HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

A mi Kövér Lászlónk

2008.09.14. 20:02 :: urbangeri

Átjött régi cimborám, rég dumálgattunk, egy kis lazítás beleférne az esti műszak előtt, végül is hétvége van neki is.

SZDSZ szavazó szintén úgyhogy rajta is lehet mérni, mint vagy 20-30 ismerősömön, hogy áll a párt támogatottsága. Kettő 'ezek visszahozzák Orbánt' érvelés mentén jelezte, hogy nagyon kevés sanszunk van a szavazataikra. (Nem könnyű többesszámot használnom.) Különösen az egyikük érvelése volt sajátos, ám felettébb logikus. Nagyon bedühödött amikor éppen pöfékelve nézte a tévét a kollégiumban és nemzetünk aktuális miniszterelnöke az ördöggel való cimborálás evilági módozatairól értekezett.

Nade. Elkalandoztam.

Szóval ülünk a cimborával és az SZDSZ-re terelődik a szó. Pár dolog lepörög, aztán kérdést szegez hozzám: Na tudod, ki az akit a már a picsába el kéne tűnteni? Már megint mit hordott össze...
- Csak nem Horn Gábor? Ja, ja szerintem is. Ő a mi Kövér Lászlónk.
Megállapodunk, hogy régen még egy normális figurának tűnt, de mára már annyira elég lett belőle (is, többek között). Most megint durrantott egy okosat, (akinek nem tetszik nézzen...).

Igaz ebben a pillanatban ez a legkissebb problémája a liberálisoknak, másrészt legalább Horn félig éppkézláb magyarázatokat képes adni az SZDSZ viselkedésére. Viszont ha már a kétségtelenül inteligens Hornt dícsérem - kivételesen - akkor azért mégis hozzátenném, hogy azért ő volt az egészségügy bevállalásának az egyik oszlopa, már amennyiben a pártot Kóka előtt irányító, stratégiai döntéseket meghozó nagy négyes tagjának számított. Sőt  a négyes többi tagjától eltérően ma is a kommunikáció irányításának egyik, ha nem a leginkább  meghatározó embere.

22 komment

Címkék: öreg civilizátorok

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr39663354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csészekávé 2008.09.14. 21:41:52

nekem folyamatosan az az érzésem, hogy egyszerűen túl pitiánerek ezek az arcok. nem nagyvonalúak, nem belátók, nem képesek engedni, kompromisszumot kötni.

a kompromisszum nem a harmadik, az eltérő célok összehangolásából levezetett célrendszerhez vezető út megtalálása számukra, hanem a saját konkrét, megvalósítandó terveik EGYES ELEMEINEK a feladása. olyan, mintha fognál két kirakóst, abból egy képet akarnál kirakni. mi is történne? nem lenne egységes kép, ráadásul az elemeket úgy kéne összetuszkolni. lásd egészségügyi reform, tigricsíkos-párducmintás-faszság.

pont így működnek ebben a helyzetben is, ahogy figyelem. lehet horn gábort fikázni, de úgy gondolom, hogy a jelenléte nem ok, hanem tünet. a hit, a lelkesültség, a világ megváltoztatásának valós akarása helyére lépett önzőség, parttalan pártpolitika, öncélú büszkeség. nem csak az szdszben.

Zetek 2008.09.15. 13:09:14

Azért ezt az összehasonlítást Kövér nem érdemli meg.

heima (törölt) 2008.09.15. 13:47:22

különösen kedves amikor az mszps prolik a szdszt okolják minden kudarcért (kőkemény antiszemitizmussal megspékelve), itten meg a libsi bloggerek olyan elméletekkel jönnek, hogy rájuk lett sózva az egészségügyi deform, meg h fletó átverte őket.

srácok jobban nyomjátok, mint egy alja multicég, amikor küldözgeti az ügyfelet két részleg között. több gerinc kéne, meg egy kis felelősségtudat.

ununu 2008.09.15. 13:51:47

az a helyzet, hogy ti már maszoposok vagytok. olyan, hogy szdsz nincs. bár soha ne is lett volna! sokszor kérdezték már a szadeszesektől, hogy mit tudnak felmutatni. most, hogy a proszetúrán a "párt" én is megtenném. egy olyan nekrológ féle összegzést szívesen olvasnék. mit tett az országért a szadesz? milyen eredményeket tud felmutatni?

Invictus 2008.09.15. 14:26:52

Már a Horn-kormány alatt is az SZDSZ volt a bűnbak az "MSZP-s prolik" felé minden kudarcért és megszorításért, nincs ebben semmi újdonság (volt a jó Gyula és a csúnya SZDSZ, akik miatt muszáj megszorítani... meg persze a "mindenttönkretevő" jobboldal miatt (akkor Antallék, most Orbán), de az SZDSZ volt a másik gonosz mindig is). Az egészségügyet pedig ők akarták mindenáron, szerintem korántsem csupán tiszta önzetlenségből és országjobbító hevületből. :) Ha pápai proligyerek Fletó jobban sakkozik, mint a híres "szürkeállomány", az meg csak ciki.

Ez is tetszik: "Nagyon bedühödött amikor éppen pöfékelve nézte a tévét a kollégiumban és nemzetünk aktuális miniszterelnöke az ördöggel való cimborálás evilági módozatairól értekezett"

Na igen, ez a jellemző szint, ezek vagytok ti SZDSZ-es hülyegyerekek. Egy rakás füvezős-drogozós yuppieköcsög meg romkocsmatöltelék wannabe "entellektüel", aki a saját szemében mérhetetlenül tehetséges, és mérhetetlenül felette áll ennek a szar országnak. ;)

heima (törölt) 2008.09.15. 15:16:00

Invictus, felesleges és káros személyében támadni bárkit is. A bejegyzés (és az egész blog) tele van alapjaiban téves felvetésekkel és gondolatokkal, ha ez(ek) korrigálása helyett a szerző életmódját tudod csak kritizálni, az szerintem rólad állít ki bizonyítványt.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.17. 23:46:04

heima:
"a libsi bloggerek olyan elméletekkel jönnek"

bármennyire is fáj a valóság, ez nem elmélet, hanem az, ahogy mi érzékeljük és rakjuk össze a történetet. És még mindig sokkal békésebb a mi történetünk, mint fekete-fehér (büdös komcsik vs. becsületes hazafiak) jobboldali mainstream konstrukció, pl. amit te is ismételgetsz.

Félelmünk így messze nemcsak Orbánra vonatkozik, hanem arra is, hogy a fenti vérhülye sztorit előállító emberek a hatalomban is vérhülyeségeket csinálnak. Persze drukkolok a szofisztikáltabb jobboldalnak, hogy hátha ők kerülnek felülre, hátha legyőzik a saját oldaluk faszfejeit, akik azért 1998 és 2002 között a tutin ücsörgésen túl sok érdemit nem csináltak. Nekik is nehéz lesz előrelépni egy olyan gyökér populista, bár sokkal kevésbé erőszakos ellenzékkel, mint a mostani. Én nekik is drukkolni fogok és a magam módján segíteni igyekszem, mint a mostaniak jobbik felének.

heima (törölt) 2008.09.17. 23:49:35

a valóság az kedves urbangeri, hogy a pártod hat hatalomban eltöltött év után eredmények helyett nem hagyott hátra mást, csak romokat. na de mindezek után nemhogy csendben elvonulnának, de még a pofa is nagy.

tudom hogy nehéz megemészteni, hogy egy alcsúti parasztgyerek a kollégiumi haverjaival is jobb kormányzást vitt, mint az értelem pártja bármikor, de egyszer szembe kell vele nézned. meg azzal is, hogy a mélyen tisztelt választópolgárok többsége a zorsóst akarja vissza és leszarja háromheti parlamentet, a programot, meg a fasisztaveszélyt.

"Nekik is nehéz lesz előrelépni egy olyan fasz populista, bár sokkal kevésbé erőszakos ellenzékkel, mint a mostani."

Ezt Fletó is előadta hétfőn, valóban kurva nehéz dolog kormányozni. De ha nem megy, el lehet menni, nem muszáj vállalni.

Alapvetően megértéssel fogadom a "mindenért a fidesz 4 éve a hibás", a "fidesz miatt nem lehet kormányozni", "mindegyik egyforma" stb érvnélküli paneleket, hiszen a büszkeség alap emberi tulajdonság, nehéz feladni, és nincs rá okom, hogy ezt ne toleráljam. szóval a lényeg, hogy jobb ha simán viktorozol és rettegsz, de megmagyarázni nem kell.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.18. 00:08:43

heima: másrészt kösz, és valóban ez az állítás szerintem kevésbé engem minősít. (Másrészt nyilván sejtem, h mit fog gondolni egy konzerv az említett mondatról.)

csak azt nehéz ezután megérteni, hogy a rohadt füves hollandok mitől ilyen gazdagok. Ja persze régen összeloptak egy csomó pénzt. (Oroszo. és Portugália persze nem.)

heima (törölt) 2008.09.18. 00:25:33

lehet hogy nem a marihuána szabályozás a gazdasági sikeresség mércéje?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.18. 00:32:22

"mindenért a fidesz 4 éve a hibás" ilyet nem írtam csúsztatsz.

a "fidesz miatt nem lehet kormányozni" - ez annyiban igaz, h szerintem a Fidesz hiába veri magát, attól még kellene. Nem kellene beszarni Orbántól, és nem illik csalni se, mert a múltkori 4 év szar volt, de senki nem halt abba se bele és véget is ért. Ha Medgyessy lenyomta, akkor azért az másnak is menne.

Ez a romokban az ország, meg a jobbos siralom narratíva. Szarban vagyunk, de mindig ki lehet mászni. És már nem is a legnagyobb szarban (lásd bedőlt a három balti állam, Románia meg ott van ahol mi 2004-ben 2 év és ott lesz ahol mi 2006-ban, de legalábbis lesz ott is kalamajka. Ellenben a szlovánek, csehek, szlovákok, lengyelek.... Őket kéne vhogy befogni.)

És valóban nem kell kormányozni, de nagyon kell egy liberális párt (még ha azt nem is SZDSZ-nek hívják).

heima (törölt) 2008.09.18. 01:02:44

"ilyet nem írtam csúsztatsz." nem feltétlenül azt írtam, hogy ilyet mondtál volna, hanem ez egy felsorolás része volt. a szokásos panelek listájáról. mondom, lehet utálni orbánt, a fideszt, az egyházat, a konzerveket, akárkit, csak nem kell hozzá ideológiát gyártani.

"Ez a romokban az ország, meg a jobbos siralom narratíva. Szarban vagyunk, de mindig ki lehet mászni."

Ez olyan dolog, hogy folyamatok vannak, trendek, rövid, közepesebb és hosszabb távon, és nem úgy megy a dolog, hogy csettintünk egyet és majd jobb lesz, csak nagyon hinni kell benne. 6 év hátrány az 6 év hátrány, 6 év közpolitikai tévutat nem lehet csak úgy kitörölni pillanatok alatt. is igen válságban vagyunk, akármennyire is jobb és kényelmesebb ezt gyenge iróniával elfedni. egy növekedésorientált régióban a TARTÓS növekedni képtelenség a legnagyobb válság.

"És valóban nem kell kormányozni, de nagyon kell egy liberális párt (még ha azt nem is SZDSZ-nek hívják). "

Nekem aztán nem, (nem tudok olyan liberális értéket, amit ne képviselne gyakorlatilag minden párt), inkább egy konzervatív párt kéne. vagy egy reakciós :)

heima (törölt) 2008.09.18. 13:52:26

ja, és mennyi elemző írást akarsz a portfolio.hu-ról, ahol még véletlenül sem jobboldalai valódi közgazdászok levezetik h válság van?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.20. 22:39:11

itt egészen - Jaksity-videó - egészen pontosan meg van határozva milyen válságban vagyunk:
ujgen.blog.hu/2008/05/26/oriens_in_da_house

de ez lesz a következő poszt, kérésedre.

heima (törölt) 2008.09.21. 00:10:15

személyes kedvencem az oriens, a videokat is többször végignéztem. Jaksity az egyetlen, aki túlságosan belekeverte a pártszimpátiáit (meg úgy általában beleteszi) a nyilatkozatába, kár érte. bármennyire is tiszteletre méltó az, amit a concorde-al elért, számomra a közéleti-közpolitikai megszólalásai hiteltelenek. jelen esetben még a főnököd is jobban nyilatkozott, pedig aztán ő nyíltan a gyurcsányi kutyája.

heima (törölt) 2008.09.21. 00:15:13

a videok közül szvsz Zsoldos István a legjobb, a készülő posthoz pedig még Heim Pétert tudom ajánlani: nol.hu/cikk/476147/

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.24. 00:52:52

Ja, Zsoldos és az ő tajvani és norvég áfacsaló desszantosai. De komolyan, teljesen reális és fontos felismerés.

Meg a demotiváló környezet. Ez volt a két legfontosabb állítás, plusz rugalmas munkaerőpiac, ahogy a vikingeknél is bejött vót.

heima (törölt) 2008.09.24. 12:24:00

mégis a Goldman Sachs fizeti nem az NFGM... fasiszták azok is mind!!!

reakcio.hu/kozelet_20080910_magyar_megtorpanas
Sőt, a Takarékbankhoz is beépültek!

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.09.25. 23:35:37

Tervezem elolvasni. Pláne, hogy kis híján kollégák lettünk pár hónapja, de végül nem írtam alá. :) (Egészen pontosan az a poszt volt, ahol hatalmasat vitáztunk.)

MÁsrészt én nem (csak) haditudósító vagyok, hanem támadóék. Ha az országot meg akarjuk változtatni, akkor olyan helyeken kell lenni, ahol lehet rajta változtatni. Elemzőnek lenni jó, de csinálós ember kevesebb van.

Tudásoddal meg ne élj vissza, mert ez az ismétlődő szekatúra nem szimpi. Ezen a helyen néző vagy és vitapartner, semmi esetre sem törvényhozó.

heima (törölt) 2008.09.26. 00:27:05

"Ha az országot meg akarjuk változtatni, akkor olyan helyeken kell lenni, ahol lehet rajta változtatni."

hű képe is az ország a csinálós emberek tehetségének...

"Tudásoddal meg ne élj vissza, mert ez az ismétlődő szekatúra nem szimpi."

Nem muszáj elfogadni a Magyar Köztársaságtól azt a havi 280-300k bruttó pénzt ám, jó liberálisként fel is lehet mondani, hiszen a kisebb állam a tuti.

(na jó, továbbiakban hanyagolom ezt a szálat, mert semmi esetre sem szeretnék törvényhozó lenni :D )
süti beállítások módosítása