HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

SZDSZ-MSZP háborúsdi

2007.11.01. 12:49 :: urbangeri

Megjött az MSZP válasza Horn Gábor felvetésére

Több verzió is futott, hogy mi lehet a Hírszerző cikke mögött, de végül azt tartom leginkább valószínűnek, hogy megjött a szocik válasza a Horn Gábor felvetésére.

Horn Gábor felvetése nem volt rossz ötlet, de tálalása az SZDSZ ciklusközi kommunikációját sejtésem szerint irányító és egyben gúzsba kötő csapat vezérének szokásosan gyenge és hosszabb távú koncepciót nélkülöző  megnyilvánulásai sorába illeszthető be. Ez az én egyik vesszőparipám volt korábban is, ezért egy újabb strigulát húzok Horn alkalmasságát megkérdőjelező rovatba, mert egy jó gondolattal ilyen otrombán tudott csak lejönni. (De Hornról és részleges alkalmasságáról ennyi elég, ő egy jóval bonyolultabb szereplője a játéknak. Update: Azért nem is volt olyan rossz ötlet, mindig lehetne jobban, én máshogy csinálnám, de Eörsi szimpatikusan szólt, már megérte.)

Térjünk vissza arra, hogy az MSZP a - Hírszerző hálás tolmácsolásában - mivel akarja beszorítani a költségvetési tárgyalás során kellemetlenkedő Kókát és liberókat a sarokba. A kellemest - rugást a koalíciós partnerbe - összekötötték a hasznossal is: az MSZP egyi lobbicsoportjának kell a GKM: furják Kákosy, az esélyesnek tűnő miniszter jelöltet.

„Kóka legbelsõbb bizalmasaként döntõ a felelõssége az elmúlt évek katasztrofális gazdaságpolitikájáért, az adó- és sztrádapopulizmusért; osztozik fõnökével az összeomlás szélén táncoló államháztartás adatainak elfedéséért indított minisztériumi sikerpropaganda felelõsségében. „

Szerintem meg Meggyesy Péteré és Gyurcsány Ferenccé a döntõ a felelõsség az elmúlt évek katasztrofális gazdaságpolitikájáért. Kóka János osztott ki 2002-ben egy rakás plusz pénzt a köztisztviselői karnak? Asszem nem Kóka populista szavaitól nõtt meg a 2006-ban a hiány, bár az autópálya benne volt, kétségtelen. Csakhogy az ÁFÁ-t nem a GKM vitte le 5 %-kal. Mi van a 2002 és 2006 között megduplázódó gyógyszerkasszával? Mert az autópályát látom, de utóbbiból annál kevesebbet. Aztán ott a GDP növekedését jóval meghaladó tempóban hízó nyugdíjkassza. A gyalázatosan megkonstruált rendszer nyugdíjbamenésra motivál. Szoci minisztériumnak persze semmi köze nincs az inaktivitáshoz, foglalkoztatáshoz. De a jó szociális háttérmunka ellenére csodák csodájára elég sokan igyekszenek munka helyett állami járadékokra vadászni.

Adópopulizmus: reménybeli rokonom multi középvezető, cégközpontjukkal együtt húz el Prágába, mert ott 15% az SZJA (igaz extra bruttó bérre - értsd: munkaadói tb is benne van- vetítve). Sajna ez nem populizmus, ez a valóság. Adót kell csökkenteni, mert a szomszédokkal versenyképtelenek vagyunk. Persze ehhez csökkenthető kiadásokat is kell keresni.

Gyurcsány Ferenc meg tekintélyes embert akar látni a kormányban - röhögnöm kell,  hát ha azokat akar látni a kormányban, akkor ajánlanám figyelmébe az SZMM félkegyelmű  vezetőjét. És Szabó Pál szocialista körökön kívül még hol számít tekintélyes figurának?

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság szdsz gkm

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr21215154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása