HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Élet a politizálás után

2009.04.14. 22:54 :: urbangeri

Valahol egészen megnyugtató, hogy kivonulásom után már nem kell dühödt kétségbeeséssel elhatárolódnom Horn Gábor menetrendszerűen érkező remekbeszabott mondataitól, azon sem kell hivatásszerűen gondolkodnom, hogy mitől nem akar működni ügyes politikusként Kóka János, vagy éppenséggel mitől tűnik néha nagyon unalmasnak Fodor Gábor. 

Ha már az elmúlt napoknál tartunk, akkor persze Gulyás József álláspontja áll szívemhez a legközelebb, de ennek ellenére tudom üdvözölni a Bajnai-kormány felállását, különösen úgy hogy sikerült megúszni Red Johnnyt. Aki bár lehet, hogy közgazdásznak nem rossz, de azért akárhogyis nézem életművének legfőb darabja, hogy saját iszonyú piszkát szépen eltakarította három év alatt. Sőt ebben végül túl is teljesített, vagyis egy ideje már mások koszát aprította, azonban a nagy puceválás közben meghasalt a magyar növekedés.

7 komment

Címkék: szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr471065625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heima (törölt) 2009.04.26. 16:59:59

"ki bár lehet, hogy közgazdásznak nem rossz"

persze h nem rossz közgazdásznak, hanem egyenesen pocsék :)

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.04.30. 19:32:15

végül is, a jó közgazdász, jó ember is, márpedig a költségvetés bedöntésének társtettese 2006-ban örökre megbukott emberként és morális tényezőként. Rettegtünk, h őt kaphatjuk. Már Vahl is főnyereménynek tűnt, viszont ilyen pedigrével tényleg nem épülhet új világ, és a végül talált Varga István még jobbnak tűnt, és azóta napról napra jobbnak tűnik.

heima (törölt) 2009.05.20. 00:59:49

Javaslatom a terméketlen pártpolitika utáni időkre: csináljunk "reformot". Keresünk egy témát (lehetőleg olyat, amihez mindkettőnk konyít egy kicsit), feltérképezzük a jogi hátteret, feltárjuk a problémákat, kidolgozunk rá javaslatokat, belemegyünk ésszerű kompromisszumokba, hevesen érvelünk, majd a végén az eredményt formába öntjük, akár kodifikált törvényjavaslat formájában.

Témára javaslatom az önkormányzati igazgatás:
Miértek: aktuális, nem igényel részletes hatástanulmányokat (mint pl egy adótv), nincs szétszórva a joganyag millió helyre.

Mit szólsz?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.05.20. 22:32:19

@heima: Nagyon jó ötlet.

A leginkább szakterületemhez tartozó témákkal az a gond, hogy nem biztos, h szabad itt róluk beszélnem. Az önkormányzat tőlem távol áll, ellenben a munkaügy és környezetvédelem, ill. a kettő összefüggésében a környezetvédelmi, hulladékhasznosítási közmunkák szervezésébe szívesen foglalkoznék.

heima (törölt) 2009.05.21. 00:02:06

@urbangeri: hát a környezetvédelemhez meg én nem értek, de foglalkoztatáspolitika jöhet.

a közmunkaprogramokkal még nem foglalkoztam, amit látok belőle, hogy nem sokkal jobb mint a segély, minimális munkák folynak nagy pénzért, bürokratikusan. (pályázat)

mire gondoltál pontosabban?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.05.24. 09:45:33

@heima: egyrészt én sem azt mondtam, hogy nagyon értek, de ha érdekel, akkor megvan hozzá a motiváció, h belemenjek.

Közmunka terén egyelőre az az elvárás vezet, h amíg az utcákon kosz van, a szántókon virágzik a parlagfű, amíg az erdőben szemétlerakók vannak, a szelektív hulladékgyűjtés képzetlen embereket képes megmozgatni, addig van igény közmunkára. Másrészt igazságérzetemet bántja, ha egy minimálbéres 40 órát dolgozó valaki kevesebb jövedelemmel rendelkezik, mint egy segélyes.

Én azért nem tennék le a környezetvédelemről se, de máris sikerült 2,5 pontba be is csempésznem azt is.

(Írtam egy mailt is, láttad?)

heima (törölt) 2009.05.24. 15:19:00

@urbangeri: ok, legyen közfoglalkoztatás-településtisztaság a téma. van pár elképzelésem, de először utánanézek a jogszabályi háttérnek, gyakorlatnak, nehogy feltaláljam a spanyolviaszt :)
süti beállítások módosítása