HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Szakértői kormány

2008.09.09. 00:07 :: urbangeri

A szakértői kormány nyilván egy kommunikációs fogás lett volna a koalíció újraélesztésére, és arra, hogy az MSZP valahogy el tudja adni az általa előnyösnek tartott mértékűnél jelentősebb, ám fájdalommal járó kormányzást a szavazóinak. 

Gyurcsánnyal meg az lenne a baj, hogy párszor már átverte az SZDSZ-t, de ezt az SZDSZ elfelejtette a nyilvánosság elé tárni: várható költségvetési hiány eltitkolása, egészségügy brutális megszorítása a biztosítási reform fejében, ahol aztán az ellentételező reformot előbb jól szétcincálák azzal a remek és felettébb érthetetlen és jó eséllyel hibás tehénfoltos koncepcióval, aztán még ez a szerencsétlen mutáns is el le lett kaszálva.

Horváth Ágnes menesztése is elég randára sikeredett. Bár sose volt az egészségügy a szívem csücske, de azért az talán túlmútatott a közös kormányzás keretein, ahogy Ágnes asszony ünnepélyes szocialista keretek között ki lett rúgva. Pedig talán inkább Gyurcsánynak szólt, de mindenképpen részben neki is szólt a népszavazási elutasítás. 

Aztán csak Orbánt ne alapon az SZDSZ köteles megszavazni a szocik további szerencsétlenkedését. És akkor minden marad a régiben, az MSZP számára világos lett volna, hogy a liberálisokkal közel mindent megtehetnek.

Nekem személy szerint Gyurcsány kevésbé fájt, akárcsak az EÜ tárca elpasszolása. Azonban az zavar, hogy nincs érdemi adócsökkentés, és masszívan gátolják a felé vezető lépéseket is. Erről szerintem lehetne tárgyalni, és a tárgyalásba bele lehetett volna szőni a Gyurcsánnyal szembeni aggályokat is. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr85654866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaktuszka 2008.09.09. 08:51:24

Szerintem az szdsz szerencsétlenkedik, remélem - az eddig általam preferált párt - eltűnik a süllyesztőben, ezzel az eszement Fodorral együtt.

csészekávé 2008.09.09. 10:16:13

bele lehetett volna szőni a személyi aggályokat? helló, mi vagyunk az mszp, nem működünk együtt fodor gáborral, mert hiteltelennek tartjuk, mert csak két szavazattal lett elnök és már többször leverték az szdszben? vagy mert régebben fideszes volt? vagy mert nem tudjuk mit akar? vagy mert aki felvállalja a droglibaralizációt, azzal nem lehet együttműködni, mert romlásba döntené az országot?

ezek milyen érvek? megállják a helyüket szerinted fodorral szemben? szerintem nem. a politikai realitás nem azt jelenti, hogy add fel önmagad, hanem azt, hogy egy, a közösség többsége által reálisan elfogadott, s ezzel együtt a közösség többségével megértetett utat válassz, akkor is, ha te nem teljesen úgy csinálnád.

na ez hiányzik a szadis ludditizmusból és ez valódi probléma. nem azért, mert akármilyen kormány lesz, ez tök mindegy, még ha a fidesz el is kezd majd némi magyarkodást, koronázást, nemtommit, ez végül is középtávon kiegyeníti magát (vagy legalábbis nem lesz kevésbé balkáni mint a közéletünk általában).

a probléma az, hogy bármely párt belső működése, pozíciói képesek kihatni közpolitikai cselekvésre. ez nem olyan jó így (ennek eredményeként lépett ki kóka a koalcíióból, kábé tárgyalás nélkül, emlékszünk?)

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.09. 23:50:12

Kaktuszka: az SZDSZ szervezetlen, Fodor mögött alig van munkaszervezet, abból pedig ennyi jön ki. Össze kéne újból rakni ezt a pártot.

De ha nem megy, majd legalább jön más. Én elnézelődöm odabenn, csinálni úgyis csak hülyeségeket lehet. (Na jó, de kábé ez a blog az egyik legértelmesebb. Pl az ÚG elnökségijein kábé a kardomba dőlök, annyira szürreális néha a 'munka'.)

De mitől gáz ez, attól, hogy leordítja a fejünk a balmédia, meg hogy kapunk egyet az überokos neokonoktól. Ezzel bizony együtt kell élni, utóbbi már csak ilyen fikás fajta. Vörösék meg harci üzemmódban vannak, Viktorka se kap kevesebbet. Aki gyenge, az meghal, mondja a dzsungel. Aki meg erős átordít mindenen az övéihez, legyen ez médiumok vagy emberi kapcsolatok/közösségek rendszere.

Én pont azt érteném a szakértői kormányon, mint Orbán, és még be is bújnék mögé, hát persze vki akire rá lehet verni a balhé egy részét. Akkor meg heló. Egyetlen reális program! A szakértői kormány, stróman kormány, kár hogy le lett lőve poén.

Persze az is kijön, h az MSZP nem akar balhét, mi igen. De akkor útjaink itt elválltak, Gyurcsány vagy bevásárol, vagy előrehozott.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.09. 23:57:42

csészekávé: nem egészen értem.

de a balkáni kitétellel egyetértek, az kábé szinten marad, csak rakunk rá egy jó magyarost bajuszt, meg szentkoronát a szemellenzőnek, nehogy túlságosan szemünkbe világítson a 21. század.

Hát ja, ez a folyamat Kóka kampánykiugrásával vált erősen kénszerpályássá. Fodor akkor még akart korrigálni. De most hova? Küldöttgyűlést kéne itt is összehívni.
süti beállítások módosítása