HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Itt az idő!

2008.02.17. 11:11 :: urbangeri

Itt az idő!

Ez volt a címe Fodor Gábor és Szent-Iványi István kampányindító írásának. Ha egy tisztességtelen minoritás nem nyúl elfogadhatatlan eszközökhöz az elnökválasztáson, akkor az idő el is jött volna.

Az az idő amikor véget ér "Egy korszak, amelyben az SZDSZ gyakran úgy próbálta megelőzni támogatottságának csökkenését, hogy félszívvel képviselte a népszerűtlennek vélt szabadelvű álláspontot. Amelyben jó néhányszor feladta a politikai erőt jelentő következetességet a rövidtávon célravezetőnek tűnő előnyökért. A rövid távú előnyök azonban hosszabb távon rendre hátránynak bizonyultak. Most újra meg kell győznünk a kétkedőket, hogy a magyar liberalizmusnak nemcsak büszke múltja van, hanem jövője is. Itt az ideje, hogy megújítsuk a magyar liberális pártot: erre ma, bő három évvel a következő parlamenti választás előtt jobb esélyünk van, mint az elmúlt években bármikor."

Több mondatot kár idéznem, inkább olvassa el a cikket, aki akarja és aki kíváncsi arra, hogy a blog írója melyik liberális irányzat és elvrendszer követőjének és harcosának vallja magát. A harc azért nem túlzás, mert az SZDSZ egy kevéssé befogadó szervezet, itt mindenért meg kell küzdened. De küzdeni én speciel szeretek és talán tudok is.

A mondatok papírra vetése óta eltelt egy év és az üzenetek azóta is megállják a helyüket. De finom kiigazításokat lehet tenni. Az SZDSZ rossz korszaka Kuncze Gábor távozásával bizonyos szempontból véget ért. Az elnökváltás ha nem is a várt mértékben, de átrendezte a belső erőviszonyokat.  Az új elnök új belső és külső viszonyokat teremtett. Ezekből a belsők javarészt pozitívak voltak, míg a külsők inkább negatívak. A részletes értékelést inkább a következő hetekben ejtem meg. Muszáj lesz mindent leírni. Először ide, aztán reményeim szerint az liberális médiumok következnek.

De látni kell azt is, hogy talán nem véletlenül a népszavazási kampány közben robbantotta ki a két jobboldali orgánum a botrányt. Nyilván a liberális párt elhiteltelenítésén keresztül akarják a liberálisok kampányát elhitelteleníteni. Vagy ha nem is volt tudatos a lépés, de ezt a célt is szolgálja. Ezért a liberálisoknak össze kell tartani, és március 10-én indulhat az elnökválasztási küzdelem.

Szólj hozzá!

Címkék: kóka szdsz fodor

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr28342525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása