HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Urbán Gergely - ügyvivő jelölt

2008.11.30. 09:52 :: urbangeri

Nehéz időket élünk, anyapártunk az SZDSZ és az SZDSZ által képviselt liberalizmus a Parlamenti kiesés határán mozog. Ebben az időben ügyesebbnek kell lennünk és szervezettebben kell cselekednünk, annak érdekében, hogy politikai pártunk sikereket érjen el. Okosabban kell együttműködnünk, hogy feláldozott szabadidőnk, befektetett energiánk ne vesszenek kárba. Nem engedhetjük meg azt sem, hogy olyan tehetséges fiataloknak elvegyük a kedvét az Új Generációban való politizálástól, mint amilyen Kaderják Dániel lemondott választmányi elnök, vagy Balázs András, az Új Generáció Népszabadságba legtöbbet író egykori tagunk volt. Azon is érdemes elgondolkozni, hogy olyan fiatalok, mint Dancs Gábor vagy Kóka János, Fodor Gábor stábjából más fiatalok miért is nem tagok az Új Generációban. Nem vagyunk vonzóak, és ez rajtunk múlik, szóval van néhány dolog, ami változtatásra szorul. Fejlődnünk kell.

 

Elsősorban azért szeretnék az elnökség tagja lenni, hogy biztosítsam, aki tesz és küzd valamiért, abból a lehető legjobb és legtöbb eredmény jöjjön ki. Azt szeretném, hogy ne belső, szervezeti okok; ügyetlenkedés, oda nem figyelés legyen a gátja a jó ötletek megvalósulásának.  Azok támogatását kérem, akik úgy gondolják, hogy a problémákat nem elég figyelmesen meghallgatni, hanem a kielemzés után meg is kell oldani, precíz cselekvéssel.

 

Én idősebb vagyok, mint az itteni átlag – 31 éves –, ezért nem a diákság, hanem a fiatal felnőttek munkából élő generációjának szemével nézem a világot. Érdeklődési területem a gazdaságpolitika, ha megválasztotok, akkor arra is szavaztok, hogy az Új Generációnak karakteresebb gazdaságpolitikai üzenetei legyenek.

 

Legyenek üzeneteink egy jobb társadalom gazdasági feltételeinek megteremtéséről is, a jó kapitalizmus hazai meghonosításának lehetőségeiről. Egy olyan világról, amiben a szorgalmas ember a saját munkájából meg tud élni. Ahol teljesítményedért megfizetnek, ahol munkát hasznát nem veszi el sem az állam, és nem nyúlják le lusta főnökök, akiknek nem is szabadna hozzá nem értésük okán embereket vezetni, embereknek parancsolni. A lusta főnököket meg egyéb eszközök híján kivégzi a piac és rátermettebbek versenye. Ha a szabad vállalkozás és verseny feltételeit megteremtjük

 

Azon dolgoznék, hogy egy olyan országról üzenjünk kortársainkank, egy olyan országért tegyünk, ahol aki dolgozik, annak nem kell csalnia, kiskapukat keresnie. Hivatalokban való sorban állás nem vegye el az időtöket, ha vállalkozni akartok könnyen megtehessétek. A vállalkozó szellemű ismerősötök könnyen alapíthasson olyan céget, ahol Te is szívesen dolgoznál. Legyen lehetőség olyan szórakozó negyedek működtetésére, olyan közösségi helyek megteremtésére, ahol munka után barátaiddal kellemesen kikapcsolódhatsz.

 

Jelenlegi munkahelyemen vezetés és szervezéssel, többek között nagy szervezetek irányítását megalapózó stratégiák és akciótervek készítésével foglalkozom. Munkahelyemről tudom, hogy kell egy  szervezet eredményes működtetni, sőt lassan azt is megtanultam és folyamatosan tanulom, hogy kell egy nem túl kényelmes, és eredményes szervezetet kényelmesebbé tés eredményesebbé tenni. Tapasztalataim, talán nemcsak az Új Generáció de vélhetően még a nem túl sikeres SZDSZ-nek is hasznára vallhatna. Ha sok nagyokos közül bárkit is érdekelnének az eredeti ötletek, ha lenne lövésük arról, hogy kell az ilyet megkeresni felhasználni.

 

Azért fogok dolgozni, hogy a szerezet hatékonyabban működjön, áramoljanak az információk, és ha valaki sokat dolgozik, az látsszon az egész közösség előtt. Legyen a szerevezet működése transzparens, rá fogom venni az elnökséget, hogy teremtsük meg azokat a szervezeti kereteket, ahol lehetősége megmutatni magukat a tehetségeknek.

 

Hogy még konkrétan mire is vállalkoznék még? Részben folytatására annak, amit eddig csináltam.

-         Írom tovább a korábban politikai, mostanában inkább gazdaságpolitikai kérdésekkel foglalkozó blogom.

-         Az ÚG 4 számot megért Hírleveléből 3-at én szerkesztettem és nagyrészt írtam meg. Azonban Hírlevelet együttműködő társak nélkül nem érdemes csinálni, de ha vannak jelentkező vállalkozó kedvű emberek, akkor segítek neki újraindítani a Gépszavát.

-         2007. októbere óta irányításommal újra működésnek indult Gazdasági Munkacsoportot.

 

2008. áprilisa óta vagyok az ÚjGén elnökségének tagja ügyvivőként, azóta a következő feladatokkal foglalkoztam:

-         Írtunk egy SZDSZ stratégiát; ezt nem egyedül csináltam. Kicsit csalódott is vagyok, csak úgy, mint azok, akik részt vettek a megírásban, véleményezésben, hogy az Elnökség munkánkat nem tette magáévá, noha meglátásunk szerint, ilyen anyag még nem született az ÚjGenyó történetében.

-         Beadtam egy adójavaslatot az SZDSZ Gazdasági Kabinetjének, ami a munkavállalók, így a fiatal bérből és fizetésből élők adóterheit csökkentenék.

-         Állásfoglalást írtunk a 2009-es költségvetéshez.

-      Folyamatosan küzdöttem azért, hogy az Új Generáció elnökségének üléséről készült jegyzőkönyvek legyenek nyilvánosak, hogy minél több tag tudjon bekapcsolódni a közös munkába.   

 

 

Ha mindezek elnyerték tetszésedet, kérlek, támogass szavazatoddal az Új Generáció tisztújításán.

 

2 komment

Címkék: újgén

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr79795788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2008.11.30. 23:23:52

Nem nekem szól csak megütötte a szememet az SZDSZ által képviselt liberalizmus.

Itt van valami, amit egy liberális írt, mi a véleményed?

pilu.blog.hu/2008/11/30/kussolas

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.12.01. 23:19:41

Egyrészt ez egy befelé szöveg, másrészt még így is töröltem belőle, az SZDSZ által EGYEDÜl képviselt kitételt. Mert hátha más is.

Végül is Pilu írásával minden rendben van. Engem, ami kicsit zavart az a frankó megmondása, de ezen is túl tudom tenni magam. Másoknál ez könnyebb, Piluhoz már kapcsolódik vmi előítélet részemről, korábbi írásai miatt. De ez csak egy érzés, semmint tudás, nem vagyok rendszeres olvasója, sőt, alig olvasom.
süti beállítások módosítása