HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Koalíciós barátaink 1.

2007.12.09. 13:59 :: urbangeri

"Karsai József: Az alaptörvény, melyet az SZDSZ dolgozott ki, kész katasztrófa, melyet sem politikus, sem szakember nem vállalhat. Körülbelül annyira szakszerû, mint a köröshegyi viadukt megépítése az M7-es autópályán 43 milliárdért. Legfõbb célja az volt, hogy pénzhez jutassa az SZDSZ-hez közel álló gazdasági vállalkozásokat (urbangeri: a VEGYÉPSZER-t például). A liberálisokat mindenekelõtt a saját gazdasági érdekeik motiválják. Ezért mondtam néhány napja a Napkeltében: „Ki akar lépni az SZDSZ a koalícióból? Nosza, rajta, de elõbb adják le a Mercik és az Audik kulcsait, és táguljanak a zsírosbödöntõl!” Háromezernél több busásan fizetett állást töltenek be az SZDSZ támogatói, felügyelõ bizottságok tagjaként, és hasonló beosztásokban. Ez a megfontolás vezette a pártot az egészségügyi reform kidolgozásakor is." hvg.hu

Az SZDSZ-nek papíron van 7-8000 tagja, ebbõl 3-4000 aktív, (kb. megjelenik évi min. 2-3 csoportgyûlésen, rendezvényen.) Utóbbiakon belül én mára hiperaktív belső 500 tagja vagyok, ehhez képest  semmi zsíros pozi. Sőt még gyávább napjaimon félhetek is, hogy utánam nyúlnak itt produkált kritikusabb posztjaimért, mert SZDSZ irányította területen dolgozom, ahova magam erejéből kerültem.

A párt körül persze van 200 zsírosabb állás, de ezek közel felét nem párttagok (pl. Kákosy Csaba) töltik be. Másrészt olyan zsíros pozi, mint Karasinak (polgármester + képviselő) van csak 20-30 SZDSZ-közeli pozi  lehet.

A 3000 Audi-sluszkulcs pártja sokkal inkább az MSZP, több mint 500 polgármesteri cím, 200 parlament körüli állás, és a kormányzati pozik 85%-az övék, arról nem is beszélve, hogy a főzsírosságokat a MEH és PM környékén osztják.

8 komment

Címkék: mszp karsai józsef

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr24257857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.10. 08:47:32

Ezaz, Kákossy... jól kezdte, kapásból családi haver vállalkozásnak 250 milla. Ok, nem párttag, de gondolod, ez bárkit érdekel?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.10. 16:19:02

Szeritnem Kákosy jó arc, a sztori meg olyan tipikus Agyar Nemzetes történet, amiben nagyon gyengék a kapcsolódási láncok. Agyarék és a Fidesz médiumk nagyon munkálkodnak egy olyan látszatvalóság összetákolásán, ahol minden SZDSZ-es és MSZP-s korrupt geci, a Fidesz meg a tisztaság, néhány sajnálatos ám elkerülhetetlen botlással. Mint anno a tiszta bolsevik sejtek az ellenséges és kizsákmányoló arisztokrata-polgári-paraszti csökevény világban.

Kákosy önéletrajzában pl nincs üzleti vállalkozás. Akkor hogy lehet valakinek az üzlettársa?

De akkor is tisztáznia kellene magát. Hozzák nyilvánosságra a pályázat elbírálóinak nevét, tartalmát, mert így hiteles, ozt jónapot! Aki állami pénzt akar, annak el kell viselnie a nyilvánosságot. Meg nem szeretem az SZDSZ "Kussoljunk jól" kommunikációs alapvetését, mert láthatóan nem jó semmire.

bobeck 2007.12.11. 02:41:42

ó, urbángeti! pezseg a blogod. :DDD

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 14:49:54

Igen, meg annak a bizonyos Hankook-telekügyletnek a haszonélvezőit is... bűncselekmény gyanúja fennáll, ilyenkor kiadják az offshore cégek adatait.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.11. 14:55:14

Ha kicserélem a neveket, akkor is ugyanazt kapom:

"a ballib médiumk nagyon munkálkodnak egy olyan látszatvalóság összetákolásán, ahol minden jobbos korrupt geci, az MSZP és az SZDSZ meg a tisztaság, néhány sajnálatos ám elkerülhetetlen botlással."

Rossz az irány. Ráadásul szerinted még az MSZP is egy korrupt szarkupac. Mivel mind azt mondja a másikra, simán lehet hogy mind az nem? Vagy léteznek még fehér lovagok? :)

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.12.12. 00:53:04

Nem tudom, én nem ezt látom az én általam olvasott médiumokból. Meg aztán saját világképem is elég szilárd.

Mindenhol vannak jók és rosszak. De ehhez talán érdemes tisztázni a jó és a rossz fogalmát. A jók nálam becsületesek, értik szakmájukat, képesek önmérsékletre, sokoldalú mérlegelésre. A rosszak önzőek, saját boldogulásukat mindennél előbbre valónak tarják, de ezt jellegzetesen hazug mesékkel leplezik, tán még maguk előtt is. Komplex problémák helyett kollektíven bűnös embercsoportokban keresik a hibát.

A Fideszben emiatt több jó embernek kell lennie számosságban, mint a stöpszli SZDSZ-ben, ugyanakkor ezek az emberi erények nem jönnek felszínre a rossz - vezérelvű, hajbokoló kultúra miatt -. Az SZDSZ-ben pedig... nos ott is beteg mechanizmusok és gázos emberek vezetnek, de talán a szép elvek megmenthetnek. Ha meg nem, akkor nem is kár értünk.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.12. 09:48:50

Igen, ezzel egyetértek, két dolog: a szilárd világképed szubjektív, akárcsak az elvek szépsége.

Ezzel nem minősítem magát az elvet, sem a világképet, csupán azt kívánom kifejezni, hogy egyik sem spanyolviasz, illetve mindenkinek a saját elve az. Elven itt azt az egyszerűsítési mechanizmust értem, amikor egyes emberek egyes gondolkodók világnézeti egyszerűsítéseit magukévá teszik, mintegy metszetet képezve a való világról, és annak mentén cselekszenek. (Ami egyébként parasztvakítás, és butaság is, nem hiszem, hogy minden liberális minden döntésében liberális - erre maga az SZDSZ élő példa, de ugyanez vonatkozik a nemzeti oldalra is.)

Az eredmények az érdekesek, a megítélés viszont még inkább, mert ugye az SZDSZ-ben szépek az elvek, a de szarok a belső pártbeli körülmények, a FIDESZben csúnyák az elvek (gondolom), de sok jó ember van, akik szintén a pártbeli problémák miatt nem tudnak tenni.

Ha ezt egy képletbe összeszedem, az elvek + - ugyanolyan súllyal esnek latba, tehát a végösszegük 0. :) Maradnak a pártbeli körülmények, amik akadályozzák a normális emberek érvényesülését.

Azaz FIDESZ = SZDSZ, és az eredményességi mutató szintén zéró egyenként. A blokkoló ok meg mindenhol a szar vezetés. (Megjegyzés: lehet hogy nem zéró, de ekvál, hisz a jól tenni akarók szabadsága korlátozott).

Természetesen ez nem egzakt tétel, hisz aki jól akarja végezni a dolgát, az jól végzi most is, mind a Fideszben, mind az SZDSZ-ben, egyénként. De nem teheti a párt ellenében... legalábbis ha akar valamit elérni.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.12.24. 16:34:21

Kellemes karácsonyi ünnepeket!
süti beállítások módosítása