HTML

Ujgen Renegade

Az SZDSZ egykori underground blogja: "Élünk, lélegzünk, van lelkiismeretünk, értünk is hozzá de nem biztos, hogy hivatalosak" VOLTUNK. Most meg pihenek.

Friss topikok

  • vazsmegyeigerdezsház: Cafolatrol akkor beszelhetunk, ha az elmelet piller allitasairol bizonyithato, hogy hamis, es az e... (2011.08.10. 09:14) Kedvencünk Bogár László
  • urbangeri: @Gino: köszi ;) (2010.03.09. 23:08) Felelős ellenzékiség
  • urbangeri: megnéztük öcsémmel, Csermely Péter nagy produkciót nyomott (2010.02.24. 00:41) Viszony a nagyokhoz
  • Teddypompom: hehehehehe. Annnnnyira jó. Mintha hájjal kenyegetnének. Még, még,még ennyi nem elég!!!!!!!!! (2010.02.06. 15:57) Viszlát Ernyő!
  • urbangeri: Van nekem rendes munkám, ez mindig is csak másodállás volt, csak a mókáért. ujgen.blog.hu/2009/02/... (2009.07.29. 23:33) - Hé Johnny,

Linkblog

Veres János fejét tálcán!

2007.10.11. 00:26 :: urbangeri

Veres János nagy kedvencem, a 12%-os (2006, május) hiányprognózis napfényre kerülésekor már követeltem volna lemondását. Persze lehet, hogy nemcsak volna, hanem követeltem is, csak most nincs energiám kikeresni másik blogom archívumából.

Pártom demokratizálódási folyamatainak eredményeként van szerencsém a 2008-as költségvetésbe jobban belelátni. Azaz már korábban is beleláttam, de most kezembe került egy pontosabb elemzés, amiből az derült ki, hogy semmi sem az, aminek látszik, ugyanis a PM módszertani váltások sokaságával tette igen körülményessé a 2007-es és 2008-as költségvetési adatok összehasonlítását.

Köszönjük Veres Jánosnak, hogy az általa vezetett minisztérium ilyen komoly eredményeket ért el a költségvetés társasalmi ellenőrzésének ellehetetlenítésében! Ebből következően bárki bármit mond, könnyen csinál hülyét magából. (Ha az illető újságíró, vagy politikus, akkor a kulisszák mögé belátó Veres majd jól kioktathatja tévedéseiről.)

Csakhogy jogosan merül fel az igény egy demokráciában az átlátható költségvetési elosztás iránt. Mert így lehet kontrolálni a kormány és konkrétan a szocpárt, pénzosztó technikáit. Én meg azt gondolom, hogy aki évek óta magas szinten gátolja az átltáhatóságot, annak talán le kéne mondania végre.

3 komment

Címkék: lgk liberális gazdasági kabinet

A bejegyzés trackback címe:

https://ujgen.blog.hu/api/trackback/id/tr42192929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.10.12. 09:41:08

Veres ur feltünően ideges manapság,főleg az őt kérdezgető sajtóval!Ha Hir TV-s kérdezi akkor meg főleg!Ugy \"sajnálom\" szegényt,aki állitólag gyerek kora óta egyfolytában dolgozva,vért izzadva szerezte a vagyonát!Na ez az ő dajkameséje.Én is 9 éves koromtól dolgoztam mégsem sikerült vagyont összegyüjtenem.Neki viszont sok van a számláján:a fiai ugye védelmi pénzt követeltek a büféstől,Kabai barátja hál istennek dutyiba van,hiába védte sztárügyvéd.Ő azonban számolatlanul szórja az adófizetők pénzét,tésztagyár támogatására,rokonai bizniszére,szóval Fletó mellett él mint Marci Hevesen.De mintha érezni hogy nagyon elrugta a pöttyöst.Egyszer bukóvári lesz,mert tartja a népi mondás hogy a jegenyefák sem nőnek az égig!Jó lenne ha ez minnélelőbb lenne3,mert már uncsi amit művel!

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.10.14. 18:54:23

Október 11 óta már dől a 2008-as költségvetés néhány lényeges ponton. Ezek nem szakemberek, hanem nyílvánvaló csalók, akiknek hűvösön lenne a helye

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.10.14. 20:56:44

Nem mélyedtem el Veres egyéb ügyeiben, ez a Kabai-ügy neccesnek tűnik, de én inkább a PM tevékenysége alapján értékelek.

2006-os túlköltekezés igenis a PM, Veres és Gyurcsány botránya. Az SZDSZ nem meri elmondani, mert ugye mi vagyunk az überokos párt, de úgy tűnik, hogy minket is átvertek a vörösök a palánkon rendesen.

Liberális párt tagjaként, nyilván a koalíciónak szurkolok, de ilyen áron - a gazdaság lepadlóztatásán keresztül- nem kell győzelem és egy ilyen szövetséges legalább olyan ciki, mint a demagóg Orbán.

És a fentieket is az eddigiekhez véve, azt amit a szocialista vezetésű PM a költségvetéssel no meg a nyugdíjrendszerrel csinál az szánalmas.

(Vagy a nyugdíj az SZMM hatáskör lenne? Nem hiszem: a Nyugdíj Alapot tudtommal a PM felügyeli.)
süti beállítások módosítása