HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

SZDSZ Live!

2008.03.24. 10:35 :: urbangeri

A pártharcokról online közvetítés szakkommentátorral.

Igaz nem vagyok független, elnöknek Fodor Gábort akarom és markáns változásokat az SZDSZ vezető testületeiben, és még sok minden mást is, de ezekről csak szép sorjában.

Első számú cél: a tisztújítás

A tisztújítás jelenleg még mindig bizonytalan. Az elkövethető két hét a tisztújítás kikényszerítéséről fog szólni.

Már múlt héten is érzékeltem, hogy Kóka János és a Horn-Magyar duó szeretné elszabotálni a megismételt választást. A sajtó az ő akaratuk ellenére beszélt folyamatosan tisztújításról. A hozzájuk közel álló veszprémi elnök pedig egyenesen vádolni kezdte Gulyás Józsefet, hogy meri egyáltalán szóba hozni a tisztújítást. Azt gondoták, hogy bent elsikálhatják az ügyet, de ezt sem a liberális holdudvar és a kellően erős Fodor-támogatók igyekeznek megakadályozni, és úgy tűnik sikerül is nekik.

Fodor pénteki lemondásakor még be voltam ijedve, de mára elmúlt. Az Inforádió kábé óránként hozta le a Szent-Iványi Istvánnal készült interjút. Böhm András az index.hu-n kapta szét a Jüttner-jelentést. Miközben az MNO/Index.hu felröppentette Demszky várható távozását is.
 

17 komment · 1 trackback

Címkék: tisztújítás opn

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr86394310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újgén Média 2008.03.27. 03:36:16

Tisztújítás felé zakatolvaVagy inkább pöfékelve. Meglepően gyorsan bedölt a Kóka-Civilizátor front. Demszky interjú után hamarosan már ki lett hirdetve, hogy az ÜT is új küldöttgyűlést javasol. Persze így a jó, így marad több esélye a pártnak. Persze belü…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexades 2008.03.24. 21:07:39

Úgy érzem, Demszky távozása kényszeríthetné ki az új küldöttgyűlést.

A tisztújításig teljes tagrevízióra és szigorú szabályozásra van szükség.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.03.24. 22:52:55

Hát ja. Demszky nagyon jó lenne nálam, ha megtenné.

index.hu/politika/belfold/ug080324/

most vagyok először igazán elégedett az ÚGével.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.03.25. 13:51:55

Jó a szimata, valamit jelent, hogy ő hova áll...

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.03.25. 13:53:03

Más kérdés, hogy nem kéne-e neki is inkább a bukók között lennie... :(

2008.03.26. 12:07:36

Remélem, Fodoréknak sikerül elérni, hogy tisztújítás legyen. Ha nem csinálnak tabula rasát, az a szadi végét jelentheti. Et a megújulás záloga. Ha nem teszik, vége a hitelességnek. Szerintem.
Per pillanat nem húzok egyikük felé sem, remélem, időben kiderül, kik az esélyesek, utána lehet csócsálni az elnökválasztásig. Egy dolog nagyon dörgöli a csőrömet: a vidék helyzete. A szadinak fel kéne ismernie, mekkora tömegbázist csesz el, ha nem figyel oda. Egyik fő szempontom ez lesz az elnökjelölttel kapcsolatban. Gondolj bele: a hozzánk legközelebbi városi szadi honlapján a legfrissebb infó a polgármesterjelöltek (!!!!!!!) bemutatkozója. Én vagyok az egyetlen bejegyző a vendégkönyvükbe. És gyanítom, nem egyedüli példa vidéken.

dolphin 2008.03.26. 17:51:14

Hangyanyit meresznek tunik ez a live-blogging post-cim, ilyen utemu frissites mellett ...

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.03.26. 22:12:56

kelgyo: vidéken eltűnőben van a párt, de talán beszélgetős, programcsinálós klub alapon lehetne valamit tenni. Érdekel, hogyan látod. Viszont lehet, h ez későbbi topic.


dolphin: kissé szenzációhajhász cím valóban. De már hagyjuk, az inside jobb lenne, de SZDSZ-ben könnyen a szivárogtató bélyeget sütik rám. Már ha számít ez a blog egyáltalán. Lehet h nem és csak túlparázok itt mindent.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.03.26. 22:13:35

egyiketsem: ez most tabu téma ;)

dolphin 2008.03.26. 23:31:30

"az inside jobb lenne, de SZDSZ-ben könnyen a szivárogtató bélyeget sütik rám."

A Wikileaks-re gondoltal mar...? ;-P
(wikileaks.org/wiki/Wikileaks)

nagykékség 2008.03.29. 13:14:50

Kelgyo: Köszönet a vidéki liberálisok nevében.
Romokban heverek, sokminden miatt, de még mindig nem tudom elfogadni, hogy az okos jószándékú és értelmes célokat képviselő párttól hogyan jutottunk idáig. Én nem vagyok új generáció, a kezdeteket is felnőttként éltem meg és él bennem egy vízió...
De a megállapításod nagyon igaz: ha az SZDSZ nem képes átlépni Budapest határait akkor csak a szentimántális "magamfajtákra" számíthat vidéken és mi tényleg egyre kevesebben vagyunk.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.03.29. 16:19:56

Vidékhez egy gondolat. Éppen azért indítottam a blogot, mert ez az egyik lehetséges módja a vidéki liberálisokkal való kapcsolattartásnak.

És egy másik: ez pedig egy liberális elv, ha tetszik szlogen - az öngoskodás.

Itt a Tapolcai egyszemélyes hadsereg:
rexades.blog.hu/

és nézzük mi a helyzet Debrecenben;
politikaikommunikacio.blogter.hu

nagykekseg 2008.03.29. 21:06:44

Kedves Urbangeri!
Akkor tartsuk a kapcsolatot.
Az öngondoskodás és a link utalásaidat nem biztos, hogy jól értem, így nem ragálnék rá. Illetve csak annyit, hogy nekem már sosem lesz a cyber az anyanyelvem, nem fogok saját blogokat működtetni (örülök, hogy képes voltam egyáltalán ide bekapcsolodni) és ezt Te is tudod, hogy nem azért mert hülye vagyok. A magam módján terjesztem és képviselem az öngondoskodás és az egyéni felelősségvállalás elvét. Van munkám, családom barátaim, hobbim, többek között az hogy belső meggyőződésből felvállalom egy egyre népszerűtlenebb párthoz való lojalitásomat. Igazából ez így rendben is van. Viszont azt hittem, az SZDSZ-ben vannak emberek akik részben programot hirdettek a szervezeti hiányosságok rendbetételéről, részben az a munkájuk, hogy kapcsolatot tartsanak, informálódjanak és informáljanak. Vezetni és egy szervezetet működtetni nem könnyű, komoly felelősség és ha ezt valaki elvállalja, akkor próbáljon meg tájékozódni, kapcsolatot tartani ezzel a nem túl népes aktív tagsággal. Sajnos én személyesen is többször tapasztaltam, hogy nemhogy ez nem valósul meg de a fordított irányú megkeresések is süket fülekre találnak. Ez igaz Kóka és Fodor "csapatra" egyaránt. Félreértések elkerülése végett senki nem fúrok senki ellen és senkiért nem kampányolok stb. stb pusztán jelenségekre hívom fel a figyelmet továbbra is - mint eddig - jobbító szándékkal

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.04.01. 00:43:00

Nagykékség: a két link két, azért nem teljesen magányos vidéki harcost takar.

Igen ez a nagy kérdés és egyben kihívás, hogy lehet ezeket a meggyőződéses liberális embereket olyan közösséggé szervezni, ami képes önmagát fenntartani, építeni, jutalmazni, miközben legtöbbünk keményen küzd a civil életben. Nem könnyű, az általad felsorolt problémák pedig nagyon is valósak. Sajnos nekem is kevés az eszközöm, így pl az időm.

nagykekseg 2008.04.01. 09:50:41

urbangeri
Láttam, hogy az elmúlt napokban keveset írtál, lehet, hogy csak levegőért kapkodtál a történésék miatt vagy egyszerűen hasznosabb dolgokkal, mint pl család töltötted az idődet.
Tudod nehéz közösséget szervezni úgy, hogy közben vannak ún központi elvárások és döntések, amik teljesen eltérnek egy esetleges korábbi megállapodástól, helyi szinten viszont neked kell azt megvédened (holott egyáltalán nem értesz vele egyet)
Vannak szakemberek akik szerettek volna a szakpolitikai kérdésekben segíteni, de le lettek pattintva. (megint csak nem bántásból) De akkor hogyan várható el tőlük úgy egyébként a feltétlen loyalitás? Itt most párton kívüli valódi liberálisokról van szó! Most persze aktuálisan nem ez a kérdés és ha szavzni kell végül ezek az emberek úgyis a liberálisokra adják a voksukat. Csak kár érte, mert bizony nem teljesen alaptalan egy két dolog amit GYF mondott a koncepciókról és a kidolgozott alternatívákról meg a szakmai egyeztetésekről.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.04.02. 07:47:02

nagykékség: értjük egymást. (vagy könnyedebben:) Egy cipőben evezünk :)

nagykekseg 2008.04.05. 16:15:01

urbangeri
Csak az adalék kedvéért, ha van még kedved beszélgetni.
Tegnap három teljesen különböző világnézetű, szociális helyzetű és IQ-jú ismerősömmel beszélgettem a koalíciós szakadásról.

A pártoktól független de főleg a saját egzisztenciáját féltő vállalkozó (nem SZDSZ szavazó) szerint a szadi végre újra maga mögé tud állítani legalább annyi embert, hogy ne essen ki a parlamentből (ezt teljesen jó szándékkal!)

Az másik szerint (liberális értelmiségi)tulajdonképpen még nyerhetünk is vele, kisebbségi kormányzás vagy előrehozott választások...? Legalább elválik, ki az aki tényleg elvi alapon gondolkodott és ki megélhetési politikus. Szerintem mindenki, akinek egyébként van civil foglalkozása hasonlóképpen látja, szóval én leginkább vele értek egyet.

A harmadik, aki viszont főállású liberális, dühöngött, hogy "ezek" ott fönt hülyeségeket beszélnek és mit képzelnek, mennyi pozíciót veszítünk így stb, stb. Na ehhez nem volt hozzáfűznivalóm, de egy kicsit szégyelltem magam.

Felétek mik a hírek?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.04.11. 08:25:49

nagykékség: a hírek folyamatosan frissülnek, mint láthatod.

csak néha pár napra itt hagyom ezt a blogot, mert inkább társasági életet élek, vagy mint ha visszajövök akkor, meg muszáj posztolni.

A harmadik figurát azért mérsékelten érdemes utálni. A pozíciók birtoklása önmagában nem bűn, sőt ez a cél valahol, csakhogy nem szabad rövid távon gondolkodni, korruptnak lenni. Az SZDSZ eddig mindig engedett rövid távú anyagi és hatalmi érdekeinek. Most végre nem, bár az is igaz, hogy a pártot megsemmisülés szélére kormányzó vezetés Kóka -Horn-Magyar, így próbál túlélni. Nem vagyok a kilépés ellen, de szerintem nem volt jól felépítve és elmagyarázva a történet. Másrészt hitelesebb politikusaink a hatalomban is hitelesebbek, lehet, hogy egy Fodor-féle megújult vezetés új, hiteles emberekkel többet tudott volna elérni a MSZP-vel folytatott koalíciós tárgyalások során, így az SZDSZ megújított programjából is többet tudtak volna megvalósítani.
süti beállítások módosítása