HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Gyógyszerpiaci reformok

2007.12.30. 14:20 :: urbangeri

Az egészségügyi reform egyik legfontosabb eleme volt a TB által uralt gyógyszerpiacon az állami szerepvállalás megváltozása, a gyógyszeripar extraprofitjának letörése volt. 2002-06 között a szocialista vezetésű egészségügyi tárca irányítása alatt a gyógyszerkassza kiadásai megduplázódtak, óriás deficitet termelt az, hogy a gyártó cégek minden drága gyógyszerüket belobbizták állami támogatásra. Hogy ez csak bénázás volt az MSZP részéről, vagy talán jutott vissza is, azt döntse el mindenki maga. (Emellett érdemes figyelni, hogy a Bogsch Erik Rictere PR cikkeket jelentet meg mondjuk a Helyi Thémában, vagyis pénzelik a jobboldali lapokat.)

A gyógyszercégek tehát óriásprofitot realizáltak a lakossági túladagoláson. Hogy ez lenne a szociális érzékenység? MSZP módra mindenképpen, de én ezt a szociális kamunak tartom, ami elfedi posztkádári, állami elosztás orientált kapitalizmus természetét: a munkavállalókra és munkáltatókra óriás adót kivetni, a jövő nemzedékek terhére hitelt felvenni, hogy pazarlás és a gyógyszermultik jól támogatva legyenek. A magyar gyógyszermultik (Richter, Egis) terjeszkedése az én adómból még kevésbé fáj, de egyáltalán nem sajnálom ezek után a gyógyszeripari aranykor végét sem. A pazarlásnak persze haszonélvezője a lakosság is, főleg annak gyógyszerfogyasztó rétegei.

A generikus gyógyszerek kötelező felírása, és az hogy az állami támogatás ezek után a gyógyszerek után jár szintén jó költségcsökkentő lépés volt. Lehet mást felírni, de a TB csak az alap -generikus- gyógyszer árában meglévő támogatást ad, tehát mindenkinek jó minőségű, de nem feltétlenül a legjobb gyógyszer jár.

Gyógyszeripari profit egy részének adózása. Ennek részleteit nem ismerem, de lényege az, hogy  a fő gyógyszerfogyasztó a TB, ezért a profitot is jórészt a TB termeli, a cégek pedig járuljanak hozzá profitjuk egy részével ahhoz a társadalmi kasszához, ahonnan az bevételük és nyereségük származik.

Az orvoslátogatók alkalmazásának pénzügyi ellenösztönzését még Mikola is helyeselte. Molnár Lajosék ezzel gyógyszeripar marketinggépezetét fegyelmezték meg pénzügyi ellenösztönzőkkel.
 

Bakuránál írt kommentem kapcsán kezdtem rendezni az Eü-vel kapcsolatos ismereteimet

6 komment

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr62279066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.12.31. 08:19:34

Köszi a linket.

Minden szakértő szerint a magyarok rengeteg gyógyszert fogyasztanak. Mint ahogy rengeteget cigiznek, isznak, tévéznek és nagyon pesszimisták is vagyunk.

"Érdekes" nép ez a magyar, "érdekes" mentalitással.
Itt nehezebb lehet átverni dolgokat mint más helyeken.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.31. 12:36:56

"átverni" :) Érdekes szó ez, benne van minden, akárhonnan nézed.

kaczor 2007.12.31. 12:37:00

érdekesek a szadeszesek nyavajgók is.

mindig csak a magyarok a hibások, mer érdekes a mentalitásuk! :DDD minden szakértő szerint... :DDD

ha nem tetszik lehet országot cserélni. a népírtás ma már lassabban megy... a falvakat sem lehet, csak úgy ledózerolni. szar ügy, hogy úgy kell csinálni nektek, mintha...

az magyaroknak boldog, nektek keserves új évet kívánok!
dögöljetek meg mind februárra! :DDD

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.01.05. 19:31:20

kaczor: miről beszélsz?
1. Nem az országgal és a magyarokkal van baj, 2. te konkrétan ettől még lehetsz és vagy is hülye - ez színvonalas kommentedből látszik - és ez már baj (ha román lennél persze titkon örülnék).

Mindkettőnk magyar, de te egy gyűlölködő kis zombi vagy, aki bezabálta Bogár László hülyeségeit.

kaczor 2008.01.07. 00:08:57

inkább leszek egy szadeszes szemében gyűlölködő kis zombi (amúgy valóban utállak benneteket), mint egy globalista, hazaáruló, hungarofób párt tagja. horn, demszky, kóka csicskája.

szerintem (szigorúan subjective) te kiírtad magad a magyarságból, amikor beléptél abba a pártba, amelyik minden alkalmat megragad, hogy rombolja hazám. lásd: oktatás, gazdaság, a főváros állapota.
annyira szarok vagytok, hogy egyetlen eredményt nem tudtok felmutatni, ami a közről szólna (persze lopásban, mutyizásban, , korrupcióban, árulásban nagyon a toppon vagytok). és te osztod az észt, juppi szar?
mire fel nyálinger? húzzatok el mind new yorkba vagy londonba! vagy ahová akartok, tökmindegy, de itt már elkúrtatok szinte mindent - tehetségtelen, beképzelt, nyomorék társaság vagytok - ráadásul élni sem hagyjátok itt a népet.
annyi gerinc nincs egyetlen egy párttagban, funkciban közületek, hogy kiállnátok, hogy ezt meg ezt elrontottuk. nem, dehogy.
érted, nem vagytok képesek a jóra.
nincs meg hozzá egyetlen képességetek sem.
nagy részetek nyíltan magyargyűlölő,
kisebb részetek meg a totál hülye fajta, aki azt hiszi, hogy attól lesz liberális, ha belép a pártba, vagy hogy együtt utálja a többi szarral a magyarokat (ezek általában, a vidékről pestre szakadt igazodáskényszerben szenvedő frusztráltak, akik szégyellik, azt hogy honnan jöttek, ezért törleszkedéssel kompenzálnak, ismerek egy csomó ilyen szerencsétlent).
csak lenne valami látszatja annak, hogy bent terpesztitek seggeteket a hatalomban, ha egy hangyafasznyi érzéketek lenne a közügy iránt.
de nincs.
ezért vetlek meg benneteket,
beképzelt, hitvány társaság.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2008.01.07. 23:48:02

Bravó!

Több SZDSZ kritika lesz.

A többi... végül is kordokumentum, itt tartunk. Legalábbis néhányan.
süti beállítások módosítása