HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Tarlós, a tuskó

2007.11.07. 11:18 :: urbangeri

Lehet pedzegetni az MSZP-SZDSZ szövetség esetleges felmondását, de jelenleg a Fideszben nem csak Orbánnal van baj.

Itt van például újabban aranyozott tincseket növesztett, némi súlyfelesleggel küzdő kiöregedett férfimanökenünk Óbudáról. A Tarlós István egy újabb jobboldali politikus, aki ismét nem programmal, értelmes érveléssel, hanem faragatlan stílusú megjegyzéseivel igyekszik otthagyni a maga nyomát a nélküle is kellően emésztőgödör állagú politikai veremharcba. Tarlós tapló megjegyzésein kívül, alig kapcsolható szakmai jellegű mondat nevéhez(nekem egyedül a no csöves for BP programelem ugrik be). Már csak azt nem tudom, hány feles kell a Kőbaltának, hogy várospolitikusnak higgye magát?

Nem tudom ki a szánalmas, de bármennyire szánalmasak vagyunk , arra sosem fogunk szorulni, hogy a Tarlós-féle "nemzeti" kocsmák eszével kelljen szövetkezni. Bár kissé fáj, a nemzet szó ilyen típusú leminősítése. Azokkal liberálisoknak nincs mit közösködni, akik felé bűn gondolkozni. Ugyan egy többpárti demokráciában, Európában, miért ne lehetne elgondolkodni a koalciós partner cserén? Pláne ha látszik, hogy a jelenlegi koalícióban nagyon komoly elvi, és gyakorlati ellentétek vannak a felek között.
Persze ebből a nyilatkozatból jól látszik, hogy azért nem, mert hiába sejthető a Fidesz környékén liberális komformabb gazdasági program, a fideszes vezetők stílusa rendkívül agresszív és rosszindulatú. Egyszóval provinciális. Ha az ország ilyen stílus szintre esne vissza, aligha jutnánk egyről a kettőre, hiába a szigorúbb gazdaságpolitika.

10 komment

Címkék: fidesz szdsz tarlós

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr38221157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.09. 10:44:52

Ellenvélemény: _szerintem_ jót tett volna Budapestnek. És még tehet is.

Az kétségtelen, hogy sokan fognak sírni ha megválasztják polgármesternek. Első pillanatban biztos, hogy nagy seprés lesz, az meg, hogy utána csinál-e magának új klientúrát, majd kiderül, de egyelőre semmi sem tény.

Mindenesetre, Budát úgy vezette, ahogy szerintem kell (budai voltam sokáig). El lehetett érni személyesen, odahatott, ha kérték, nem az a megszokott politikus volt. És normálisan beszélt az emberrel hivatalnokként is.

Másrészt, a politikusokkal én is csak így tudnék beszélni, ahogy ő teszi. Hagyjuk már a fehérgalléros simulékonyságot, nem ez mondja el, hogy milyen ember van. Én szeretném, ha főpolgármester lenne Demszky után.

Egyébként nem Fideszes, hanem a Fideszhez áll közel. Be is léphetne, nem teszi, nem hülye.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.09. 10:47:05

Azért jó ez az "igaz hogy most sem jó de velük még rosszabb lenne" hozzáállás. Csak nem racionális.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.11. 23:21:42

Én meg Demszkyről gondolom ugyanezt. Csinált egy rakás jó dolgot, de mostanra eljárt felette az idő. Tarlós még vita szinten sem partner. 4-es metrót ő is támogatta. Akkor meg mi van? Ha cserélni kell akkor már inkább Katona Kálmánt választottam volna. Katona legalább nem hólyag. Meg még többet.

Hány építőipari cég nyert óbudai építkezéseken? Nevet is kérsz?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.12. 17:27:43

Nem ez a bajom, hanem nekem Demszky ez: index.hu/politika/belfold/budapest/1109tszll/
És az összes többi eddig. Dilettantizmus, konkrétan.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.12. 17:34:03

Egyébként, Nektek ennek problémának kellene lennie, hogy valszeg a budapestiek nagy részének Bp maga Demszky. És Demszky meg az SZDSZ. Az összes globális elszartság, a felesleges pazarlás,a dilettáns közlekedésszervezés, mind. Emellett kicsit erőtlen érv, hogy ki a tapló, lássuk be. :) Itt az eredmények nem beszélnek.

A korrupcióra célzol? Tarlósnak nem voltak korrupciós botrányai. De őszintén szólva, Demszkyvel sem ez a gond, hanem hogy nem igazán látni a koncepciót. Pedig ő aztán naggyá tehette volna Budapestet. Most őszintén, van mire büszkének lenni? Érdekelne, komolyan, Ti hogy látjátok.

Blogos · http://vakos.hu/ 2007.11.12. 19:52:20

Én is a támogatók táborát erősítem, végre egy új stílusú ember, Budapestnek megújulásra van szüksége külömben lemarad még jobban.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.11.13. 08:26:26

Egyiketesem: Tarlósnál se beszél túl sok eredményről. Program nulla: ez a szokásos Fidesz cucc, a másik szar, mi sokkal jobbak, tisztességesebbek. De miért, miből látszik. 4-es metrót Tarlós is támogatta... Budapest még messze veri az ország legtöbb részét. Pedig itt se könnyű. 22 kerület van.

A város sokat fejlődött, de mint írtam Demszky felett eljárt az idő, menedzsement képességei gyengék. A városháza, ami ezeket a szarokat produkálja, gyengén szervezett. És ez Demszky felelősége. A szocik meg itt is többet lopnak. Demszky 17 alatt azért túl sok mindent nem hozott össze magának. Hol a Demszky Tv? Hol a Demszky újság?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.13. 15:52:18

Tehat Demszky nem lop, se az SZDSZ egyaltala nem lop, Demszkynek es az SZDSZnek csak annyi a bune, hogy gyenge a management kepessege, Demszky felett meg az ido is eljart, ellenben az MSZP szerinted is szarra lopja magat.

Nem soroltal fel tul sok ervet, hogy miert kene nekik maradniuk. :) Igy egyutt semmikeppen sem, de ha jol ertem, akkor egy szintiszta SZDSZ-es vezetesu varos maga lenne a kanaan, de ha nem is, akkor se Tarlost.

egyiketse, · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.13. 15:53:52

Elnezest, nem az SZDSZ-nek csak Demszkynek gyenge, rosszul fogalmaztam.

Tulajdonkeppen szerinted miert jo az SZDSZ? Miben jobb, mint a tobbi part, hogy kozel all a szivedhez?
süti beállítások módosítása