk meg (eltekintve a szélsőségektől persze, ami megint szubjektív), addig minden marad a régiben, max. majd valamelyik oldalt a másik teljesen elnyomja.

Jelen pillanatban semmi esély erre, mert lib körben kifejezetten derogál jobbos meglátásokkal a lesajnálás és megvetés szintjén túl foglalkozni, másrészt a szélsőjobb sem fog megszabadulni az előítéletektől. De ettől még különbség nincs köztetek az _összemérhető_ dolgokban.

dekoninckx (törölt) 2007.12.11. 17:43:05

Az oké, hogy Geri is magát látja Luke-ként, de a valóságban, objektíven csak egy Luke és egy Vader volt. Mivel a házigazda miatt nem lehet elvonatkoztatni a politikától, és a magyar rögvalóságot sem lehet semmibe venni, egyértelmű, hogy Vader és a Császár a mai vezetés metaforája. Tényleg megpróbáltam levenni a szűrőmet :) Magamról: GyF-ben is meglátom a jót (hahaha!) néha, sőt, beleképzelve magam a helyébe, azt hiszem, hogy meg is értem. Sőt, ellenzéki érzelműként az őszödi beszédet sem úgy értelmeztem, mint a jobbos sajtó és megmondóemberek. A hangsúly szerintem teljesen máshol volt (hanem ahogy GyF magyarázta) - bár ez nem von le semmit a... "bűneiból". De az is lehet, hogy botfülem van.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 18:28:57

De hát ő meg nem Téged gondol Luke-nak, Te szerintem neki minimum Darth Maul vagy, vagy egy buckalakó, tekintettel a bombagyárról kialakult lib képre. :)

De ha csak az SZDSZ-t veszed, mint buborékot, akkor még a sajátodból nézve Kókához képest ő minimum egy Luke. De egyébként ha a politikai palettát nézed, akkor OV-hoz képest is bőven.

Gabrilo is megmondta, hogy káros a szemléletem, főleg politikai szempontból, s a relativizálás is ördögként jelenik meg minden oldalon. Csak tán annyi lenne a lényeg, hogy én nem az oldalakhoz képest relativizálok, tehát semmiképpen nem az a célom, hogy az egyik oldal bűnét relativizáljam a másikéval.

De a félreértés elkerülése végett, nem a jót akarom meglátni senkiben.

Maga a tényleges valóság mindenképpen objektív, a benyomás róla viszont sosem lehet az. Az egyszerűsítés meg akkor működik, amikor feladod a folyamatos vizsgálatot, és elkezded a következtetések levonását.

Egyszerűen sokkal könnyebb ezt csinálni, mint mindig kiértékelni ugyanazokat a dolgokat, amikre egyébként egy szabvány szűrő is ráhúzható. Tomcat besorolása megkíméli Gerit is attól, hogy gondolkodnia kelljen arról, amit mond, ír, felpofozná azért, amit globalice képvisel szerinte - és ugyanígy másokat is megakadályoz, hogy Geri mondanivalójáról elgondolkodjon. Speciel nekem nem a szívem csücske az SZDSZ, nem tudok nekik megbocsátani. De mégis, a számomra zavaró szabványliberális egyengondolkodás mögött látok valakit, akiből ha több lenne a pártban, akkor talán kicsit jobb lenne maga a párt. Tényleg csak ennyi.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 18:30:24

Egyébként Őszöd engem kísértetiesen emlékeztet egy bizonyos kötelező Kövér esetére. Úgyhogy volt kitől tanulnia a jobboldalnak.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.12. 01:10:22

bakter ha ezt mind elolvasnám...

még jó hogy én vagyok Luke Skywalker, de az se gond ha R2D2.

De akkor már inkább a magyar verziót: Döm-dö-döm.

... elolvastam.

Háát, szerintem

Jut eszembe annak idején az egyik szakkoli (TEK, komcsik, de nemámMSZP) a következő kérdést tette fel a felvételizőknek (2000):
Igazi Jedi-lovag Orbán Viktor?
De akkor én már tag voltam, ott ahol korábban Tóni, ismertebb nevén Rogán Antal. Ott kaptam "nemzeti" lelki fröccsöt. És láttam, hogy a Fidesz nem a Sátántól való. Ellenben Horn Gábor ;)

Másrészt én inkább próféta vagyok, szavam pusztába kiáltott szó. Csak hát mégsem, mert ugye hallik, ha kis körökben is. Csak hát prófétából is túlkínálat van akárcsak kínaiból, itt ez a Tomcat gyerek is.
süti beállítások módosítása