HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Viszony a kicsikhez

2010.02.23. 19:29 :: urbangeri

Avagy egy kispárti nemannyiraaktivista szemszögéből folytatódik a sorozat.

A kicsi szép. Persze nem, de a nagy bénák átalakítása elég reménytelen történet, nincs rá sok esély. Orbán nélküli Fidesz; Puch László, Kiss Péter, Szekeres nélküli MSZP; még engem is zavarba hozna, ha így megráncigálnák a viszonyítási pontokat a politikai horizonton. De ők olyanok amilyenek. Mi van a saját házunk táján?

Kár volt Fodoréknak (Gulyás, Szent-Iványi) így elmenekülni, mert azért egy Petőékkel harcoló, és különösen a Petőékkel együtt a múlttal is szembenéző SZDSZ-nek simán lett volna keresni valója a porondon. Már ha az ideológiai szintet nézem, és elfeledkezem arról, hogy a háttérben Mesterházy Ernő, vagy ... nem mondok nevet a közelből, mert jártam már pórul. De a történet röviden annyi, hogy azért sem vagyok a kerületi SZDSZ-ben tag, hanem még régi albim körzetében, mert az itteni brigádtól is kiver a víz. No nem mindenkitől, de a hírek alapján az általam kedvelt oldal deffenzívában van. Én meg inkább vagyok egy láthatatlan, semmittevő, de leglább tiszta kezű nyugdíjas-csoportban, minthogy sorozatban elviseljem a nemkedveltek győzelmét.

Ez a történet látszólag nem illik ide, de közben pedig ebben a magyarázat, hogy miért szimpatikus az LMP. Mert lehet, hogy nem tudják még jól marketingelni maguk. Lehet, hogy nem az én irányom, de legalább becsületesek. És ez arra is vonatkozik, hogy nem próbálnak becstelenül nyerni. Azért sem látszanak, mert eddig óvakodtak attól, hogy leokádják az ellenfeleket. Márpedig a szekértáborok a másikon túl azokat is utálják, akik nem akarnak belemenni az ő játékukba.

Az MDF meg... Borzasztó nehéz írni, azon túl hogy elég borzasztó, ami az MDF házatáján történik. Nagyon nyekereg ez a csotrogány is a kiürült baltérfelet célzó irányváltás közben.  Nagy lenne benne a potenciál, halott SZDSZ, gyenge és balra húzó MSZP miatt, de a tagság egy része mintha inkább a hősi halálban lenne érdekelt. Vagy talán az önkormányzati pozikat féltik az SZDSZ romhalmaztól? Végül is lehet benne valami. Pedig a megoldás elvileg egyszerű lenne. Április és a bejutás után nekiesni egymásnak, de produktív módon. Egy hónap alatt letisztázni a verseny feltételeit (Pl. a több tag, vagy több támogatót gyűjtő brigád indul), és akkor még profitálhatna is a szervezet. Persze ez csak elv, de vélhetően a szervezés helyett szívesebben hepciáskodó tagság ennyit tud. És a tapasztalatom azt súgja, hogy egy ilyen beteg szervezet nem gyógyul meg egykönnyen. Közben meg látom a pereputtyon, hogy őket elkpata a Bokros-láz. Én meg látom Lengyel Zoltán pártigazgatót is, és egyből nem vagyok lenyűgözve.Hiába piac és adófizetőpárti a program, de a back-office...

Összegezve a lamentálást, a minikben az a jó, hogy bennük van a változás, a politikai innováció reménye. Egy kis pártot könnyebben elfoglalhat a tiszták kis csoportja, és akkor ...(na jó, bánja fene!!)... lehet más a politika. Ja és majd elfeljtettem, nehogy már az MSZP vagy a Jobbik legyen a váltópárt. 

Szólj hozzá!

Címkék: új baloldal

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr781784759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása