HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Veszteni tudni kell

2008.06.02. 23:43 :: urbangeri

Mink András írását olvasva, saját gondolataimat láttam megfogalmazva.

Talán két héttel korábban a kerületi SZDSZ elnökkel vitatkoztam, hogy mikor kell a következő választást tartani. Én amelett érveltem, hogy nincs sok időnk, ha komolyabb osztogatásba kezd az MSZP, akkor bizony nincs mese, előrehozott választást kell tartani; nehogy már mi aszisztáljunk az ország tönkrevágásához. Ezt nem tehetjük meg Orbán Viktor helyett, mert akkor éppenséggel semmivel sem vagyunk jobbak nála. Már ha egyáltalán Orbán tönkre teszi az országot.

És akkor azt is le kell szögezni, hogy ha szarul érzem magam, mert nem tetszik a stíl, az még önmagában nem tönkre tevés. Tönkre azt jelentené, ha mondjuk ugyanennyi maradna a növekedés, meg a deficit, de közben Bayer Zsolt lenne az MTV elnöke. Én örök optimistaként azt mondom, tönkrébb már nem nagyon lehet, bár valóban Szíjjártó Péter befagyasztását legalább annyira tudnám értékelni, mint a nyugdíjak értékének szerény - inflációtól alig elmaradó - növelését.

De a címben szereplő mondat még valamiért különösen fontos a liberálisok számára. Úgyanis mi vagyunk azok, akik elvileg nagyon tisztelik a versenyt. Na hát ebben a versenyben bizony elő szoktak fordulni vereségek. Éppen ezért a tisztességes versenyhez  hozzá tartozik alkalmanként elszenvedett vereség elviselésének képessége is.

Ezt pedig lehet tovább ragozni. A vereség után fel is lehet állni, meg félre is lehet állni. Kudarc esetén akár le is lehet mondani, különös tekintettel arra, hogy a politika leginkább a hosszú távú csapatversenyekhez hasonlít leginkább. Ahogy az SZDSZ-t látom belülről, úgy tűnik, még sokan nem képesek sem emelt fővel veszteni, sem egy sorral hátrébb lépni.

1 komment · 1 trackback

Címkék: elit tisztújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr81500467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.06.06. 19:19:49

Kóka János mellettMi, felelős, európai értelemben vett magyar konzervatívok, úgy látjuk ezekben az embert próbáló nehéz időkben, hogy hallatnunk kell szavunkat. Mert cinkos, aki néma. Sokat gondolkoztunk ezen. Megtegyük? Ne tegyük meg? Nagy viták voltak…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 09:59:12

Csak hát senki sem szeret veszíteni, főleg azok, akiknek van mit. Olyankor ismerszik meg az ember.
süti beállítások módosítása