HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

A szánalmas frakció

2009.02.24. 00:55 :: urbangeri

Ez se a hivatalos Újgenyó álláspont, ez is csak az enyém.

Ne kamuzzunk az egységről! Nincs semmiféle egység, csak annak a látszata van, amit Fodor Gábor is igyekszik fenntartani. Lehet, hogy bizonyos szempontból igaza van, a liberális tábor Kuncze-Magyar-Pető rajongó vonalára is szükség lehet a legközelebbi választásokon. De szerintem nem éri meg az ő kényüket-kedvüket keresni. 

A Fodor mögött álló Gulyás József nem szavazása és múlt heti Szent-Iványi interjú azonban árulkodó. És inkább ők azok, akik valami olyasmit képviselnek, amire még szüksége lehet az országnak. Horn átlátszóan hazug magyarázkodásán meg csak fogom a fejem, bár az is igaz, hogy a Szőrmók végül is valóban magát adja ezzel a pökhendi, kocsmai szájhős figurával. Csak érdemes lenne néha azon is elgondolkodnia, hogy ugyan ki a francnak játszik.

A Horn-Kóka vonal győzedelmeskedett írja az Index; persze mert a frakcióban még az egykori MSZP-kliens, néha inkább megélhetési-vonalnak tűnő politikusok vannak többségben. Akik sohasem hibáztak, csak megkötötték a 'szükséges' kompromisszumokat. Talán túlozttan kemény voltam, mert azért messze nem kliens ez a társaság, annál azért szerencsére több: csak az MSZP-nek túl gyakran befekvő, elveit a hatalomért szép lassan, de biztosan feladó 2%-os pártroncs létrehozója.

Amellett, hogy a Fodor-vonal sokkal inkább gondolkodik az előrehozott választásokban az is igaz, az Orbán-fóbiát az SZDSZ-en belül nagyon nehéz legyőzni, még akkor is, ha a Gyurcsány nimbusz már erősen megkopott. A Fidesz meg azt hiszi, hogy elég csak súlykolni a félhülyék mantráit: kormányváltás kell. De ugyan milyen programra? Ez a barom viselkedés, csak akkor nevezhető logikusnak, ha a Fidesznek esze ágában sincs kormányoznia. 

Én meg személy szerint azt gondolom, hogy letelt az időnk. Szerintem 2009. júniusig meg kellett volna, hogy történjen az SZDSZ újrapozícionálására. Azt meg kötve hiszem, hogy a válságban vergődéshez külsősként asszisztálva szerezzük majd vissza a népszerűségünket, ahol az MSZP kemény szidalmazása után, jól megtámogatjuk őket a hatalomban vergődésben (ez lenne az ún. Horn-bodicsek). Az MSZP is biztos rém be van tojva, amíg meg nem nyugtatja a liberális frakció felől áradó hullaszag. Szerintem Orbán nyugodtan nekiállhatna a nagy jobboldali kísérletnek, legalább hamarabb túllenénk rajta; nincs vesztegetni való másfél évem. Másrészt élvezném azt is, amikor Cser-Palkovics András a szokásos tömör kinyilatkoztatás keretében megvonja 13. havi nyugdíjat. Végül is 60-70% mindenre elég.

 

Update (02.25. 00:11): Persze nem biztos, hogy hasznosak számomra ezek a dühödt hangulati írások. Másnap aludva egyet és átgondolva nyilvánvaló, hogy az Orbán-fóbia is belejátszik a történetbe: nem adják csak úgy oda a hatalmat annak a pártnak, aki 6 és fél éven át gáncsolta - gyakran kétes eszközök bevetésével - az egykori koalíció munkáját. (Plusz még ezek az érvek is.)

11 komment

Címkék: választás öreg civilizátorok

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr6962209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lvjtn (törölt) 2009.02.25. 17:52:41

ha a szadi gulyásból, szent-iványiból és fodorból állna, esetleg orrcsipesszel és gumikesztyűvel szvazva még egyszer esélyt adnék neki, h maoista hülyegyerekek agymenésén túllépve rájönnek, h mi is a szabadelvűség, mint 2002-ben és 2006-ban is. amit azonban 2008. március óta művel ez a párt, azalapján úgy tűnik, az szdsz-nek nem a szavazatomra van szüksége, hanem arra, h végre eltűnjön a történelem szemétdombján, átadva az esélyt vmi új formációnak, h képviselje a szabadelvű szavazókat

heima (törölt) 2009.02.25. 19:30:17

update módban van a frakció is, immáron 6 éve, mindig nagyon dühösek, mindig nagyon beszólnak a szociknak, de aztán jön a zorbánfóbiás update és ennyi :D

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.26. 05:27:48

heima: mint látod, szerintem ez szánalmas taktika, végül is kimondom, hiszen magánbeszélgetünk, (Kókának és Hornnak személyesen mást mondanék) nagypofájú, de beszari csávót alakít sajna az SZDSZ, ami nevetséges. A taktikai indokok meg a szerep szempontjából röhejesek. Szerintem tartózkodni kellett volna, ahogy Fodorék javasolták, jelezve, hogy még egy-két hónap szarakodás és vége. Persze Horn inkább azon a trekken van, hogy könnyebb EU megugorása,
után nekifuthatunk az erő bizonyítékával a nagy megmérettetésnek is.

Meg még bővebben itt fejtegetek az oszlatás dilemmáról:
reakcio.blog.hu/2009/02/23/vegjatek_a_bukas_elott

Invictus 2009.02.26. 17:09:57

@lvjtn: van ilyen formáció, úgy hívják hogy Lehet Más az SZDSZ... akarom mondani a Politika:)

Invictus 2009.02.26. 17:11:05

Jó persze ők sok mindenben inkább "maoista hülyegyerekek", hippiértelmiségiek stb. mint hagyományos szabadelvűek.

heima (törölt) 2009.02.26. 23:05:36

@urbangeri: alapvetően nem értelek. birtokodban van minden közgazsasádig, jogi és politológiai ismeret, amik alapján némi intelligenciával a közelébe nem kéne kerülnöd egy ilyen pártnak. és még védede a seggüket ilyen szar álértelmiségi dumákkal.

A bajok nem 2006-ban kezdődtek, hanem 2002-ben. Az SZDSZ azóta bármit beáldoz a hatalomért, ha kell ingyenhardvert oszt a pórnépnek (kisebb állam), adóemelés mellett kampányol (kevesebb adó több szdsz), komplett állami ágazatokat vert szét, mint oktatás, egészségügy (a szakértők pártja), vagy épp a demokratikus alapjogokat korlátozták viperával vagy épp kresztáblával, (a szabadság pártja).

Komolyan mi kell még neked h kimond ez így egy gagyi szar, egy selejt. Elkúrtad, nem akkor leszel lúzer, ha beismered...

Lehet jönni a szar dumával, dehát hogy a fidesz nagyobbat hazudott (került 5000 milliárdba?), meghogy csúnya mucsaiak, de sajnos egy eredményszemléletű világban az eredmény számít. Meg lehet persze próbálni kidumálni, csak gáz.

heima (törölt) 2009.02.26. 23:10:03

"de ha te akarnál cselekedni akkor betesz."

Ilyen meg egyszerűen nincs. Szénné aláztátok az Orbán-kormányt a médiátokkal, mégse hallottam soha Orbán szájából, hogy az MSZP miatt nem tudott megcsinálni olyan lépést, amihez egyébként megvolt a jogköre. Nem szégyelled hogy egy félcigány felcsúti törpének is több tartása van?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.03.04. 00:53:56

@heima: szerintem már megbeszéltük, de akkor ismétlek, mindenhol lehet dolgozni, mindenhol vannak normális emberek. Egy kis pártot könnyebb jó irányba fordítani, pláne ha van rá, lenne rá fogadókészség, hogy demokratikus véleményversenyben fordítani lehessen.

A fideszes érvek is teljesen legitim és megalapozott részei a politikai vélemények versenyének.

Abban meg egyet tudok érteni, hogy szerintem sem mentség a tehetetlenségre az ellenzék hibáztatása.

heima (törölt) 2009.03.04. 20:39:28

@urbangeri: van igazságod abban amit mondasz, de szerintem mindig van egy szint, ami alá nem érdemes adni. 2002 előtt piti ügyek miatt nem volt szabad vállalni a fidesz-kormányt, mert különben nem voltál értelmiségi, most meg...

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.03.07. 23:12:24

ja még visszatérve; legitim érvek alatt az konkrétan az oszlatásra gondoltam és az hogy legitim érv, az nem jelenti azt, hogy ezt is gondolom, csak azt, hogy értem és mindenképpen átgondolásra érdemes alternatívának tartom, ha én végül is máshogy gondolom akkor is.

heima (törölt) 2009.03.08. 13:28:52

@urbangeri: érted a viccet, csak nem szereted, világos :)
süti beállítások módosítása