HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Tatárszentgyörgy

2007.12.12. 00:40 :: urbangeri

Az elnéptelenedett faluba a tatárjárás után kunokat telepítettek, majd templomot állítottak a sárkányölő szentnek (ez utóbbit mikor, nem tudom, de majd...). A betelepített ferde szemű kunokra ismertebb rokonaik után a szomszéd települések lakói a tatár nevet ragasztották.

A franc se hitte, volna azon a szép késő nyári napon, amikor nagybátyám elmesélte a falu történetét, hogy kitűntetett hely lesz az kedvesen unalmas település a Kiskunság peremén. Akkor már a szomszédos Örkénynek sokkal komolyabb cigánytelepe van.

Gyermekkoromban Trabantunk ablakán kinézve elborzadva néztem az helyi szeméttelepen mozgó arctalan, ősember-szerű rémisztő alakokat. Rajtuk kersztül is definiálódott számomra a cigányság. Meg az eltűnő bicikliken, a félelmetes 16 éves, 7. osztályos  báttyal rendelkező általános iskolai zsebterroristákon. No meg jóanyám építőipari vállalkozásának cigány segédmunkásain keresztül, akikkel egy asztalnál ettem, még vadászrepülős könyvem is kölcsönadtam egyiküknek, mikor épülő házunkhoz dolgozni jártak.

A környékbeli Gyónnak viszont '56-os sztorija van. A gyóni parasztok éveken át bújtatták a menekülés közben lövöldző párttitkárt utolérő, majd saját fegyverével lelövő falubélit. A fickó eltúnt, de földjét évről évre megművelték, éjszakánként titokban hazajárt, a falusiak őrizték titkát. A lokál hirót végül '61-ben lépre csalták nyugatra emigrálás lehetőségével, Pesten lefogták, majd kivégezték.

Hát ilyen forgatókönyveket gyárt a kiskunsági Holywood.

1 komment

Címkék: magyar magic

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr16261053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.14. 23:27:28

" A felszólalók hangsúlyozták, hogy bőrszínre és vallásra való tekintet nélkül kell összefogni az erőszak ellen, ugyanakkor több felvonuló is a cigánybűnözés elleni felvonulásként interpretálta a rendezvényt.

Az Index tudósítójának egy felvonuló házaspár elmondta, a település iskolájáról egyre többen íratják ki a gyereküket, és viszik Kistarcsára vagy máshova. Az ő lányuk kilencéves, és rendszeresen atrocitások érik az iskolában, illetve hazafele hol az uzsonnáját, hol a zsebpénzét veszik el, ha pedig nem adja, leköpdösik és megverik.

Arra a kérdésre, hogy fordultak-e a rendőrséghez, azt mondták, jártak a kapitányságon, a gyámügynél és a polgármesternél is, de mindenki csak széttárta a karját. „Eddig nem járt vegyes osztályba, de jövőre átvisszük máshova” - mondta az apa. A kerepesi iskolában az alsó tagozatos, művészeti osztályokban nem járnak cigányok, mert külön tandíjat kell fizetni az eszközökért („Ez ilyen kamuból van, persze”), de a felsőben már nincs ilyen. "

"A helyi cigányok az MTI tudósítójának azt mondták, a demonstrációt kifejezetten cigányellenesnek tartják, mivel véleményük szerint a megmozdulás célja az, hogy a romagyermekeket elzártan, külön tanítsák a nem roma gyermekektől."

Erről mi a véleménye az Új Generációnak azonfelül, hogy a Gárda fasiszta?

Valamint jogtalan a szegregációra való igény a nem cigányok részéről?
süti beállítások módosítása