HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Leállni, fiúk!!

2008.03.20. 07:43 :: urbangeri

Nem akarom egyfolytában saját pártom faragni, munka is van, ezért két napja nem írtam arról, hogy bár alapvetően egyetértek Kókával abban, hogy a reformok nélkül nincs SZDSZ-nek helye a koalícióban. De van hirtelen két súlyos kitételem.

1.
Szerintem már nem Kókának és Hornnak kéne megmondania, hogy mit csinál az SZDSZ. A páros éppen nagyban menekül előre. Próbálnak túlélni. Támadják az MSZP-t, szar helyzetbe hozzák SZDSZ-t, ki tudja hányadszor. Én azt gondolom, hogy Kókának és Hornnak a tisztújításig takarékra kéne vennie magát.

Horn jól teszi, amikor Inforádióban önvizsgálatot tart.  Az 1 . rész közepén Gabi bá ellamentál, hogy talán velünk van baj,
- mert nem mondtuk el jól (ez igaz, a kampányfőnök le is mondhatna)
- túl korán van (mihez?)
- csak nem volt elég idõ (tán csak nem Sólyom a hibás?)
- túl sok mindent akartunk (az nem baj, csak tudni kéne kommunikálni)
- kicsi a hitel: (valóban ennek az SZDSZ vezetésnek nagyon is)
Bár félek, hogy ezzel le is van tudva részéről a dolog. Pár napon belül minden alól felmenti magát.

2.
A reformok, mint az egészségügyi reform az Öreg Civilizátorok fő projektje volt. A bukás szerintem nem Horváth Ágnesé, mert Horváth egy külső figura, aki máig mérsékelten beágyazott a szadeszba. Én emlékszem Gulyás Józsefre 2006 nyaráról, Gulyás bizony a külügyet akarta akarta, mert a) Szent-Iványi, b) Európa-arcú párt, c) egészségügyhöz mi közünk volt addig.
 
Azonban nem csak ez a reform van, noha a többi lépés valóban kisebb jelentőségű. Ezek közül csak kettőt a teljesség igénye nélkül.
 
Ott a GKM-ben zajló magyar New Public Management-reform (8.dia különös tekintettel), ami Kóka - és Kákosy Csaba - fő érdeme, de kissé elsikkadóban van. Noha ezzel mára a GKM az államigazgatás elitminisztériumá vált.

Az adócsökkentés, noha reformról szó sincs - az 500 miliárdnál kezdődik - szintén fontos ügy.

1 komment

Címkék: öreg civilizátorok opn

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr61388773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.20. 08:30:58

Igen, Gulyás telitalálat a szadeszben, remek munkát végez, és kellemesen diplomatikus, jól adja elő magát.
Szent-Iványiról régen hallottam, kár, hogy alig hallatja a hangját, kellőképpen markáns figura ő is. Hiányzik a közéleti palettáról, mint jónéhány jellegzetes ember. Horn jó hogy ott van, Kókát nem igazán érzem, bár még mindig a jelenleg legjobb megoldás. Talán.
süti beállítások módosítása