HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Nincs jó kedvem

2008.02.12. 12:55 :: urbangeri

Nincs jó kedvem. Mitől is lenne jó kedvem, ha kis hazámban a rettenthetetlen hülyék ilyen népszerűek. Nem értem, de legfőképpen elfogadni nem tudom, hogy annak a Fidesznek van 60%-os népszerűsége, aminek politikai tevékenysége javarészt kimerül a gyűlölet szításából és a kormány akadályozásából.

Osztom azon elemzők és értelmiségiek véleményét, akik szerint intézményi okokra vezethető vissza az ország gyenge gazdasági növekedése. Például egy olyan politikai intézményrendszerre, ahol az a menő, aki a másikat jobban bemocskolja. Egyszerű hasonlattal élve, két ember viszonylag könnyen ki tud jutni egy 3 méter mély gödörből, feltéve, ha nem az a cél, hogy csak az egyikük jusson ki, miközben a másikat visszatapossa a gödör fenekére. Na és Magyarország attól szép ország, hogy azok tartják magukat a hazafinak, meg nemzeti erőnek, akik különös szívügyüknek tekintik az ország egyik - másik - felének ellehetetlenítését. És ez még csak a problémának az egyik fele.

A másik fele a saját oldal. Persze, hogy az MSZP és a szocialista párt az én oldalam lenne, azt erősen kétlem. De még értelmesebb jobbosok körében is elfogadott, aki nincs velem, az ellenem hideg polgárháborús logikája. Közben észre sem veszik, hogy többek közt ez is teszi liberális körökben a fideszes oldalt elfogadhatatlanná. Hagy döntsem el már én, hogy mi vagyok. Én se megyek oda a Konzervatóriumra okoskodni, hogy aki itt a Fideszre szavazna, az nem is nyugati értelemben vett konzerv, hanem a reformkomcsi.

De nézzük Gyurcsányt! Én személy szerint jobban kedvelem Gyurcsányt, mint Orbánt, bár kissé tehetetlennek tartom. Körbe van véve okos MSZP-s elvtársakkal, és vörös yuppiekkal, akik remekül kommunikálnak, ügyesen kormányoznak, de leginkább magukat építik sikerrel. Hogy hazudott Gyurcsány? Igen hazudott, mert a választáson nálunk ez a menő. 88%-nyi mandátumot kaptak a hazudozók (Fidesz-MSZP), 12%-t a relatív igazmondók (SZDSZ-MDF). Ennyit erről az országról, meg értelmes választóiról.

Saját szemszögemből nézve jön a kérdés, kivel köthetne koalíciót az SZDSZ. Nyilván azzal, aki a kisebbet hazudta és reformokról inkább beszélt. Kiderült, hogy a miniszterelnök hazudott? Hát nekem már akkor is hazugságnak tűnt, amikor azt mondta, hogy nem lesz gáz-áremelés. Én legfeljebb megnyugodtam, hogy legalább Gyurcsány is tudja. Más kérdés, hogy én meglehetősen rosszul vagyok attól az SZDSZ vezetéstől is, aki nem hangsúlyozta a kampány során, hogy a másik kettő hazudik. Akkor Őszöddel se lett volna bajunk.

(2008.02.09.)

14 komment

Címkék: őszödi beszéd magyar magic kultúrális minták

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr85336189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.12. 13:05:22

Kérdés, hogy ezt érezted-e akkor, amikor a Fidesz volt hatalmon. Mármint az ellenzék tisztességtelenségét pl... (tudom, a Fidesz is az volt).

Egyébként nem 60% a népszerűsége, jóval több. Ha így folytatjátok, összejön nekik a következő választáson az alkotmánymódosításhoz szüks. többség. Ezt meg ugye egyikünk sem akarja.

Ideje lenne valamit felmutatni...

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.12. 15:09:34

Nem éreztem az ellenzéket különösebben tisztességtelennek, ez inkább utólag merül fel bennem, hogy vajon azok voltak-e baloldali pártok.

szerintem meg inkább kevesebb, de olyan - kellően szar - a választási rendszerünk, hogy egy 58-60%-os párt is 66% feletti mandátumot szerezzen.

Újbudán ne feledjünk, szokásos 75-80% helyett 38% volt a részvételi arány.

Felmutatni valami látványosat? Hát szerintem minden látványosság nélkül jobb a Gyurcsány2, mint a Meggyesy és a Gyurcsány1. Igaz, ez nem nagy kunszt. Csak el ne szálljon a költségvetés 2010-ben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.13. 13:55:25

"88%-nyi mandátumot kaptak a hazudozók (Fidesz-MSZP), 12%-t a relatív igazmondók (SZDSZ-MDF)."

Ez kicsit erős. :)
Hol van a 18%-os szja-m? Az ötéves adócsökkentési program? A 2010-es euró? Az SZDSZ és az MDF (haláladó, hehe) ugyanúgy populista, mint a két nagy, csak más közönségnek játszik...

oriza triznyák, jr. 2008.02.13. 19:54:33

bocs, a buzzancsozásért, de a szőrmókozás az egy kissé olyan... (bár juteszembe, az is lehet, hogy lány vagy).

azt kifejtenéd, hogy mit takar a relatív igazmondás?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.14. 08:42:09

urbangeri,
ok, hogy GyF2 jobb mint Megyó és GyF1. De most fordítsd át ezt jobboldallal szembeni érvre. Ugye, hogy hülyén hangzana? :)

Ugyanaz mind - baloldali-liberális koalíció.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.14. 10:22:16

Turul: az SZDSZ 6,5%-ot kapott, így nem hajthatja végre programját. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy sztem az egykulcsos adó nem jó ötlet. (Amúgy a flat tax nem jelent feltétlenül egy kulcsot.) Azaz akkor jó, ha arra építünk, hogy nagyon sokan csalnak minimálbéren és a csalásra nem az adóhatóság erősítésével kívánunk válaszolni.

Ugyanakkor én -többek közt miattatok- nem tartom rémisztőnek a Fideszt. És nagyon szarnak tartom az SZDSZ MSZP sliccére bukó viselkedését. Program van, abból egy csökkentett koalíciós szerződés van, és ha azt megszegik akkor heló, kilépés. Max annyi, hogy fél évig a kilépés eldöntése mellett még lehet kormányzati pozícióból kampányolni, kidomborítani az elvi és gyakorlati ellentéteket.

Ami most van az gerinctelenség. Csak nekem Orbán még félelmetesebb.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.14. 10:46:39

oriza: szerintem a politika természete a teljes igazság ki nem bontása, csak a jó bemutatása. Bár ha az őszinteség érték...

blogtika.freeblog.hu/archives/2006/01/31/Vrt_s_knnyeket/

A két kis párt nagyon sok problémát megjelenített, mint ahogy vannak is. Ezt értem relatív igazmondás alatt. Orbánban az fáj, hogy szerinte csak egy probléma van, hogy a komcsik uralkodnak és nem ő.

Egyiketsem: én liberális vagyok, ezt a stílust szeretem, de el tudom fogadni könnyen, hogy egy GyF2 vs Orbán ki a jobb kérdés értelmes vita tárgya, és ebben a vitában valaki Orbánt választja. De ez nem vallásháború, nem a középkorban vagyunk!
Így a zsigeri politizálást megvetem Gyurcsány Sátán, Orbán Sátán - beszarok!

Az én erősen gazdaság elméleti alapú elképzeléseimnek az Orbáni szocializmus fáj. GYF meg valami olyasmiért küzd ami szerintem jó, de számomra elfogadhatatlan a 10% hiány. Ennyit nem ér Orbán legyőzése, ill. a tisztesség többet ér.

És még azt is elismerem, h utólag vagyok okos.

Nade srácok van érdekesebb sztorim tegnapról. Le kell írnom.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.14. 13:25:55

Egyébként nem zavarna ez az egész, tőlem indulhatnának a K1-en.

Csak lenne legalább valamilyen irányvonal, amit valamilyen módon kompromiszumosan, a kompromisszum fontosságát látva, felismerve, minden kormány végigvisz.

A kompromisszum fontosságának felismerésén azt értem, hogy enged mindenki a kibaszott küldetéstudatából, azért, mert tudja, hogy esetleg nem ő nyeri a választást, és szétcseszik amit csinált eddig.

Tudod, arra gondolok, hogy talán az ország fontosabb mint a pártérdekek, de legalábbis egyenrangú.

oriza triznyák, jr. 2008.02.15. 01:31:26

a sátán maga mihályi péter (ez komoly)

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.15. 01:51:18

Hát az Agyar Nemzet is ezt suggalta, úgy látszik beérett a vetés. De ugyan miért lenne az? Mert vmit nem úgy csinálna, ahogy Agyarék helyesnek látják?

És miért lennének Agyarék az igazság letéteményesei?

oriza triznyák, jr. 2008.02.15. 11:41:56

te vagy már a kiegyensúlyozott, "a zsigeri politizálást" megvető fazon. ezek szerint sem magadat, sem a viccet nem ismered. agyarék, persze. hogy megy ez nálatok, kiegyensúlyozott, nem zsigeri, relatív igazságú párt jugendjénél? összesúgtok, ha a villamoson "agyarost" láttok. vagy vitában, legyintettek egyet, hogy hagyjad "agyaros"? jó kis libsi vagy te.

akkor mondok mást és tényleg komolyan: az ügyvezetőtök egy tapló faszfej. elnökötök egy tehetségtelen, a közpénzen zsírosodott, csaló juppi, akinek jelleme ráadásul az arcán éktelenkedik, akárcsak az előbbinek. tudod, amilyen a párt tagsága, olyanok a vezetői. magadtól nem vagy rosszul néha?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.16. 11:00:49

Nem legyintek. Vane egy haverom, aki folyton antiszemita világképével traktál, küldi nekem az összeesküvés-elméletes videókat. Ettől haverok vagyunk.

A héten is újabb 'rohama' volt és felszólított az SZDSZ-ből kilépésre, és vegyem már észre, hogy kiknek adjuk el az országot.

Hogy akarsz vitatkozni, ha két ellenérv után elveszted a fejed, és csak fröcsögsz? Ilyen stílusban szerintem nem érdemes. Mitől lennék rosszabb ember mint te? Amikor kettőnk közül ki kezdi ismeretlenül szidalmazni a másikat? Ez felétek emberi érték? Csak azért mert mást merek gondolni a világról? Azért mert keresztezem az általad helyesnek vélt politikai utat. Az én szemszögemből te is ezt teszed, mégse ócsárollak.

oriza triznyák, jr. 2008.02.16. 11:52:10

írtam mihályiról egy sort. te kezdtél el agyrozni. az a fröcsögés bakker. szerinted én mihályiról vitatkozni akartam veled? milyen stílusról beszélsz? ki mondta, hogy rosszabb vagy? hol szidalmaztalak? nem keresztezed az általam helyesnek vélt utat. azt sem tudod mi az. nem vagyok "agyaros", te viszont paranoidnak tűnsz.

nyugodj meg.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.02.16. 15:05:15

Sztem az Agyarozás a megengedhető határon belül van, sztem elég finom kettővel feljebbi kommented második bekezdéséhez képest.

De lépjünk ezen túl, jöjjön a konkrét Mihályi szöveg (a falu becsődölt mondására tippelek)...

süti beállítások módosítása