HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Miért jobb az SZDSZ?

2007.11.13. 23:04 :: urbangeri

... mint a többi párt. (A kérdés innen.)

Megpróbálok kicsit objektívebb lenni. Sokat gondolok arra, hogy van egy dollár-árverés része is a dolognak: ide léptem be és az ember nem vált könnyen, ha már valamibe sok energiát fektetett. Meg az ember nem vált naponta pártot, pláne ha az alternatívák sem túl biztatóak.

Akkor fussunk neki!

1. Itt épültek ki a kapcsolataim, több barátra is szert tettem. 

2. A 2006-os választások során még az SZDSZ programja volt a legreálisabb. (Egyedül az MDF állt hasonló szinten.)

3. Az SZDSZ az, aki leginkább a valós problémákról beszél, a reformokban sokkal inkább ott van mint a szocpárt. Felelősége hatalmával arányosan kisebb.

4. Fodor Gábor, Gulyás József, Béki Gabriella (igaz ő már nekem túl szociál), Ádám Zoltán. De vannak még sokan mások, akik a háttérből segítenek, pl. Vágvölgyi B  András.

5. A régiek: akik emléke hat, akiken felnőttem, akikre máig árgus szemekkel figyelek. Kis János, Tölgyesy, Bauer, Eörsi István (RIP), Hack Péter. Az SZDSZ elvei jók, csak gyakrolata hihetetlenül gyenge. De az elveket benn továbbra is őrzik csoportok. A belső küzdelemekben ezeket az elveket idézik meg, és ez alap a megújulásra is. (Amúgy nem látszik, de Kókával belső demokrácia jelentősen kiterjedt, az informális működés formalizálódott, belül sokkal jobb, mint régen.)

6. Mégse szadeszos vagyok elsősorban, hanem a Tilos- és Mancs-generáció tagja. Inkább etalon nekem Babarczy Eszter, Jaksity György, Csaba László, no meg a Haza és haladás. Sorolhatnám még. Az ő szellemiságük, gondolataik pezsdítenek fel, adnak kedvet nap nap után a küzdelemhez.

7. Az SZDSZ még mindig a legliberálisabb magyar párt. Ez a legkisebb rosszak egyike, de még itt van esély a valós, és nem túlontúl underground politizálásra. Noha nagyon élvezem a Védegylet ilyen olyan rendezvényeit, mert olyan pezsdítően civil és más. Még ha vitatkozom is.

Persze vannak jócskán hibák, de nem kívülről kell szídni, szönyegbombázni pontos cél nélkül, csak a pusztítás öröméért, mint a fidesz-médiumok.
Én beléptem, aztán csodálkoztam hogy mennyire nem lehet semmit csinálni. Éreztem, hogy szar, de azt is, hogy vannak normális emberek. Nagyokat kamilláztam benn dolgokon, ígért már verést is pártfinanszírozó vállalkozó (azért túl komolyan nem vettem, hőbörgés volt). De küzdök állhatatosan, van célom, elképzelésem. Pedig fele annyi erőm, tekintélyem, mint Kis Jánosnak. Úgy érzem, hogy ők kissé cserbenhagytak minket, akik tisztességesen nyomjuk. Ha ők maradnak, már nyerhettünk volna tavasszal. De még nélkülük is 50-et hoztunk az establishmenttel szemben.

8. Az SZDSZ bizonyos szervezeti 15-30 emberrel megszerezhetõk, és benn lehet találni normális szövetségeseket, akikkel nem kell emberfeletti és tisztességtelen kompromisszumokat kötni. Ez lehetőség annak, aki komolyan gondolja és nem csak puffog. (A számok az MDF-re is igazak, csak mit kezdjen egy szabad gondolkodó a vaskalapos konzervekkel?)

 
Na ennyit egyelőre. Még neki kéne esnem ennek.

45 komment

Címkék: szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr52228408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tallérossy Zebulon 2007.11.14. 13:26:39

1 Te dolgod
2 kovácspisti adócsökkentés rendbetesszüka…
3 árpádsávszámlálgatás 1%gdp adat mellett. Hja és a Traktátus ORBÁN meg a belzebúb mibenlétéről öt év kományzás/kurmányzást követően
4 Érzelmi kérdés
5 Nosztlgia
6 Társutas értelmiséginek hítták az ilyet valaha möszjő
7 Gergényi kitüntetése mérföldkő volt a honi viperalizmus történetében
8 Egyre kevesebben vannak egyre kompromisszumképtelenek.


Ámde mindez apróság. 1994-ben úgy döntöttek beleugranak a nagy posztmócsing fazékba. Szép lassan szétfőttek benne. Egye akinek erre van gustosa…

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.14. 14:40:13

2. adócsökkentés még mindig terv
3. MSZP, gondolom direkt mosol össze, ez a kommunikációs séma
4. jah, de akkor minden az, nem mondtál semmit
5. szintén
6. te már csak tudod, hisz annak a korszaknak a logikája (két ember van a szocializmus barátai és ellenségei, szocializmust cseréld fideszre)
7. Demszky nem az SZDSZ, csak egyik erőcsoport vezetője
8. 2002-06 (94-98) között számos elvtelen kompromisszumot kötött a párt. Egy mondattal lejebb már te is erre célzol. De most mi francot kezdjek veld, ha még saját érveid is ellentmondanak egymásnak.
Ha van sapka azért, ha nincs akkor meg azért. Bravo!

Ez az antikomcsi alapvetés, ami csak szerintetek legitimálja a Fidesz klientúraépítését, a szomszéd megvetését, a belső agressziót. Szerintem meg nem legitimál semmit, öncélú és káros figyelemelterelés, téves múltba révedés.

Nem a múlttal van a fő gond, hanem a szánalmas jelennel. Aminek persze része az SZDSZ is. Csak éppenséggel igen kis kaliberrel, és egyre erősebb váltási belmozgásokkal.

tallérossy zebulon 2007.11.14. 17:53:12

Olvasson hírszerzőt, tájékozódjon!

Még az elemzőket is megdöbbentette a KSH és az Ecostat harmadik negyedévre vonatkozó első gyorsjelentése, amely szerint Magyarország bruttó hazai terméke a naptári hatást figyelembe véve mindössze 1,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A KSH közleményében ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a gyorsbecslés korlátozott információs bázisra épül, így a megbízhatóságának hibahatára 0,2 százalékpont.
számítottak.

Keine Leistung.Öt év kormánzás után komcsizás/fasiszta veszély ide vagy oda, ez ciki
Ez az 1.2% nagyjából az szdsz jelenleginépszerűségi rátája is egyben.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.14. 22:06:20

Engem is meglepett, és valóban szomorú. Bár azt már sejtettem, hogy a növekedés nem éri el a Konvergencia programban leírtakat (2009: 4,1) www.euractiv.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=6373
de hogy a 2,2-t se, az azért meglep. A szánalmas jelenben persze ez is benne van.
Na ebből az a tanulság, hogy nem szabad nagy hiányt csinálni, mert így járunk.

Amúgy egy matematikai képlet helyessége/igazsága nem attól függ, hogy népszerű-e a tanárbácsi/néni.

geri mór 2007.11.14. 23:19:55

"Amúgy egy matematikai képlet helyessége/igazsága nem attól függ, hogy népszerű-e a tanárbácsi/néni."
hát nálatok a képlet is szar, meg a tanárt is utálja mindenki.
ennyire tellett: kókára, horváth ágnesre, 1 százalékra, lejáratott liberalizmusra, stb... jól elkúrtátok.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.15. 10:41:44

ez az elkúrózás rendkívül színvonalassá tesz minden vitát

Ilyenkor kedvem támad nekem is káromkodni, de ez hova vezet? Én meg oda nem akarok menni. Azt meghagyom nektek fidesznyikeknek, ennyit tudtok, élvezzétek!

DorKo · http://felsulooktatas.blog.hu/ 2007.11.15. 11:02:07

Ha valaki nem ért egyet, az már fidesznyik??
ehh, ezzel magad járatod le! inkább káromkodj...

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2007.11.15. 11:03:51

nagyon szimpatikus, hogy ezt belülről így látod és drukkolok a küzdelmedhez.
csak hát az a baj, hogy választóként az embert nem villanyozzák fel azok a hírek, hogy vannak még néhányan rendes emberek a szadeszen belül, akik esetleg elérhetnek valamit.
az én szempontomból nyilván azt kell mérlegre tenni, hogy mi ennek a pártnak a hozzáadadott értéke a politikai közösség életéhez.
és az, sajnos, siralmas.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.15. 11:47:19

DorKo: nem sikerült megértened, amit írtam. Fussál neki újból.
De a kedvedért: a fidesznyik bolsevik típusú politikai kötekedőgép, megtöltve demagógiával. Véleményt mondani lehet, de a káromkodás, anyázás már nem vita, kultúrált véleménynyilvánítás, hanem a verbális háború előszele.

kfg: kösz, már ez is elég bíztatás. Csak megerősíteni tudom Török Gábor egyik mondatát, a pártokon belül kemény harcok dúlnak. (kivétel a Madöf.) Az SZDSZ belső demokráciájának visszaállításáért, a felelőségvállalás és elszámoltathatóság kultúrájának megteremtéséért. És ebben Kóka is sokat vitt előre.

geri mór 2007.11.15. 11:49:38

te, én rátok szavaztam... aztán kóka, ági, stb. nálam meg jött a kiábrándulás és felimerés, hogy elkúrtam.

de soha többé nem fogok az szdsz-re szavazni! ezt meg ti kúrtátok el.

te amúgy egy nagyon rossz poltikus vagy. leírom, hogy elkúrtátok, te meg itt fidesznyikezel engem? ügyes vagy! így kell a szavazókat elhajtani, buta ember.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.15. 11:59:15

geri mór: hát nem hittem volna, és most is nehezen, hogy ezzel az agyzsibbasztó szöveggel SZDSZ szavazó lennél. De nem vagyok tévedhetetlen.

Másrészt én küldöttként nem szavaztam Kókára és nem is fogok. Te meg jösz ilyen baromságokkal, amivel kapásból vérig sértesz.

Ha belépsz egy helyiségbe, illedelemesen köszönsz, hogy "A kurva anyját mindenkinek!" akkor azért ne lepődj meg, hogy hozzád vágnak egy széket. Szerintem az ilyen kultúrális mintákon túl kell lépni, mert sehová nem jutunk.

nóra 2007.11.15. 13:35:24

A debil szőke nőtől már ha csak megszólal, rosszul vagyok.
Meg volt ez gondolva?
Mert hogy még a jót sem tudom elfogadni a szájából.
És ugye, ha ennyire nulla a vezérürü, akkor milyen a politikája?
Duplanulla!
Szánalmas!
Az államtitkár szintén tragikus.
Az állapotok még tragikusabbak, és aztán most meg kéne gondolni, ez az a tárca, ami miatt az SZDSZ-t, így vagy úgy fogják megítélni.

geri mór 2007.11.15. 16:19:52

na ne!!! ez a nagyképű szöveg nagyon fájt! amúgy azt hiszel, amit akarsz. nem tudtam a tételről, miszerint az szdsz-szavazó finom, úri modoráról ismerszik meg. én csak az őszödi terminussal éltem. te meg kurva anyázol fentebb. ezek után lépj csak túl a kultúrális mintákon, én maradok annál, hogy amit elkúrnak azt elkúrásnak nevezik. te meg csak mosolyogj bólogatva, illedelmesen. kérlek szépen, attól még nem leszel se okosabb, se több.
kellemes napot, és minden jót kívánok, szépen ülök, ahogy kell és nem beszélek csúnya kultúrális minták mentén, soha többet! ugye, lehetek még jó szdsz-szavazó?

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.11.15. 21:03:51

A 6. pontban közös nevezőn vagyunk

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.15. 22:34:06

na legalább! az a legfontosabb :)

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.15. 22:46:50

geri mór: minden szdsz szavazó jó szavazó, de nem minden szdsz szavazó jó ember.

hogy te milyen vagy azt ennyi után nem ítélném meg, bár kissé hepciás alkatnak tűnsz :)

nóra: debil szőke? De ki beszélt itt Selmeczi Gabrielláról? :P Még mindig inkább Ágika, mint a Szekeres-báb Lampert Mónika, vagy Lendvai Ildikó. A Fidesz meg csupa partfis, Pelczné Gál Ildikót persze csókoltatom, bár strófákat tőle se tudok idézni.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.15. 22:51:59

geri mór: minden szdsz szavazó jó szavazó, de nem minden szdsz szavazó jó ember.

hogy te milyen vagy azt ennyi után nem ítélném meg, bár kissé hepciás alkatnak tűnsz :)

nóra: debil szőke? De ki beszélt itt Selmeczi Gabrielláról? :P Még mindig inkább Ágika, mint a Szekeres-báb Lampert Mónika, vagy Lendvai Ildikó. A Fidesz meg csupa partfis, Pelczné Gál Ildikót persze csókoltatom, bár strófákat tőle se tudok idézni. Ez van: a női kvótától jönnének még durvábbak is. Igaz egy két jobb is.

kowalsky 2007.11.15. 23:23:48

Csak ugy közbe vetném, hogy nem kell ugy megsértődni az "elkúrás" szótól azt hiszem "mindannyiunk közös barátja" használta elöször ezt a kifejezést amikor néhány barátja előtt
kifejtette azt amin én utóbb abszolute nem lepödtem meg...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.16. 00:10:25

hát, ennen a pártnak a sztorija kicsit.. khm... necces. De nekem elég sok liberális cimbim van (sőt, a családom is ősliberó, ex-szadeszosok, tagok is vótak 94-ig kb.), és kb. hidegrázást kapnak ha felemlegetem a szadeszt:))

Mert, ami a tény az tény, 94-ben a szadesz hamvas hátsóját odatolta a kommancsoknak, és nem is kicsit. Minek előtte mondták nagyon hogy ennek a szocikkal történő szexuális aktusnak a fölemlegetését provokációnak veszik:((( na, akkor azért sokaknak telt be a pohár, hogy a legvehemensebb antikomcsi párt mégiscsak csatlakozott a komcsi hálózathoz:((
Azóta a párt erkölcsi zuhanórepülés. Orbánék fordulata ehhez képest punifüst.

És, mára maradt az önfeledt nácizás, ami meg összetart az a kábszer-meg a langyiügy. Hát, sovány vigasz:(( a gazdasági liberalizmusért mikor szándékoznak tenni valamit az emeszpé hátsójában elkényelmesült urak az eü biztosítók privatizálásán kívül? A drog meg a langyiügy télleg égetőbb nem?:-(

Amúgy tényleg voltak nagy koponyák a szadeszben és környékén ők vajon miért mentek el? Csak nem azért, mert vállalhatatlannak tartották a kis "összecsúszásokat"?

apropó Kis János hogy áll most a "dirty hands" dilemmájával?:))))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.16. 00:11:35

Ja, meg a Zorbánozás, azt el is felejtettem. Nélküle nem is teljes a "Liberális Párt" krédója:))))

kowalsky 2007.11.16. 00:40:30

Remélem kedves urbangeri te is ahhoz a 10%-hoz tartozol aki majd(már) haszonélvezője leszel ezeknek az u.n. "reformoknak".A többeik meg dögöljenek meg - (valószinüleg meg is fognak)
csak ebben a képletben egy bibi van akkor majd
ki fog dolgozni - valamit létrehozni?Vagy majd a maradék menedzser féle haverok fogják fenntartani országot?Kétlem.De azért csak csináljátok hajrá!!!

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.16. 00:41:36

jobb=legkisebb rossz
ugyanaz optimista

"Orbánék fordulata ehhez képest punifüst." Szóval ki Orbánozik? (1. A tök hiteltelen Horn Gábor? 2. Szerintem Torgyán Józsi necesebb koala partner mint a szocik, bár ez a 10% hiány kemény volt.)

"Azóta a párt erkölcsi zuhanórepülés." Inkább egy-két vezető van erkölcsi és szakmai zuhanórepülésben, mások meg nincsenek. (Talián Miklósod volt amúgy "nagyon" oda Kókáért.)

Olvasd el az UFI rólunk készült számát! A négyes felosztásból főleg Civilizátorék vannak az államtitkári verdára és emiatt a szocikra és rágyógyúlva.

Na és te kire szavaznál a hazai kapitalista palettáról? :P

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.16. 01:11:44

na hát ez meg milyen riposzt volt:((

szóval a torgyán vs. szocik... hát, nem ugyanarról beszélünk. azért a legkeményebben antikommunista párt elfogadja a szoci bránert hátsóba az azért kőkeményen necces nem?:(( És ezen Torgyán személyisége nem változtat, bár örök hála Viktoréknak hogy leszalámizták őket.

Tallián Miklós akár oda is lehet Kókáért, én most a saját véleményemet képviselem, nem a Konzervatóriumét - ott ugyanis nagyon sokféle van.

Ufi számot elolvasnám, ha hozzáférnék, jelen esetben erre nincs lehetőségem.

De a párt zuhanórepülés, miután azok otthagyták, akik nimbuszt adtak neki - ahogy Te is írtad. És valószínűleg azért, mert a komcsi hálózatot vállalhatatlannak tartották:(( Mert ha van párt, annak vannak képviselői, és azok alakítják a párt arculatát: ebben legnagyobb súlya épp az "egy-két vezetőnek" van. Az a belinkelt HVG-s levél amúgy nemrossz:)) asszem anyámék mosolyognának ha látnák:))

"Civilizátorék" azok kik? tudomásom szerint a szadisták képviselik az aufklérust, de azt már a kezdetek óta (Tudjuk,merjük, tesszük).

Nem tudom még, kire fogok szavazni. a szocikra és a szadistákra nem, mert enyhén szólva is lejáratták magukat (ill. a szociknak erre nem volt szüksége:)). De szerintem 2010-re annyira lesz tele a tököm, hogy behúzom a Fityiszt, mégha nem is a szívem csücske:((

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.16. 19:50:05

Jól van, engem különösebben nem izgat, hogy szexuális fantáziáidat vetíted ki a politikai mozgásokra. Felőlem.

Akkor minek ismételjem magam, szerintem kisgazdákkal szövetkezni gázosabb, mint az emeszpével. Nem mindegy, hogy Torgyán, vagy Bokros. Különösen azoknak nem akik a mezőgazdaságban dolgoztak.

Kamuzni nem szép dolog, egyetértek. Nem szeretem. De el tudom fogadni a nagykoalíció szükségességét. '97-től viszont kezdett necces lenni. Stabilizáció megvolt, és jöttek a média tenderek szoci módra. És azóta is. 2006-os költségvetésnél meg nem volt gázosabb dolog. Nekem az okozza a legnagyobb gondot.

nóra 2007.11.16. 20:32:06

"nóra: debil szőke? De ki beszélt itt Selmeczi Gabrielláról? :P Még mindig inkább Ágika, mint a Szekeres-báb Lampert Mónika, vagy Lendvai Ildikó. A Fidesz meg csupa partfis, Pelczné Gál Ildikót persze csókoltatom, bár strófákat tőle se tudok idézni. "
Egyáltalán nem érdekelnek más debil nők.
Szarok a Fideszre is.
Egyelőre én a koalíció eredményességében vagyok érdekelt, s a debil szőke nő miatt sajnos nem nagyon működik az általa felügyelt tárca.
Amúgy csak téged jellemez, hogy mindenkit fideszesnek tartasz, aki mer bántani ezt az antipolitika medikát.
Az pedig már multaságos hogy egy szintre hozod a messze a legintelligensebb MSZP-s politikusnővel, Lendvaival.
Debil, debella, didaktikus, politika ellen beoltott a barátnőd.
Nem létezik, hogy ennyit tud az SZDSZ ma a politikáról.
Szánalmas.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.16. 20:49:31

"Akkor minek ismételjem magam, szerintem kisgazdákkal szövetkezni gázosabb, mint az emeszpével. Nem mindegy, hogy Torgyán, vagy Bokros. Különösen azoknak nem akik a mezőgazdaságban dolgoztak."

Hát, mint rendes szadeszes, relativizálsz, és ez nem is lep meg:)) ez a "ki a gázabb" kör jellemző. Kérdem én: ki a gázabb, Sztálin vagy Hitler? PolPot esetleg? kezdjük el számolgatni hogy melyik mennyit gyilkolt le mennyi idő alatt és készítsünk mérleget? naugye. Tehát nem mondtam azt, hogy Torgyán nem volt gáz.
De ez nem mossa el annak a gusztustalanságát hogy a szadesz nyíltan odaállt a komik mellé, és ezzel csatlakozott a hálózathoz. Tehát, Torgyánnal kivédeni ezt gyenge. látom, a konzekvencionalista érvelés még mindig menő. oké. Tehát mi is igazolja azt a 94-es összeborulást szociékkal? mikor abszolút többségük volt?
Talán tisztelt Urbangeri, Maga is emlékezik még ilyen végcélokra: Egyenlőség, Világszabadság, Örök béke, etc. És ezek nevében igazolható volt mindenféle szövetség, és cselekedet. Pl. a jó ügy (haladás, stb.) érdekében elkövetett kínzás, gyilkosság, cenzúra igazolható.
Most ezek után mit is gondoljak a szadesz árulásáról? Vagy ha "szükségszerű szövetségnek" nevezem, úgy PC?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.18. 21:58:43

Urbangeri,

köszi az egész posztos választ a kérdésemre, érdeklődéssel olvastam a kommenteket is.

Úgy érzem, az elmúlt hosszú időszakban nagyon sok gyűlölet halmozódott fel minden oldalon, sok esetben okkal is, de mindenképpen általában egyoldalúan, tisztelet a kivételnek.

Nálad azt látom, hogy ha kiválasztottál is egy oldalt, s úgymond \"szolgálod\" is, de látod annak hibáit is, és elég jó képet adsz, ami egyébként a sajtóban nem jön le (természetesen a mi kutyánk kölyke szempontjából, de hát mindenkinek maga felé hajlik a keze, ezt tudjuk mindnyájan).

Érdekelne a véleményed a fasiszta veszéllyel, illetve azzal a bizonyos \"ha konjunktúra - pajesz\" megfogalmazással kapcsolatosan is.

Bocsi, hogy így interjúvolgatlak, tényleg érdekel, s inkább kérdezek mint írok. A legelső pálfordulásig én is SZDSZ szavazó voltam, és most is liberálisnak tartom magam, de inkább nemzeti liberálisnak.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.18. 22:05:53

A relativizáláshoz szólnék hozzá: szerintem ez mindenképpen az elvtelenség mentegetése.

Minden oldalról. A hatalom kell, mert mi tudjuk, hogy jó az országnak, ha mi vagyunk, de sajnos a szavazati többség, hát ugye, az kell.

Lehet, de a máz lekopik, az elvek kiüresednek, és a párt, és vele az ideák elhasználódnak. Olyan ideák is, amikért kár.

Maradnak a veréssel fenyegető pártfinanszírozók, a haverok üzletei... és a klikk, ami megtehet mindent, miközben Te, Urbangeri, tennél, de csak akkor tehetsz, ha a klikk tagjává válsz. És onnantól a klikk szabályai szerint játszol.

És ez az, amit az összes pártban látok.

Gondolod, hogy a Fideszben nincsenek meg a hozzád hasonló idealisták? Az MSZP-ben?

El kéne felejteni ezt a fajta oldalkötött gondolkodást, Neked, és a többi pártban lévő társaidnak kéne valami újat csinálnotok. De nem találjátok meg egymást, erről gondoskodik a szorgalmasan ásott árok.

S ma az SZDSZ Demszky, és Kóka, s így tovább, a Fidesz Orbán és Kövérék. Ha tetszik, ha nem, ez van, mert Ti, az idealisták nem látszotok, csak szolgáltok. Őket. :(

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.20. 00:10:50

Gabrilo: asszem két eltérő dolog is fut relativizálás címszó alatt: 1) az erkölcsi relativizmus, ami nem túl szerencsés (pl. kisebbet hazudni ér) 2) a dolgok folyamatos összehasonlítása, ami meg természetes

A szocik mellé odaállni, szerintem meg önmagában nem gáz, csak akkor, ha előtte ezt tagadták. Úgy tudom nemzetközi kényszer volt, meg azért gazdaság se állt túl jól, Horn Gyulának jól jöttek a liberálok, amikor a csomagot meg kellett szavazni.

Árulás? Hát szerinted, aki benne vagy a nagy antikomcsi háborúban. Én meg nem vagyok benne, szerintem az a fontos, hogy minél értelmesebb emberek vezessenek. Ha két közel egyforma figurát látok, akkor megnézem, melyik nem volt komcsi, de hülyékre nem szavazok (lásd még: becsületes munkásokat a gyárak élére). Pedig anyai ágról kulák családból származom, egy '56-ban elmenekült nagybácsival, elvett földekkel, stb. A kispolgári apai ág is nagyon tüzelt valamit, amikor leverték a forradalmat. De nincsenek fusztrációim.


egyiketsem: sztem minden pártban vannak értelmes és becsületes emberek, és azt gondolom, hogy mindenki küzd a maga helyén. Nekem itt a legkönnyebb, nekem ezek az elvek tetszenek, ebben nevelkedtem. Az Nemzet pl. nagyon fáj, a Népszabi meg jóval kevésbé. (Magyar Hírlapon nőttem fel, ha már...)

Egy projekt vezerklikk.blogter.hu/?post_id=46766
kapcsán megismerkedtem az UFI pár tagjával, és nem volt velük gondom. Azt látom, hogy ők is kritikusak a saját oldalukkal, nem olyan dúvadak, mint az MNO. Ha jön a Fidesz bennük bízom. Látom azt is, hogy sok értelmes jól érvelő, igényesen gondolkodó figura vallja magát konzervatívnak, nyilván ennek is meg lesz, ill. máris látszanak az eredményei.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.20. 09:59:38

Nem ebben a posztban téma, de itt:

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=197072

szó esik a családi adózásról. Azt miért kellett megszüntetni?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.21. 17:20:22

Kedves Urbangeri: az erkölcsi relativizmus állandó táptalaj libberéknél. Ezt a Te pártod imádja, a maszop, meg a ballib úgy ab ovo, a valóság-nem-minden-szeletének-kibontásával, meg a "politikai és az erkölcs külön van" szlogennel, usw. És ez az erkölcsi relativizmus korántsem új liberó eftásainknál, erről biza már Strauss is írt, pedig hun volt még akkor a szadesz:(((

A szocik mellé odaállni téma nem csak azért gáz, mert előtte tagadták, hanem azért is, mert a legvérmesebb antikommunista ellenzéki csoport úgy odadőlt a szociknak, hogy lökni sem kellett. Ilyenkor persze mindig a legeccerűbb a nemzetközi politika meg az ez meg az, és összeesküdtek ismét a szabadkőművesek...
elfogadtatni a csomagot? A Bokros-félét? Ha jól tudom amögül a szocik hátráltak ki nem? Elsősorban. Nem vagyok benne semmiféle háborúban. abban az eftásaid vannak, tudomásom szerint Demszkáj tűntette ki Gergényit a feledhetetlen a rendőrség feledhetetlen performansza után - ezt a Kókadt most bírta elismerni. Sovány vigasz. Tehát én nem háborúzom. Elvileg a legkeményebb antikommunisták ők voltak.
Azért nem tudom, kicsit hétköznapi példával: ha a legjobb cimbid lenyúlja a csajodat, azt minek nevezed? az árulás már nem túl PC, mi lenne a megfelelő kifejezés?
És ha a cimbid elkezd cimborálni az ellenféllel/ellenséggel, majd hirtelen azt látod hogy már együtt vannak azt hogy nevezed? Akkor ki kell találni valami szót az árulás helyére.
Hajrá!

"szerintem az a fontos, hogy minél értelmesebb emberek vezessenek"

engem ne vezetgessen egy aufklérus. Főleg ne egy ilyen baromi felvilágosult - naná, hiszen attól aufklérus:)))
És nekem az is számít, kik csücsülnek az Országházban, kik kormányoznak, és mennyire makulátlanok. Ugyanis lehetnek ex-komcsik is baromi értelmesek, csak épp szándékaik felől támadnak kétségeim annak fényében hogy egy diktatúra seggébe kapaszkodva csináltak karriert.
Moralizálok, nyilván. Maradi vagyok, pfuj.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.21. 17:22:23

feledhetetlen performansz kéccer volt bocsi. És tényleg, legalább kétszer volt feledhetetlen zsernyákos performansz:DDDDD

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.23. 06:54:25

Gabrilo: ja ha én se akarok veled értelemes vitát folytatni, akkor egy kalap alá veszlek konzervként Kövér Lászlóval - kicsit rajtamaradt a csávó az osztályharcon, ami bolsevik fenomén - aztán bírálom Kövér László megjegyzéseit. Amiket az SZDSz szemére vetsz az a vezető réteg egy jól behatárolható csoportjáról szól, és nem rólam, de ez a posztból is kiderül.

És legyen meg az akaratod, vezessen téged az Orbán Viktor, meg az éppen a polgári-szocialista Fidesz! És apafej, hány ex-párttag van a Fidesznél meg az SZDSZ-nél, ha már megint a seggeknél járunk? - bocs, de lehet csak én nem látom azt az extrakonzekvens gondolkodást...

gabrilo 2007.11.23. 07:12:55

Ha tudnád, ezt a maszatolást hányszor láttam ballib berkekből:))) a Fidesz ex-párttagjainak emlegetésével, róluk való lista körbeküldésével a neten próbálja a ballib relativizálni a maga posztkommancs voltát. Csakhogy a Fidesz volt párttagjai ma nem tagjai a hálózatnak, ami a kommancs hálózat maradványa - lévén az az mszp. Ehhez a hálózathoz csatlakoztak 94-ben szadeszék. A kommancs hálózathoz. Meg lehet ezen elmélkedni hogy Kövér osztályharcozik, de ajánlom figyelmede kedves urbangeri, marx és engels urak írását: "a kommunizmus nem eszmény, melyhez a valóságot igazítani kell, nem cél, hanem a valós mozgalom, mely a mai állapotot megszűnteti."
Így a kommunisták a szu és tsai voltak, itthon pedig az mszmp és annak örököse, az mszp, amelyik itt maradt 89 után.

De az a vicc hogy én még csak nem is ezt mondtam:)))
Többire meg nemigen teccet válaszolni. Vagy nem akar, vagy nem tud.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.23. 15:42:42

Sztem meg válszoltam, de ezt nem akarod elfogadni, ill. úgy teszel mintha nem válaszolnék, mert akkor még a felületes olvasó számára úgy tűnhet, hogy sarokba szorítottál.

Az SZDSZ belülről nézve nagyon nem része a szoci hálónak. Ugyanis én már kukkancsoltam oda is, és azért ott 'kicsit' más van, pl. jóval több pénz, sokkal nagyobb klientúra és szervezetszociológiai elemzést is megérő kultúra. Pl. nálunk egy tökmag Új Generáció van, aki nem szállt be a nagypártok ifijeinek 'civil' szervezetes játékába, mert a lib. kultúra - ami sokszínű, és ennek egyik része Wekler, másik meg mi, és küzdelemet vívunk a dominanciáért - ezt kizárja. Az ÚG-ben fegyelmit kapott pl. a mi Zuschlag-gyanús figuránk és már csak haverkodni jár vissza hozzánk. Mert haver lehet, de tényező nem és ha kiesünk is nekem (nekünk) ezért nem kell szégyenkeznem. (Amúgy úgy tudom az ipó a MEH-ben kapott munkát, de ez meg nem erősített info.)

Én azt gondolom hogy kakaskodásunk két viszonylag jól felkészült ember versenye: de én meghajoltam érveid előtt, mert nem szarom a spanyolviaszt, saját pallérozásom érdekében igyekszem befogadni a hasznosat. De te ezt megteszed? Vagy vadul püfölöd ott a levegőt ahol úgy véled, hogy állok. Pedig tán sohasem.

itt végeztem.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.23. 17:48:00

Egy dolog számomra ebből az egészből elég jól látszik (és ezt rajtad is észreveszem, urbangeri, amikor másokról beszélsz), hogy kívülről nézve minden homogénnek látszik.

Amit Gabrilo belőled lát, és ami alapján Téged megítél (nem mint embert szerintem, de ezt ő tudja), az az, aminek az SZDSZ látszik kívülről - annak ellenére, hogy azokat az ügyeket azért szerintem nem próbálod megmagyarázni.

Nekem ez utóbbi baromi üdítően hat, egy teljesen normális képet kapok az SZDSZ belsejéről. S nem vagy sarokba szorítva, mert azokat, amiket mi az SZDSZből látunk, negatív fényben, azt Te is elítéled, legalábbis nagyrészt - nem elveken vitatkozva, hogy jó-e a liberalizmus, hanem a konkrétumokat, pl. Weklert.

Én tisztelettel nézem a harcodat egy tisztességes, Kókátlan,Weklertelen, stb. SZDSZ-ért, de őszintén szólva elkeserít a helyzet(ed) ezen a téren. Normálisnak látszol, nyilván kitartó is vagy, az meg, ami a többi irányba viszonyulásodat jellemzi, az megvan Gabrilo-ban is bőven (sztem).

A blogodban az az érdekes, hogy nem igazán jön le belőle, miért is kéne bárkinek az SZDSZ-t támogatnia. Hisz Te, és a hozzád hasonlók láthatóan nem állnak nyerésre az SZDSZ belső csoportjain belül. Hovatovább, azt gondolom, az SZDSZ-nek egy rohadt nagy vereség kell ahhoz, hogy Ti ott teret nyerhessetek, mert a patkányok csak a süllyedő hajót hagyják el.

Személy szerint úgy vélem, elsősorban emberként kell tudnunk elkezdeni beszélgetni egymással, itt az árok két oldalán.

A Te részedről ez a lépés (úgy gondolom) megvan, de azért persze egyértelmű, hogy a másik oldalról beszélsz.

Nekem ez nem okoz lelki törést, számomra akik a másik oldalon az árok szélén megjelennek az arctalan tömegből, azok már mindegy, hogy a másik oldalon állnak, a lényeg, hogy látszanak és hajlandók beszélni.

Ja, egy nagyon fontos dolgot majd elfelejtettem. Az árok nem a jobb és a bal oldal között húzódik. Tudom, ez nagyképűen hathat, de komolyan gondolom.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.24. 16:03:28

Nem tudom mire föl a sértődés, tudomásom szerint nem sértettelek meg, és nem személyeskedtem.
de az "én látom" persze ultima ratio-ként funkcionálhat. A rossz hírem az, hogy nekem közvetlen rokonaim is látják és látták is mi folyik a szadeszban:(( Az egyik rokonomnak most talán egy éve sincs hogy kifordult a bele, amikor közelebbről látta az egyik szadeszes bizniszt. A saját érdekemben nem írom le melyiket és ki. De amit ő mesélt, azt legvadabb rémálmomban sem tudtam volna elképzelni.

De a szadi a szocik szövetségese 94 óta, tehát csatlakoztak a komi hálózathoz. A belső ellenzők miért nem lépnek ki és alapítanak új pártot? egyet nem értésüket miért nem mutatják ki valahogy? Ahogy ezt tették anno sokan, az itt is említett társutas értelmiségiek?
Még a hasznossági megfontolás sem érv, ugyanis abban szinte biztos vagyok hogy a szadi jelenlegi politikájával szakító, és a "back to the roots" szadesszel igencsak sok szavazót lehetne megnyerni - többet, mint amennyi ma van az szdsz körül. Ott a szavazók névről ismerik egymást.
De nem sarokba akarlak szorítani. Érveket várok, de a következőket nem tudtad cáfolni:
az szdsz 94-ben csatlakozott a komcsi hálózathoz. Így részeik ők is ennek. Attól mert valaki bentről nem ért egyet akár a szocikkal való együttműködéssel sem, attól még nem lesz a kutyából szalonna. A szadesz egy párt, és pártként ennek a szövetségnek részese. Ha pedig valaki ezt valóban ellenzi, és lelkiismereti problémái vannak ebből, az valahogy jelezze - ellenkező esetben csak duma.
És azért sokan hagyták ott a szadeszt.
A szüleim is javarészt épp ezért.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.24. 16:07:09

Nem ítélek meg senkit mint "embert", azon egyszerű oknál fogva, hogy a bloggert személyesen nem ismerem. Így nem is ítélhetem meg. Célom sem volt, és erre vonatkozót sem írtam, honnan veszed egyiketsem?
A pártot, aminek részese, azt kritizáltam - és úgy érzem joggal.

+nálam nincs szó pártkötődésről, így ez az elfogultság így, párhuzamba állítva Urbangerivel nem kóser. Nem vagyok "fideszes", és sohase vótam (ha hallanák a delikvensek miket mondok néha a fityiszről:))).
Csakhogy most nem a fityisz a téma, hanem a szadesz. És azt hiszem jelen helyzetben bőőőven több gond van a szadesszal, mint a fityisszel. Mérhető a különbség.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.25. 10:17:54

egyiketsem: ezért éri meg, mert azt érzem hogy átment, amit akartam.

Gabrilo: nem sértettél meg, csak lemerevedtek az álláspontok, már nem lépünk előre, egyre több az ismétlés. Pl nem adtam magyarázatot a szoci network felvetésre: de adtam, ott a sztori az utsó komment középső bekezdésében, de te mást karsz hallani ezért észre sem veszed.

gabrilo 2007.11.25. 12:38:47

Geri!
Az alapprobléma a következőben van; Ha azt mondom, Demszky kitűntette az emberek agyonverésére parancsot adó Gergényit, akkor azt mondod, a demszkáj-féle brancs csak az egyik csapat a szadeszben. Ha a kommancsokkal való összeborulásról beszélek, akkor megintcsak azt mondod, ez csak egy érdekcsoport a szadeszen belül. És ez ultima ratioként bármire ráhúzható. Csak az a probléma, hogyha végigzongorázzuk az összes szart a szocikkal való házasságtól a kormányzati negyedes biznicekig, akkor minden érdekcsoportot sorra veszünk, és nem marad más: és ez maga a szadesz. Sok kis érdekcsoport, és mindegyikről elmondható külön-külön hogy "csak egy a sok közül". a maradék a belső ellenzék, akik biztos az antikommunista liberális hagyományt folytatnák, de vannak vagy öten és nem halljuk őket.
Nem mint kicsiny érdekcsoportok, hanem mint párt, a szadesz összeházasodott a kommancsokkal, korrumpálódott, hazudott, és elárulta az önmaga által hirdetett eszméket. Valamint kitűntette a főzsandárt. Valahogy azonosítanunk kell a dolgokat. "A Liberális Párt", ugyi.
Ez nekem a problémám.

globális 2008.01.01. 23:17:04

Ahhoz, hogy megértsük, a jelenleg regnáló hatalom milyen forgatókönyv alapján cselekszik, nem árt ezt ismerni:

www.zpok.hu/globalizacio/lugano.htm

Most épp az egészségügy szétzilálásánál tartanak. Az oktatással már végeztek, a falvak ellehetetlenítése (közlekedés lerohasztása, iskola- és kórházbezárások) folyamatban van.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.01.04. 13:34:29

Személy szerint ismerem, de őszintén szólva szerintem a szimpla hozzá nem értés, töketlenség, és mohóság következménye az amit látunk.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.01.05. 19:19:57

Agyonverés: ez jobbos túllihegés. Nem kellett volna kitűntetni Gergényit ez tiszta. De azért nem vagyok beájulva a tűntetőktől sem, nekem se tetszuk a Fidesz mégse gyűjtom rájuk a székházat. És nem brancs, hanem csak demszkáj.

Kommancsokkal való összeborulás bonyolultabb.

Hát felsoroltál két csoportot és aztán egy logikai bakugrással általánosítottad az egész SZDSZ-re, pedig Fodor 50%-ot ért el az MSZP mellett elvtelenül kitartókkal szemben. Bár tényleg szomorú az SZDSZ-re nézve, hogy végül vesztett, a "Nekem egyetlen tőkém a becsületem." mondattal.

Az antikommunizmus amúgy nekem is fontos: köpök az osztályharcosokra és a pártszínek mentén kirekesztőkre, így a komcsi mentalitású Fideszre is. Az elvekre kéne koncentrálni nem a személyekre.

Az MSZP-vel szövetkezni nem feltétlenül árulás, ez megint fidesz és háborús/osztályharcos frazeológia. Igaz D-209-cel nem kellett volna: utólag jobban látszik, hogy az ügynökök idióták voltak, akik karrierútjuk során gerinctelenséggel pótolták a szakértelem hiányát.
süti beállítások módosítása