HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

ÁFA csökkentés helyett

2008.07.04. 00:28 :: urbangeri

Az időben később született szocialista és magát Fidesznek nevező párt remek javaslattal állt elő. Csökkentsük az ÁFÁ-t, nehogy begyűrűzzenek az olajárak! Kádár János után ismét. Azonban szomorú tény, hogy a hazai politikusok a határon az értelmes politizálást sokkal nagyobb sikerrel állítják meg, mint a különböző ársokkokat. Ha javasolhatnám, akkor inkább az ostobaságokkal való öblögetések számát kéne csökkenteni, saját hatókörben elsőként.

Szerencsére Veres János tanult egy s mást a gyalázatos 2006 óta, és ezúttal nem enged a csábításnak. Helyesen.

Az ÁFA a legjobb tulajdonságú adók egyike. Inkább emelni kéne, ha már valamit muszáj, mert elég nehéz kibújni alóla, ergó nemcsak a becsületesen jövedelmet bevallók fizetik, hanem mindenki. Amúgy meg lehet bicajozni, tömegközelekedni, energiahatákonyságot növelni.

Az Áfa témáról még pár szót itt. (Na majd később behalt az oldal.)

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr83552370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heima (törölt) 2008.07.04. 01:45:30

Viszont az ÁFA sok előnye elveszik, ha nincs jól differenciálva. Pl jól besorolva az élelmiszereket el lehet érni azt, hogy az alapvetően magyar termékek árelőnyt élvezzenek, vagy más fontos célt lehet velük elérni. például ha a magánszemélyek bérlakás áfáját levinnék vagy megszüntetnék, akkor ez jelentős árelőnyt adna a hivatalos, intézményi lakásbefektetőknek, javítaná a mobilitást, lépésre kényszerítené az illegál magánkiadókat stb.

szóval nem feltétlenül célszerű h szinte minden egy kulcsban van. a legfelső kulcsot meg simán vissza kéne tolni 25%-ra. Sőt, már 2006 őszén kellett volna, de az mszp-szdsznek fontosabb volt h ne szenvedjenek egy olyan kimagyarázhatatlan arcvesztést, hogy választások előtt leviszik, utána meg fel ugyanazt a kulcsot.
Inkább bevezettek mindenféle növekedésgátló sarcot, meg is lett az eredménye.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.07.16. 01:00:01

Magyar termékeknek árelőnyt áfarendszeren keresztül juttatni az EU-ban felettébb bajos.

Én se voltam az egykulcsos híve, a csökkentést és egykulcsosítást a koala egyik komoly szakmai baklövésének tartom. Az ÁFA jó tulajdonságú adó, valóban ha már valamit növelni kell, akkor ezt és semmiképpen sem a bért vagy másodsorban a vállalkozói profitot kéne terhelni.
süti beállítások módosítása