HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Ab(a)cug Botond!!

2008.01.17. 00:15 :: urbangeri

Magyarország elmaradása kulturális okokra vezethető vissza, többek között heterogén elitjei is változatosan követnek elmaradott, versenyképtelen rétegspecifikus kulturális mintákat, lehúzva alattvalóik  életszínvonalát is. Persze én nem érzem magam alattvalónak, ők meg engem igen. Akkor már inkább vagyok Che Guevara 2.0, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy én tomboló információs társadalmat akarok, nem kommunista diktatúrát, haláltáborokkal.

Az apropó. Be is dühödtem, nem tudok mit tegyek, aztán úgy döntöttem, hogy a
liberális gazdasági kabinet legifjabb tagjaként open source levelet írok, hogy állítsák le az őrületet.

Aba Botond kinevezése a MÁV-Start felügyelő bizottságának élére, azzal egyenértékű, mintha a GKM kommunikációs osztálya a következő levelet juttatná el a sajtóhoz: Demszky Gábor hülye, és nyilván az a budapesti SZDSZ is, ha egy ilyen alak vezeti őket. Demszky és bandája politikai bűnbakkeresés miatt váltotta csak le Aba Botondot. Azonban Aba Botond megkerülhetetlen szakember, akit nem lehet  kihagyni a magyar közösségi közlekedés reformjából. Ezért némi kerülővel, az őrült Demszky Gábor karmaiból való menekülés után, újból oda nevezi ki a hálás szakma, amihez legjobban ért.

Eddig tartott ez a rossz vicc, amihez sajnos éppen a GKM és az SZDSZ, marha módjára  aszisztál. Szerintem a valóság máshogy néz ki.

Heizinger István a hozzám eljutott információk alapján egyre inkább posztkádári vezető benyomását kelti. Elzizeg magában vadul, intézkedik keményen, csak valahogy az eredmény nem látszik, csak felszíni változások vannak, néha még az se. Tipikusan ilyen vörös menedzser volt - és sajnos még mindig nem írhattuk le - Aba Botond is.
Ezt a már nem szocialista és a még nem kapitalista elitet sajátos viselkedési formák jellemzik. Például az, hogy a közeg összezár. Most éppen Heizinger úrnál nyílt meg a szívességbank, és menti ki a sorstárs Aba Botondot. De lehet, sőt volt ez biztos fordítva is. Mert, hogy Aba az ország számára is szuper mendzser lenne azt erősen kétlem.

Gondoljuk át röviden mit ért el Aba Botond! Pozitívumként elmondható, hogy lecsökkentette a BKV /az állami mamut létszámát 23 ezer főröl 12 ezerre, megakadályozta  a sztrájkokat. Negatívumok sora azonban hosszabb, kezdve a ott, hogy még így is 4-6 ezer fővel több foglalkoztatott van a cégnél mint kellene. (Ebből ezret az új vezetés már szélnek is eresztett.) A belső munkamorál gyalázatos, a szerelőüzemekben könnyen kiutálhatják azt, aki dolgozni akar, vagy keveset iszik. A managment szintén kontraszelektált, vezetési és szervezési képességeiről szól a BKV mindennapja. Legkirívóbb eset talán a Combinók ügye. (Azt nem tudom, hogy valaha nem a BKV keblén kezelték-e a 4-es metró ügyét is.)  
Én csak pár botrányról tudok, pedig nem is vagyok helyi erő. A reklámfelületek privatizációját jobb nem piszkálni, az évek alatt korrupt vezetők kétes ügyek sorát (GKSZ beszállítók adóság elegendése, informatikai beszállító félhülye barátnőjének kinevezése kommunikációs vezetőnek) sikerült jól rosszul elfogadtatnia az Aba-vezetésnek a közvéleménnyel és a politikusokkal.

2 komment

Címkék: bkv vasút lgk

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr16300323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.01.22. 21:52:23

Jó csak itt puffogok, tényleg ki kéne próbálni, hogy beírok, csak ahhoz izmosítani kell a szöveget. Ez még kevés érvelésnek... ezért nem írtam.

Olyan mintha Aba Zsarolná valamivel az SZDSZ-t, vagy tényleg ilyen hülyék vagyunk?
süti beállítások módosítása