HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Két cikk

2007.12.04. 22:53 :: urbangeri

Egyik Papp László Tamásé. A másik Kis Jánost idézi. Hosszú lenne mindkettőről, akkor előbb PLT.

PLT-t szívesen olvasom, bravúros meglátásai mellett néha azt érzem, hogy az újat mondás kényszere kétes irányokba is elviszi.

"Az első szabad voksoláson a „radi-szadi” miatt csúsztak le a hatalomba jutásról.
...
Annak idején ez a név az SZDSZ véresszájúan kommunistázó, boszorkányüldözésre gyúró, militáns talpasaira utalt. Természetesen a kommunista rendszer átmentésének (vagy önigazolásának) visszautasítása, felelőseinek azonosítása nem bűn, hanem erény. De sok akkori SZDSZ-kampányaktivista nem liberális-demokratikus, hanem szélsőjobbra hasonlító módon, gyalázkodó modorban támadta a bukott rendszert, lejáratva ezzel a kádárizmus jogos bírálatát is.


Nem véletlen, hogy a korabeli SZDSZ-holdudvar radikálisai (pl. Tóth Gy. László) ma is radikálisok, csak éppen a jobboldalon. Így a kisember inkább a „nyugodt erőt” felmutató MDF-re szavazott. Ugyancsak volt szerepe a „radi-szadinak” a jogsértő, puccsízű taxisblokád SZDSZ-es felkarolásában. (A blokádot szabad demokrata képviselőként annak idején támogató Vass István az idei kurucinfós hídzár résztvevőit is buzdította.)" [Ez utóbbi, előbb jött meg mailen, önkéntes sajtófigyelő barátomtól, aztán konstatáltam, hogy ismerős a szerző.]

Ez számomra új volt. Akkoriban igen kiscsávó voltam. A Liszentujuhart fogott meg leginkább a kampányban, és nem szégyeltem magam a következő években Roxette-rajongónak titulálni. Hehh. Biztosra vettem az SZDSZ győzelmét, aztán csak kamilláztam amikor a szürke  és unalmas MDF nyert.

A Kozák-kritikával szintén egyetértek,  Kozák nagyon a SZETÁs, balról verjük a  kommunizmust vonal felől jön. Nekem ezzel az a fő gondom, hogy szerintem még mindig  kádári-típusú gazdasági válság van mifelénk, koravén jóléti állam elvonási terhei alatt dögledezik a termelő "osztály".

Reformbénázás még ok. Az adóemeléssel már vannak gondok, azért ez a koalíciós partner. Kiadáscsökkenteni szerintem sokkal jobban lehetne, meg kéne, de ezt Orbán/Fidesz is támadja a "Szociális válság van" agyrémmel. (Hát ja, főleg Romániában, meg a szlovákoknál.) Sztrádaumbuldák, MÁV kitakarítás hiánya: na ezek bonyolultabb ügyek, ezekbe belevájkálnék még, mert nem akarnám egy pár szóval elütni. Szerintem itt vannak eredmények. Az EÜ-reform túl gyors, ez meg lassú, ja és különben sincs Kóka Jánoson sapka. Így önamgában túl felszínes a kritika kupac, de meg kell vizsgállni, azt max rögzítem a nemtudást.

6 komment

Címkék: szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr79252730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.05. 10:13:59

Én akkor elsőszavazó voltam (mint mindenki, szóval ebből a koromra vonatkozóan sok következtetést nem lehet levonni :) ), úgyhogy emlékszem pár dologra.

Nekem ez az idézett cikk kicsit mosakodásnak tűnik, mivel ugye Gergényi kitüntetését is valahogy meg kell magyarázni a gondolkodó embereknek... naná, a VALÓDI szadi már akkor sem komálta a népfelkeléseket.

Csak mert pl. akkor a köztársasági elnök is támogatta azt a nagyon nemes célú összefogást :) , illetve eszerint a radi-szadi ahhoz nem volt elég erős, hogy távol tartsa az SZDSZ-t a posztkommunistáktól (akik akkor tényleg zsírosan posztkommunisták voltak, sőt a poszt szócskát nyugodtan el lehet hagyni előle).

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.05. 10:17:24

Egyébként pedig SZDSZ szavazó voltam. Hittem az új világban, a tiszta lapban, abban, hogy ami elmúlt, az nem törhet be ismét közénk. Az SZDSZ ezt ígérte, és Göncz Árpád személye volt számomra rá a garancia, hogy amit megígérnek, az úgy lesz.

Ők voltak az első Őszöd, csak a hazugsággal nem nyertek választást, nyertek viszont állandó 5 százalék körüli szavazati arányt az akkori 25 körüli helyett. De, természetesen az országban van a hiba, meg most már a radi-szadiban is.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.06. 00:04:46

Gergényi kitüntetése? 1) Fodor megmondta, hogy hülyeség. 2) Akkor elgondolkodtunk páran a kilépésen 3) A rendőrség kompenzált és túlkapások voltak. Rendőrterror nincs, csak folyamatosan alacsony minőség, mint a Székház ostromnál. Aztóta javult.

Az utódpárttal való összeállásról. A ciiknek sok nem idézett dologban igaza van. Akarták a hatalmat, ne szépítsünk, és ma is akarják. Elvtelenül, ezért van nekem keresnivalóm arrafelé. No meg ezért nincs, de hepciáskodó alkat vagyok.

Sztem az 5% megérdemelt büntetés. Ugyanakkor még mindig az SZDSZ köhögi fel a leghitelesebb politikát. Szarakszik az EÜ-vel, próbálkozik a vasúttal, miközben az oktatási reformot, csak a tehetetlenségi nyomaték viszi, a háttérben vörös hatalomátvétel. Nyugdíj-, adóreform vánszorog.

Az MDF feljövőben, de annyira nincsen bázisa, hogy szakmai hiányosságok kiviláglanak, a jó szlogenek mögött kevés dolog van.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.06. 13:52:25

"Rendőrterror nincs, csak folyamatosan alacsony minőség, mint a Székház ostromnál. Aztóta javult."

Fityiszt. A székháznál elverették a közrendőröket, hogy aztán ezzel igazolhassák az erőszakot a későbbiekben, rájátszva az átlagember félelmére. A székház mellett ott voltak a kommandósok, talán felvételek is vannak erről, nem kaptak parancsot. Személyesen ismerek egyet közülük (aki még csak nem is balos, sőt!) aki először gondolkodott el azon, kilép a zsernyákoktól ezek után.
A módszer nem ismeretlen, viszont még mindig gusztustalan. Azok a kommandós arcok kb. 5 perc alatt helyretették volna a béközepet.

ps. a szadesz "leghitelesebb politikájához" inkább nem szólok hozzá, hogy ne kezdjük előről az egészet:)))

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.07. 15:42:40

Ááá, Gabrilo, Te is tudod, hogy ez rosszindulatú feltételezés, hogy direkt nem avatkoztak be a kommandósok, és hogy irodisták védték beöltözve a székházat. Az meg végképp elvadult feltételezés, hogy mindezek mellett még fizettek is a béközepeseknek, hogy balhét csináljanak.

Még ha ezek közül bármelyik külön külön is igaz, együtt semmiképpen sem lehet az, nevetséges vagy. Annak ellenére, hogy a hiba miatt egy rendőrt sem rúgtak ki. Te megveszekedett összeesküvéselmélet-rajongó vagy, fantaszta, az! :)
süti beállítások módosítása