HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Október 23.

2007.10.23. 09:36 :: urbangeri

Éppen két évvel ezelőtt indítottam el első politikai blogomat a freeblogon. Közösségi blognak indult, de hamarosan barátaim kikoptak a projectből (szerencsére az életemből nem), én meg átköltöztem tartalom menedzsment szolgátatása miatt vonzó Blogterre. Ami azóta kissé szűkössé vált.  De ez már egy másik történet, vissza az ünnepre.

56

56-tal kissé gondban vagyok, mert az öreg POFOSZosok kissé irritálnak. Elbukták saját harcukat, ami akár hősies is lenne, ha nem 40-50 évvel később akarnák legyőzni azt, ami magától is kimúlt. Ma már egész más problémákkal küzdünk ÁVÓ-t emlegetni, számomra leginkább arról szól, hogy valakik valami megkérdőjelezhető hivatkozási alapra hivatkozva, tiszteletet és befolyást akarnak maguknak, miközben a tiszteletet szerintem kiérdemelni lehet, de kierőszakolni nem.

Baradlay Jenő vörösben

Nagy Imre 56 emblematikus pozitív figurája, érdekes történet az övé. Hívő kommunista, aki belátja a rendszer hibáit és javítani akar rajta. Reformot akar, de nem forradalmat; emberarcú, demokratikus szocializmust és nem kapitalizmust. Elsodorják a felgyorsuló változás turbulens eseményei. Végül a Kőszívű ember legkissebb fia, aki belépett a pártba, meghal egy olyan ügyért, amiben talán nem is hitt igazán. Menthetné magát, és még meg is lehetne érteni, folytathatná emigrációban küzdelmét, de emberi tartása és karaktere más utra viszi. De azt nem tudnám megmondani, hogy vigasztalta-e őt a bitófa árnyékában, hogy egy jobb korszak hősévé válik.

1 komment

Címkék: magyar magic

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr69204565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.10.23. 11:31:29

Azért ez a megközelítés is érdekes, és kicsit jobban el is üt a konszolidált mainstreamtól.

szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/10/23/56/

"Ha győz a forradalom, akkor 15 pártra szakad az ország, melyek csak abban értettek volna egyet, hogy a ruszkik takarodjanak haza és töltsük meg tartalommal azokat a szavakat, amikre hivatkozunk, amiket használunk."

Ennyit N.I. emblematikus figurájáról... kinek az emblémája? S főleg minek?
süti beállítások módosítása