HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Ég az arcom

2008.02.27. 01:38 :: urbangeri

A lapokból követem az SZDSZ vezető brigádjának szerencsétlenkedését. Ennyit tud a Magyar-Horn-Kóka vonal, sajnos. Nem jó érzés az embernek saját pártját fitymálnia, de ha az elvek és a lelkiismeret ezt diktálja, meg kell tenni. Mentsük, ami menthető.

Ismerem a másik oldal -fodoristák, belső ellenzék?- reakcióját. Párat élőben is, párat csak sejtek. Az SZDSZ vezetése tudtommal közel sem állt ki Kóka mellett egységesen. Láttam ügyvivőt, akit felháborított, hogy Jaános az ő nevében is - "egész vezetés" - támogatásáról biztosította saját magát. Engem nem zavart, hogy vannak benn, akik azonnali lemondást sürgettek. Nekem mindegy volt, hogy vizsgálta után vagy azonnal, mond le, csak legyen tisztújítás. 
 
Elhittem - én a kis naív - hogy Kóka tényleg kész versenyezni. A szkeptikusoknak lett igazuk, az események inkább rossz irányba fordulnak, három nap elteltével már arról szólnak a hírek, hogy már szó sincs megismételt tisztújításról (Hírszerző). Csak lesem a cikkeket, hogy a szánalmas kommunikációs offenzívába fejlődő öregfiúk szerint a legnagyobb probléma, hogy egyesek - no persze belülről - szándékosan ássák alá a pártelnök tekintélyét. Odáig jutottam, hogy inkább hiszek a Magyar Nemzet papír változatának, mert élőben is ezt tapasztaltam: Magyar Bálint, a liberális párt egyik fő despotája élesen kikel a szivárogtatók ellen, de úgy hogy az aljas belső ellenség elleni kemény fellépését még Rákosi Mátyás is megirigyelné.  

Mert egyesek nem szégyellik, hogy a zárt testületi ülésekről úgymond tendenciózusan szivárog(tat)nak ki információk(at) !! Magyarul; el merik mondani, hogy nekik más a véleményük, mint az méltán egyre népszerűtlenebb  mainstreamnek. Mert milyen liberális az, akinek saját véleménye van?! Hát legalább ne híresztelje, mert az még a végén versenyhez vezet, netán leválltják a párt bukdácsoló elitjének egyik felét, hátrébb hívják egy sorral a nem túlzottan fényes erdeményeket felmutatni tudó, pragmatikusan elvtelen szdsz-politika (le)húzóneveit. A sajtónak ugyanis csak az Elnök Úr, Magyar Bálint és Horn Gábor, örökös kamányfőnök nyilatkozhat.

Jól mutatja a liberális öregfiúk realitás érzékének teljes hiányát, hogy számukra a pártban történt csalásra az az egyetlen válasz, hogy azok okozzák a gondot, akik az Ártatlan  Elnöktől esetleg lemondást várnak, és tetjébe még az ellenséges sajtóval is szóba állnak. (Már a Népszabadásg és a Hírszerző is annak számít: mindenki ellenség, aki kritzálni mer.) És még ők hiszik liberálisnak magukat. Most sírjak vagy nevessek? 
 
Értelmezném az elnökválasztás civilizátor megoldását: ez egy olyan elitcsoport, ami olyan társadalmat tart elfogadhatónak, melyben lopott kocsit jóhiszeműen vásárlónak nem kell visszaadni a verdát. Mert nehogy már ne lehessen a fekete piac hasznait élvezni! A károsult meg legyen óvatósabb! Hülye volt, sajnáljuk. Erősebb kutya baszik - hogy finom legyek és nőies. 

Talán az lehet a baj, hogy nem veszik ezek az Urak észre, hogy erről a magyar társadalom egésze, és saját párttársaik többsége mást gondol.

5 komment · 1 trackback

Címkék: kóka szdsz újgén öreg civilizátorok

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr39356073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.02. 12:30:14

Vándorplakátok és nyílt levelek - népszavazási kampány IV. Az Új Generáció honlapjáról nehéz megtudni, mit gondolnak a népszavazási kérdésekről. Igaz, az egyetlen 2008-as hír az elmaradt szombathelyi Fidelitas-ÚG vitához kapcsolódik. Abban igaza van…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2008.02.27. 19:18:24

Nemcsak az SZDSZ van íg amúgy. MIndegyik oldalon azt látom, hogy a vezetők immanensen leszarják a többi ember érdekeit, és csak azon vannak, hogy bebetonozzák a pozícióikat. Ahogy egy haver megjegyezte: tisztára olyan a magyar politika, mintha egy Rizikó-játszma lenne. (Bár szvsz ez a múltban is így volt, csak nem ilyen brutálisan nyíltan.)

Én anno azért lettem SZDSZ-szimpatizáns, mert abban reménykedtem, ez a párt eléri, hogy egyszer majd házasságban élhessek, sőt, hogy mindketten el legyünk ismerve anyaként. Ehhez képest már második ciklusát éli kormányzati pozícióban (igaz, a "kicsi" szerepében, de azért mégsem ellenzékben), és hova jutottunk? Épp csak a kezdetén a regisztrált élettárskapcsolat bevezetésének, és közben a parlamenten kívüli "igazi" társadalom meg visszafejlődött az ötvenes évekbe - azaz, ha el is jutunk a jogi rendezésig, lehet, hogy ugyanúgy marad az iskolai és munkahelyi diszkrimináció, meg az utcai atrocitások.

Fodort meg nem véletlenül tették oda, ahol van. Lefoglalták egy pitiáner üggyel (huzakodás az osztrák bőrgyárakkal), hogy ne menjen szembe nyíltan és bátran a "mainstream"-mel.

toci 2008.02.28. 03:06:54

Most úgy írsz erről, mintha rohadt nagy meglepetés ért volna. Miért, mit vártál? Én nem vagyok szadesz tag, de azért annyit mondhatok, ha ennyitől már émelyegsz, ne nézz mélyebbre...

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.28. 08:25:18

Azért az igazán sikeres szervezetekben szabályzott, belső verseny működik. A belső verseny győzteseit keresik és kiemelik, gyorsítják érési folyamatát, hogy minél hamarabb hadrafogható legyen.

Az SZDSZ-t talán megmenthetik versenyt kultiváló elvei.

Hát a Fodor sztori kicsit másképpen van, az én szemüvegemen át nézve. Hogy csak egyet mondjak a környzetvédelmi tárca szerintem nem is olyan pitiáner. A másik az, hogy a küzdelemet le kell zárni két választás között, hogy mindneki az előrejhaladásra koncentráljon. Fodornak meg kellett mutatnia, hogy felnőtt a komolyabb irányítási feladatokhoz. Támogatói pedig azt várták, hogy legyen egy markáns zöld tárca. Lett.

De közben óriási hibákat vétett Kóka, elképesztően fontos ügyekre adott rossz választ Kóka-Horn-Magyar trió, már önmagában is kezdett érni a helyzet az időközi váltásra is, és ennek az ügynek a tisztességes kezelése ugyanazt a megoldást kínálja, újjabb tisztújítást.

oriza triznyák, jr. 2008.02.28. 10:15:58

mit csinál mostanság a kákosy? közben.
------------------------------------
rodiel - a társadalommal semmi különösebb baj nincsen, ez egy tipikus európai öngyilkos társadalom.
kormányzatunk azonban valóban idézi a 1949-53 közötti időszakot: választási csalások, a társadalom különféle rétegeinek és csoportjainak egymásra uszítása, a rendőrség a kormány ökle az apeh szintén, a nemzeti érzelműek megfélemlítése és üldözése, tömeges verés, a szolgasajtó permanens hazugsága, stb.
és mindez megspékleve gusztustalan nagyképűséggel, amit a budapesti belterjes rablópárt produkál.
---------------------------------------
amúgy meg kicsit gyomorforgató, ahogy most kiáll ez az urbángeri mosdatni magukat. az egész párt tudta, már akkor, amikor a zseniális üzletembert megválasztották, hogy csalás történt. mégsem szólt senki sem.
a kicsi mszp-ben is csak úgy mennek a dolgok, mint a nagyban: ha valakinek nem tetszik, mehet vissza autótfényezni.
fodor meg a legnagyobb tutyimutyi kretén a magyar politikában, önmaga érdekeit sem bírja megvédeni, hogyan fogja egy pártét? a rába meg habzik tovább...
-------------------------------------------
de mit csinál közben kákosy?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.29. 04:26:05

az előző rodiel-nek ment, de közben bejött toci

oriza - mit is értesz te öngyilkos európai társadalom alatt? Elsőre a Hun öngyilok statsiztikákra gondoltam, de aztán rájöttem h nem rólunk beszélsz.

a belső uszítás éllovasai a jobboldalon keresendők.

A rendőrség és az APEH egyben az emberek védelmezője is az közjavak finanszírozásának biztosítója. A Fidesz naggyűlöket sajnálom, de a tévé székház ostromlókat nem. Az meg egy másik dolog, hogy a komcsi szar szisztemből nem lett 17 év alatt sem jó hazai szervezetrendszer. A rendőrség válságára is rávilágított szept. 19. és okt. 23. azóta javítás van és látszik is.

Hol vannak a népszabis Egei Antalok ha már a szolgasajtónál tartunk? Melyik kormányszóvivő balos lap főszerkesztője?

Nemzeti érzelműek pedig 1) nemcsak jobbosok 2) a jobbosok nem félnek, csak kurvára idegesek, hogy nem az ő embereik vannak hatalmon

Kákosy meg New Public Managementet csinál - többek között - bár úgysincs róla fingod se, hogy mi az. De majd egyszer elmesélem kevésbé szakközgazdászul. www.gkm.hu/miniszterium/gkm/gkmstrat
ha ide elkukkantasz elég részletesen tudni fogod, mit csinál Kákosy.

A fele küldött, és most már úgy tűnik, több mint a fele tudta, hogy Fodor a jobb. A csalást meg nem hittük el, mert ennyi bizalom kell. Most elfogyott.

És nemcsak a Rába habzik, hanem Navracsics Tibi bácsi szája és a ... na jó ne személyeskedjünk, hanem értelmesen vitatkozzunk
süti beállítások módosítása