HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Jól látszik

2008.12.17. 00:31 :: urbangeri

Magam is megírtam már párszor, de kívülről is látszik. Ez nem párt, csak Pető Iván és ez Magyar Bálint egykori pártjának romja. Ahol a szimpatikus Kuncze paraván volt, aki eltakarta a két "förmedvényt". (Ez persze túlzás, de sok szempontból kártékonyak voltak, és valóban kicsit liberálbolsevikok is.)

Sajna keveseket hat meg, hogy az SZDSZ romlását inkább az öreg négyes okozta. Esetenként csak-csak indokolható, de összességében totál hibás döntéseikkel ők csináltak jellegtelen MSZP utánfutót az SZDSZ-ből. Saját hatalmuk stabilizálása érdekében gyengítették a belső demokráciát, megszűntették a versengő tereket, és belső klinesrendszereket működtettek.

Na most ezt a leromlott vackot vette át Kóka. Aki elkezdett építkezni a szervezeten belül, csakhogy eleve népszerűtlen volt, nem találta meg a kommunikációs hangsúlyokat, és nem tudta újrapozícionálni magát, és erre jött még pár gyenge húzás. Látszott, hogy vele nem jutunk sokra, amikor a választási botrány gázos kezelésével el is jött az alkalom. Noha azt kell mondanom, Kóka közelről szimpatikus figura benyomását keltette, sokkal inkább, mint a képernyőn keresztül.

Ugyanakkor azóta Fodor is csalódást okozott, mert az elmúlt félév sajnos arra volt jó, hogy megerősítse, amit a kampányban ezúttal jobban sikerült Kóka finis sejtetni engedett, hogy nincs Fodor mögött erős csapat, nem képes stratégiát gyártani és végrehajtani.

Abban meg nem látok tisztán, hogy Kóka mennyire akadályozza Fodort a frakción és egyebeken keresztül, de az tény hogy, Fodor nem túl acélos terveit,  úgy tűnik, gyakran  belülről verik szét, ill. a külső támadásra egyből megszalad a széthúzó brigád. Másrészt valószínű, hogy  a gyors irányváltásoknál betart Kóka, ahogy a Hírszerző is írja. Még ha ez kicsi is, akkor sem szerencsés. De a Kóka az ördög vonallal szemben is vannak fenntartásaim.

Másrészt viszont személyesen kedvelem a Kóka csapat számos tagját, akik valószínűleg kihullottak volna Kóka frakció bukásakor, így miattuk nem sajnálom a kialakult patthelyzetet.

6 komment

Címkék: kóka fodor öreg civilizátorok

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr60827326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heima (törölt) 2008.12.19. 22:34:16

hagyd már ott ezt a gittegyletet, szánalmas levitézlett tehetségtelen balfaszok gyűjtőhelye az már rég, inkább fordítsd a pártidődet is a munkádra, több haszna lesz belőle a Magyar Köztársaságnak :)

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.23. 16:20:04

Hmm. Ami ebből a blogból kiolvasható, az a hónapról hónapra erősödő kiábrándultság.

Emlékszem egy urbangerire, aki egy éve még tele lelkesedéssel (és némi naivitással) kommentált hozzánk.

heima (törölt) 2008.12.31. 17:44:45

Boldog új évet urbangeri!

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.01.05. 23:58:24

BUÉK heima!

A dilemma létezik, de szerintem szükség van liberális pártra. Valóban van töketlenkedés, de amúgy még ezzel a brigáddal értem meg leginkább magam. Igaz közeli ismerőseim kilépésével kissé légüres térbe kerültem.
És mégis inkább a kicsit bénákkal maradok, mert ha bénán is, de alapvetően ők küzdenek a Gál Györgyökkel odabenn. Ez már megéri, hiszen nálam mások lehányása
holdrablo.blog.hu/2009/01/05/az_ev_elso_taccspartija
helyett akkor már a saját portán söprés magasabb politikai prioritást élvez.

bazalttufa: hát ja, nyilván. Bár az nem naivitás hanem szándékolt idealizmus, ami szerintem véd a belerohadástól. A többi meg az előzőben. Amúgy meg már nincs időm, erőm a Konzervatóriumra ellátogatni, de a szabadság szemszögéből nézve a Testvériség képes volt értéket teremteni. ;)

heima (törölt) 2009.01.06. 21:06:09

@urbangeri: szerintem el van túlozva ez a liberalizmus dolog. Ha megnézed az alaptörvényeinket, tele vannak csodaszép liberális elvekkel, igazából hozzátenni polgári/emberi jogi oldalon nem nagyon lehet.

A közpolitikai területeken meg talán káros is egy olyan dogmarendszerhez ragaszkodás, mint a liberalizmus, oda igazából nem izmusok, hanem csak józan ész kell, azt meg gátolják az olyan toposzok, mint az "állam rossz gazda", vagy a "piac és a verseny megold mindent".

Előbbire hivatkozva pl eladták az áramszolgáltatókat, most meg megy a csodálkozás h most az eon és társaik gigantikus pénzszivattyúk, és nem éppen befelé.

Vagy utóbbira hivatkozva Csillag mester gondosan zárta az állami fejlesztési programokat, csak az autópályát erőltetve, aztán jött a csodálkozás, hogy a hátrányos helyzetű kistérségekbe mégse ment a tőke, az autópálya meg jól hozzáadott a GDP-hez - a románokéhoz.

Szvsz tehát nem liberalizmus, vagy akár milyen izmus kell a parlamentbe és főleg a kormányba és az apparátusba, hanem józan ész, tehetség, meg hozzáértés. Meg némi gerinc és nemzeti hozzáállás.

Persze értem én h családi háttered, olvasmányélményeid, kapcsolatrendszered stb alapján a hideg kiráz a "túloldaltól", nem is elvárás a fordulat (bár vannak erre is nagyon jó példák), de mégis csak azt javaslom, hogy nézd meg, hogy a hideg elől nem menekültél-e egy jégszekrénybe:)

Ja és Gál György? Kispályás, az igazi liberális így nyomja: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=157574, :D

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.01.10. 16:16:05

@heima:
a pozícióhalmozást általában káros dolognak tartom, ami arra jó, hogy biztosítsa, csak kevés ember tudjon tisztességesen megélni a politikából. Emellett az is igaz, hogy egy politikai állás gyakran nem elég a tisztes megélhetéshez. Ha netán elmennék hivatásos politikusnak sokkal kevesebbet nem akarnék keresni, mint most. Mondjuk nettó 150 alatt szerintem ezt nem érdemes csinálni, ha van mellette más állásod akkor talán.
Viszont etikátlanul viselkedni vagy milliárdokkal megkárosítani egy kerületet az eléggé külön kategória.

A magyar liberalizmus meg egy posztot megér.
süti beállítások módosítása